فقر سرانه های بیمارستانی در غرب تهران/مسئولان:دوماه دیگر صبر کنید
سردبیر پرس – گروه استانها: بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی در یک جامعه در واقع حق مسلم شهروندان و از مهمترین حقوق انسانی است و در قوانین جمهوری اسلامی نیز به آن توجه ویژه شده است و دولت مکلف به تأمین حداقل نیازهای بهداشتی و درمانی شهروندان شده است. اما بیمارستانهای شهرستانهای ملارد، […]
سردبیر پرس – گروه استانها: بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی در یک جامعه در واقع حق مسلم شهروندان و از مهمترین حقوق انسانی است و در قوانین جمهوری اسلامی نیز به آن توجه ویژه شده است و دولت مکلف به تأمین حداقل نیازهای بهداشتی و درمانی شهروندان شده است.
اما بیمارستانهای شهرستانهای ملارد، شهریار و قدس با بهره مندی از یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت پاسخگو نبوده و مردم برای دریافت خدمات درمانی و پزشکی با مشکلات بسیاری مواجه هستند و سه بیمارستان در حال احداث این شهرستانهای پر جمعیت غرب تهران چشم انتظار تخصیص بودجه اند، اقدامی که تاکنون شاهد آن نبودهایم.
البته بیمارستانهای ملارد و قدس تقریباً از نظر فیزیکی به اتمام رسیدهاند و امیدواریم تا دو سه ماه آینده به بهره برداری رسیده و مردم را در شرایط شیوع ویروس کرونا یاری رسانی کنند، اما بیمارستان سوم که بیمارستان امام خمینی (ره) شهریار است، ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، که تکمیل و افتتاح آن زمان بیشتری میبرد.
مشکلات درمانی و سختی تردد مردم ملارد نیاز به بیمارستان را پررنگتر میکند
یکی از شهروندان ملارد به خبرنگار سردبیر پرس گفت: متأسفانه برای کوچکترین مریضی و مشکلی باید به استان البرز، شهریار و یا کرج مراجعه کنیم، در حالی که قبل از عید نوروز قرار بود، بیمارستان ملارد افتتاح شود.
محمد اصغری با اشاره به اینکه شهر ملارد با وجود اینکه در تقسیمات کشوری به شهرستان ارتقا یافتهاست، حتی یک بیمارستان هم ندارد، بیان داشت: مشکل درمانی مردم این شهرستان فقط به اینجا ختم نمیشود، مشکلات اقتصادی و سختی تردد به اطراف سبب شده تا در هنگام مواجهه با بیماری تا جایی که امکان دارد، از حضور در مراکز بیمارستانی و درمانی پرهیز کنیم، اما برخی اوقات به ویژه در مواقع اورژانسی واقعاً نیاز به حضور سریع در بیمارستانها وجود دارد، که برای این مواقع حتی یک تخت بیمارستانی در ملارد نیست.
وی عنوان داشت: این شهرستان با جمعیت ۵۰۰ هزار نفری خود حتی یک مرکز درمانی دولتی هم ندارد تا اقشار آسیبپذیر و کمدرآمد آن بتوانند با مراجعه به آنجا از رنجهای خود بکاهند و بدتر از همه این است که مسئولان به مردم وعده داده میدهند که برای آنان بیمارستان ساخته میشود و هر از گاهی وعده اتمام میدهند، اما این خبرها جز افزایش اشتیاق مردم و ناامیدی بیشتر آنان ثمر دیگری نداشته است.
حامد حسینی نیز یکی دیگر از شهروندان ملارد در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس عنوان داشت: چرا هنگامی که یک شهر، هنوز شهر به معنای واقعی نشدهاست، آن را به شهرستان تبدیل میکنند؟ ملارد علاوه بر اینکه یک مرکز درمانی دولتی ندارد، یک مرکز درمانی برای بستری بیماران نیز ندارد و تمام مراکز خصوصی نیز در صورت پیش آمدن موقعیت اورژانسی، توانایی پذیرش بیمار را ندارند. و اگر یک وضع ویژه اتفاق بیفتد، بیمار ما تا رسیدن به بیمارستان دیگر شهرها و با توجه به ترافیک سنگین موجود در جادهها، جان خود را از دست خواهد داد.
بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی ملارد به پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی رسیده است
فرماندار ملارد در گفتوگو با خبرنگار سردبیر پرس با بیان اینکه علت تأخیر در افتتاح بیمارستان این شهرستان نبود اعتبار کافی است، اظهار داشت: با پیگیریهای انجام شده، شاهد پیشرفت مناسبی در این پروژه هستیم، و اکنون شاهد گذراندن آخرین مراحل ساخت فیزیکی بیمارستان هستیم.
سجاد برنجی ساخت هرچه سریعتر بیمارستان ملارد را وظیفه مسئولان اجرایی دانست و گفت: با تمام توان پیگیر اتمام ساخت این بیمارستان هستم، چرا که در نزدیکی پایتخت و با وجود جمعیت قابل توجه حتی یک بیمارستان نیز نداریم و مردم برای رفع نیازهای درمانی خود مجبورند به تهران و یا شهرستانهای اطراف مراجعه کنند.
برنجی عنوان داشت: معاون اول رئیسجمهوری به سه وزیر و رئیس سازمان برنامه و بودجه برای رسیدگی و تسریع در تکمیل بیمارستان و فرهنگسرای این شهرستان تا پایان امسال دستور ویژه صادر کرده است که انشاالله محقق خواهد شد.
وی اظهار داشت: پروژه بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی شهرستان ملارد با زیربنای ۱۴ هزار و ۳۵ مترمربع در دو بلوک تاکنون به پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی رسیده و تکمیل آن از نیازهای شهرستان در زمان حاضر است.
سرانه تخت بیمارستانی در شهرستانهای ملارد، شهریار و قدس بسیار کمتر از میزان استاندارد است
نماینده مر دم شهرستانهای ملارد، شهریار و قدس در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس در این خصوص اظهار داشت: در حال حاضر باید جمعیت این سه شهرستان را بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر برآورد کرد، چرا که علاوه بر یک میلیون ۶۰۰ هزار نفر اهالی این سه شهرستان که نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی دارند، ۳۰۰ هزار تبعه افغان نیز در ملارد، شهریار و قدس زندگی میکنند و از خدمات و امکانات استفاده میکنند، که باید در برنامه ریزی ها مورد توجه قرار گیرند.
حسین حق وردی اضافه کرد: در حال حاضر سرانه تخت بیمارستانی در شهرستانهای ملارد، شهریار و قدس بسیار کمتر از میزان استاندارد است و جالب است، بدانید، اگر سه بیمارستان مذکور و در حال ساخت در این سه شهرستان افتتاح شود، سرانه تخت بیمارستانی در این سه شهرستان به ازای هر یک هزار نفر به هفت دهم میرسد، حال آنکه این سرانه طبق استاندارد کشوری باید به ازای هر یک هزار نفر دو و دودهم باشد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه هم اکنون در شهریار دو بیمارستان و در شهر قدس یک بیمارستان فعال است، گفت: میبایست، تا دو ماه آینده بیمارستانهای ملارد و شهرقدس و تا پایان سال بیمارستان امام خمینی (ره) شهریار راه اندازی شود، تا بخشی از نیازهای مردم منطقه به خدمات درمانی و پزشکی، به ویژه در شرایط کرونایی کنونی تأمین شود.
وی با بیان اینکه بیمارستانهای در حال ساخت ملارد و شهر قدس هر کدام ۱۶۰ تختخوابی هستند، ادامه داد: دو هفته پیش به همراه فرماندار ملارد بازدیدی از روند ساخت بیمارستان ملارد داشتم، که روند پیشرفت مناسب بود، اما میبایست، سرعت گیرد و با تأمین اعتبار و برنامه ریزی های مناسب از تعویق در راه اندازی آن ممانعت شود.
حق وردی گفت: قطعاً پیگیریهای لازم برای احداث هرچه سریعتر این بیمارستانها را از طریق مجلس شورای اسلامی و مجمع نمایندگان استان تهران انجام خواهیم داد.
این نماینده مجلس از بخش خصوصی برای تجهیز بیمارستانی در شهریار برای پذیرش بیمارهای کرونایی تقدیر کرد و افزود: در بیمارستانهای فعال منطقه نیز امکانات مناسبی برای درمان بیماران کرونایی وجود ندارد، اما تلاش کادر درمان و مدیریت بیمارستان برای خدمت رسانی به بیماران قابل تقدیر است.
تا پایان سال ۹۹ بیمارستان ملارد افتتاح خواهد شد
استاندار تهران نیز در همین خصوص به خبرنگار سردبیر پرس گفت: متأسفانه استان تهران، به ویژه شهرستانهای غرب این استان از کمبود تخت بیمارستانی رنج میبرند و بیمارستانهای ملارد و قدس هر کدام با ۱۶۰ تخت و بیمارستان شهریار با ۳۲۰ تخت بیمارستانی در شُرف بهره برداری است، که در صورت تزریق اعتبار شاهد افتتاح این بیمارستانها تا پایان سال ۹۹ خواهیم بود.
انوشیروان محسنی بندپی با بیان اینکه در استان تهران شاهد تراکم بالای جمعیتی هستیم، اضافه کرد: در حال حاضر رئیس جمهور محترم دستوری مبنی بر تزریق اعتبار مالی و سرعت بخشیدن به اتمام پروژههای بهداشتی و احداث بیمارستانها صادر کرده است، که برای تخصیص این اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه پیگیری میکنیم.
با تمام این تفاسیر و شنیدن گلایههای مردم باید منتظر بمانیم و ببینیم مردم این شهرستان که خواسته به حقی دارند آیا دارای بیمارستان خواهند شد یا هنوز در وعدهها باقی میمانند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰