فعالیت بزرگترین تولیدکننده شیره خرمای کشور در شهرستان مرند
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، معصومه پاشایی منتخب مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی، امروز به اتفاق آراز برنو مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، منوچهر رحمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند، صمد طاهری مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرند و معاون فرماندار ویژه مرند از یک واحد تولید الکل […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، معصومه پاشایی منتخب مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی، امروز به اتفاق آراز برنو مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، منوچهر رحمانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند، صمد طاهری مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرند و معاون فرماندار ویژه مرند از یک واحد تولید الکل و صنایع غذایی و یک واحد تولید گل و گیاه پیشرفته در شهرستان مرند بازدید کرد.
منتخب مردم مرند در مجلس شورای اسلامی در جریان بازدید از گلخانهای با قدردانی از مدیر جهاد کشاورزی از خدمات انجام شده در شهرستان مرند گفت: فعالیت گلخانهای در وسعتی کم نظیر در این شهرستان قابل تقدیر است و رسانهها باید جوانان را برای سرمایه گذاری و فعالیت در توسعه گلخانه تشویق کنند.
وی با تاکید بر رشد قابل توجه کشت گلخانهای در یک دهه گذشته گفت: با توجه به چهار فصل بودن ایران این مزیت بومی برای ما مهیا است تا با استفاده از کشت گلخانهای در تمامی فصول سال با تولید میوه و محصولات کشاورزی تازه در راستای جهش تولید حرکت کنیم.
پاشایی تاکید کرد: امروز با توجه به تاکید رهبری بر مساله جهش در تولید، بحث کشت گلخانه مورد توجه قرار گرفته اما واقعیت این است که علاوه بر اهمیت این مقوله در رونق تولید در کشور و تأمین نیاز داخلی به محصولات کشاورزی، میتواند زمینه صادرات را نیز فراهم کند.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی کشت گلخانهای هم تجربه موفقی را در یک دهه گذشته پشت سر گذاشته و هم توجیه اقتصادی قابل قبولی دارد اما باید توجه داشت که ممکن است در زمینه کشت گلخانهای نیز همانند بسیاری از فعالیتهای دیگر که به یکباره گسترش مییابد با گذشت زمان در مدیریت آن ناتوان بمانیم.
منتخب مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی همچنین در بازدید از واحد تولید الکل و صنایع غذایی در شهرک صنعتی مرند تصریح کرد: دانشگاه تبریز و جهاد کشاورزی با یک حرکت جهادی و علمی ۵ واحد تولید صنایع غذایی در استان آذربایجان شرقی را به واحد تولید الکل تبدیل کردند.
پاشایی افزود: این اقدام با هزینه بسیار اندکی، کشور ما را از واردات الکل در این شرایط سخت و روزهایی کرونایی بی نیاز میکند.
همچنین مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در این بازدید گفت: چندین واحد صنایع غذایی در استان آذربایجان شرقی و مرند با هدف حمایت از سلامت مردم در روزهای کرونایی، با کمترین هزینه اقدام به تولید مواد ضدعفونی کننده کرده اند.
ایاز برنو افزود: حداقل ۲۰ واحد تولیدی استان آذربایجان شرقی میتوانند نسبت به تولید مواد ضدعفونی کننده اقدام کنند تا از واردات این مواد بی نیاز شویم.
فعالیت ۲۳ هکتار گلخانه در مرند
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند نیز در این بازدید گفت: شهرستان مرند دارای ۲۳ هکتار گلخانه بزرگ و کوچک مقیاس است، و۵ مورد پرونده حدود ۲ هکتار در حال طی مراحل قانونی است که به ظرفیت شهرستان افزوده خواهد شد.
منوچهر رحمانی خاطرنشان کرد: این گلخانه به مساحت ۹۲۰۰ متر مربع و زیر بنایی به مساحت ۳۰۰۰ مترمربع در اراضی روستای دولت آباد، بخش مرکزی شهرستان مرند و با اشتغال زایی ۱۰ نفر مستقیم و ۲۰ نفر اشتغال غیر مستقیم با تولید ۱۲۰ هزار گلدان انواع گل رز و۲۰۰ تن انواع سبزیجات در حال فعالیت بوده و در آینده نزدیک و با همت مسئولان استانی و شهرستانی شاهد تکمیل و راه اندازی گلخانه درختی (زردآلو-آلوچه و…) این گلخانه خواهیم شد.
همچنین مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند در بازدید از کارخانه ترشی کام شهرستان مرند و یکی از بزرگترین تولید کنندگان شیره خرما در جهان گفت: این شرکت در سال ۱۳۸۲ در شهرک صنعتی شهرستان مرند در زمینی به مساحت ۱۸۰۰۰ هزار متر مربع و با زیر بنای ۱۲۰۰۰ مترمربع احداث گردید که از حیث تجهیزات یکی از بزرگترین و مجهزترین مجموعههای تولید کنسانتره خرما و بزرگترین تولید کننده شیره خرما در کشور و انواع لواشک بهداشتی با میوه جات فصلی منطقه مرند است.
وی اظهار داشت: این امر موفقیت چشمگیری در صدور محصول با کیفیت عالی و ارگانیک و بهداشتی را برای مصرف کنندگان داخلی و خارجی مخصوصاً به کشورهای اروپایی، آسیایی، کشورهای خاورمیانه و روسیه تولید و مهیا ساخته و موجب ارزآوری به کشور شده است.
رحمانی افزود: در این کارخانه بیش از ۴۰۰ نفر نیروی فعال مشغول به کار هستند و در فصول برداشت میوه تعداد کارگران به بیش از ۷۰۰ نفر افزایش مییابد.
مدیر جهاد کشاورزی مرند تصریح کرد: تولیدات کشاورزی از زمان برداشت تا عرضه، ضایعات زیادی به همراه دارد که این امر موجب افزایش قیمت تمام شده محصول و پایین آمدن میزان تولیدات میشود.
وی گفت: محصولات کشاورزی در مدت زمان کوتاهی فاسد میشوند به همین دلیل حتی اگر بهترین و باکیفیت ترین محصولات تولید شود، بیشتر از چند روز نمیتوان آنها را نگهداری کرد و بنابراین به منظور کاهش ضایعات محصولات تولیدی باید توجه ویژه ای به این صنایع داشته باشیم.
رحمانی با اشاره به ارزش افزوده حاصل از تولیدات صنایع تبدیلی تصریح کرد: توجه به اینکه بخشی از تولیدات و محصولات کشاورزی بر اثر عوامل گوناگون فیزیکی، شیمیایی در مراحل کاشت، داشت و برداشت و همچنین پس از برداشت ضایع شده و از بین میرود میتوان با برنامه ریزی صحیح برای توسعه و حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، مقادیر انبوهی از این محصولات را در مراحل مختلف که زیان جبران ناپذیری به کشاورزان و اقتصاد کشور وارد میکند را به ارزش افزوده تبدیل کرد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰