فیلم | طبیعت زمستانی روستای هیروی پاوه در جوار رودخانه سیروان

دریافت ۱۶ MB به گزارش سردبیرپرس در سال‌های اخیر سدی در روستای هیروی ساخته شده که منجر به توسعه باغات به ویژه کشت زیتون شده است. روستای هیروی در مسیر جاده نوسود و در دهستان «هولی» قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۲۵ نفر در قالب ۳۳خانوار بوده‌ […]

دریافت
۱۶ MB

به گزارش سردبیرپرس در سال‌های اخیر سدی در روستای هیروی ساخته شده که منجر به توسعه باغات به ویژه کشت زیتون شده است.
روستای هیروی در مسیر جاده نوسود و در دهستان «هولی» قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۲۵ نفر در قالب ۳۳خانوار بوده‌ است.
رودخانه سیروان از حدود ۴۰ کیلومتری جنوب غربی سنندج سرچشمه گرفته ابتدا به صورت قوسی در شمال جریان یافته و سپس به طرف جنوب منحرف شده، پس از پیوستن شعبات متعددی به آن وارد شهرستان پاوه می شود و در محل «دوآب»، «چم مرخیل» که از ارتفاعات همین شهرستان سرچشمه می گیرد به آن پیوسته و به همراه آن قسمتی از مرز ایران و عراق را تشکیل می‌دهد.
رود لیله نیز از رودخانه های داخلی شهرستان پاوه در محل چرخش رودخانه سیروان در داخل خاک عراق به آن می پیوندد.
سیروان پُرآب ترین رودخانه استان کرمانشاه نیز محسوب می شود.
رود سیروان پس از آبگیری سد بزرگ داریان در محل دو آب با پاوه رود تلاقی می یابد و پس از آبگیری سد هیروی قسمتی از آن از طریق تونل نوسود «هیروی» به سد ازگله انتقال می یابد.
سد تنظیمی هیروی در ۳۵ کیلومتری شهر پاوه ۴۵ متر ارتفاع دارد.
آب سد هیروی از طریق تونل ۵۰ کیلومتری نوسود به سد ازگله می رسد و پس از ورود به سد از طریق تونل بازی دراز وارد سامانه ی گرمسیری غرب کرمانشاه می شود.
از نکات قابل توجه اینکه آب سد هیروی به صورت ثقلی و با بهره مندی از اختلاف ارتفاع منطقه بدون نیاز به پمپاژ به سامانه گرمسیری می رسد.
شهرستان پاوه با بیش از ۶۰ هزار نفر جمعیت در ۱۲۰ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه واقع شده است.
رودخانه های استان کرمانشاه در مجموع هزار و ۷۷۰ کیلومتر طول دارد که ۲۰۰ کیلومتر آن در داخل شهرهای استان است و رودخانه سیروان یکی از پرآب ترین و طولانی ترین رودخانه های منطقه محسوب می شود.