فضای مجازی نظارت اجتماعی بر روند کار مدیران را افزایش داده است

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، محمدجواد آذری جهرمی، ظهر دوشنبه در جشن اتصال ۱۰۰ درصدی روستاهای استان یزد به اینترنت پرسرعت با اشاره به اهمیت فضای مجازی و فراگیر شدن آن اظهار داشت: در گذشته ای نه چندان دور فضای مجازی در اختیار چند رسانه و کانال بود اما امروز استفاده از این فضا فراگیر […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، محمدجواد آذری جهرمی، ظهر دوشنبه در جشن اتصال ۱۰۰ درصدی روستاهای استان یزد به اینترنت پرسرعت با اشاره به اهمیت فضای مجازی و فراگیر شدن آن اظهار داشت: در گذشته ای نه چندان دور فضای مجازی در اختیار چند رسانه و کانال بود اما امروز استفاده از این فضا فراگیر شده است.

وی با اشاره به اینکه در این فضا بسیاری از مفاسدی که در بستر جامعه در حال وقوع است، افزود: برخی مفاسد در این فضاها بین مردم به اشتراک گذاشته شده بود و به نظر می رسد فضای مجازی، نظارت اجتماعی را افزایش داده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه روستاها نیز مانند شهرها باید از تکنولوژی و ابزارهای روز بهره مند باشند، عنوان کرد: در سال ۹۲ پهنای باند اینترنت استان یزد شش گیگابیت بر ثانیه بود که تنها چهار گیگابیت آن مورد استفاده قرار می گرفت اما اکنون پهنای باند اینترنت این استان به ۳۲۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده و میزان مصرف نیز ۱۲۰ گیگابیت است که این آمارها نشان می دهد توسعه چشمگیری در زیرساخت های ارتباطی یزد اتفاق افتاده است.

آذری جهرمی تصریح کرد: مردم یزد یک استفاده کننده صرف از فناوری نوین نیستند بلکه در تولید فناوری نیز در کشور اثرگذار هستند و فعالیت جوانان و فعالان این عرصه قابل تحسین است.

وی تصریح کرد: زمانی عده ای بر این باور بودند که اینترنت موجب نابودی بنیان خانواده می شود و نباید به سمت توسعه بخشیدن به آن رفت اما با توجه به ظرفیت ها و مزیت هایی که این فناوری در کشور ایجاد کرده، امروز همانها معتقدند که باید به آخرین فناوری های روز مجهز شویم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: اهمیت اینترنت و فضای مجازی در دوران شیوع کرونا بیش از هر زمان دیگری خود را نشان داد و امروز وظیفه خود می دانیم که برای توسعه این ابزارها بیش از پیش قدم برداریم.

آذری جهرمی ادامه داد: امروز به واسطه توسعه فضای مجازی در کشور ۱۳ میلیون دانش آموز، یک میلیون معلم، ۴ میلیون دانشجو و ۱۴۰ هزار استاد دانشگاه به فعالیت های آموزشی می پردازند و در روستاها نیز در شرایط کرونایی از طریق اینترنت امرار و معاش می کنند.

وی یادآور شد: حتی در مناسبت های مذهبی نظیر ایام محرم و ایام فاطمیه از ظرفیت اینترنت و فضای مجازی بهره های بسیاری گرفته شد بنابراین نظریه عده ای مبنی بر مرزبندی یعنی بستن و محدود کردن که روش جاهلان صدر اسلام است، رد است و معتقدیم تنها راه هدایت، از بین بردن جهالت با روشن‌گری و ترویج کلام حق است.

آذری جهرمی گفت: هدف ما ایجاد پیشرفت برای رسیدن به کمال است نه پسرفت، باید در شرایط امروز دنیا خودمان را به فناوری روز تجهیز کنیم، راه مرزبانی در این حوزه پیشرفت است نه عقب ماندگی، البته باید به عوارض آن هم توجه کنیم.

وی با اشاره به اینکه برخی داوطلبان ریاست جمهوری از داشتن برنامه برای ایجاد تحول بزرگ در فضای مجازی سخن می گویند، عنوان کرد: این سخنان را به فال نیک می گیریم و امیدواریم بعد از موفقیت در رقابت انتخاباتی نیز به حرف خود پای بند بمانند.

آذری جهرمی با اشاره به استفاده از ظرفیت فضای مجازی در انتخابات، امیدواریم با تدابیر اندیشیده شده در این زمینه، شاهد انتخابات خوب با مشارکت حداکثری مردم باشیم.