ماهواره ناوک به فضا پرتاب می‌شود

گزارش وزیر ارتباطات در حضور معاون اول رئیس‌جمهور؛ ماهواره ناوک به فضا پرتاب می‌شود وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر شتاب‌گیری روند توسعه فعالیت‌ها در دولت چهاردهم، از پرتاب ماهواره ناوک در روز‌های آینده خبر داد و اولویت‌های مختلف کاری این وزارتخانه از توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی ۵ G تا ظرفیت‌های موجود […]

گزارش وزیر ارتباطات در حضور معاون اول رئیس‌جمهور؛ ماهواره ناوک به فضا پرتاب می‌شود وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر شتاب‌گیری روند توسعه فعالیت‌ها در دولت چهاردهم، از پرتاب ماهواره ناوک در روز‌های آینده خبر داد و اولویت‌های مختلف کاری این وزارتخانه از توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی ۵ G تا ظرفیت‌های موجود در گسترش دیپلماسی فناوری را برشمرد. به گزارش سردبیر پرس، سیدستار هاشمی در جلسه شورای معاونان این وزارتخانه که با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری برگزار شد، به تشریح جزئیات برنامه‌ها و اولویت‌های وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم پرداخت.
وزیر ارتباطات همچنین از ضرورت «تحقق سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی با محوریت برنامه هفتم توسعه» و «بزرگ شدن کیک اقتصاد دیجیتال» سخن گفت و با اشاره به اولویت هوشمندسازی در وزارت ارتباطات، اعلام کرد: با نگاه متفاوتی که به موضوع دولت الکترونیک داریم، تلاش می‌کنیم در ارتباط با سازمان اداری و استخدامی به تعریف بسته‌ای مشخص و نگاهی مشترک به فرآیند‌ها و سامانه‌ها برسیم.
وی افزود: به این منظور تفاهم‌نامه‌ای با سازمان اداری و استخدامی و یک اپراتور شاخص برای بازطراحی سامانه‌ها و فرآیند‌ها تنظیم شده که هفته آینده به امضا خواهد رسید. این همکاری، نویدبخش تحولی جدید در خدمات دولت الکترونیک خواهد بود.
ضرورت دگردیسی در تنظیم‌گری
هاشمی با اشاره به دستاورد‌ها و البته چالش‌های بحث تنظیم‌گری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: نگاه ما دگردیسی در حوزه تنظیم‌گری و توجه ویژه به ظرفیت‌های فناوری اطلاعات است. تنظیم‌گری با رویکرد بخشی در رقابت با بخش خصوصی، مشکلاتی برای کسب‌وکار‌های دیجیتال ایجاد کرده است. به این دلیل، ما به دنبال ایجاد تنظیم‌گری ملی و قدرتمند، مبتنی بر نگاه کارشناسی هستیم تا از ظرفیت‌های متنوع موجود در بخش خصوصی برای رشد اقتصاد دیجیتال بهره‌مند شویم.
وزیر ارتباطات، ارتقاء کیفیت شبکه ارتباطی و شفافیت تنظیم‌گری در حوزه ارتباطات را جزو مطالبات عمومی و جدی مردم خواند و گفت: پاسخ به این مطالبه با جدیت در دستور کار قرار گرفته و به دنبال برگزاری جلسات متعدد کارشناسی، نتایج خوبی هم حاصل شده که به زودی منجر به شتاب گرفتن روند توسعه نسل پنجم شبکه ارتباطی (۵ G) با مزایده منابع فرکانسی ۳۶۰۰ مگاهرتز خواهد شد. 
او یادآور شد: با توجه به ذی‌نفعان متعددی که این فرکانس دارد، آزادسازی آن از شکل‌گیری وفاق و همراهی بی‌بدیلی حکایت دارد.
وزیر ارتباطات از «هوشمندسازی صنایع» به عنوان یکی دیگر از محور‌های اصلی مورد توجه وزارت ارتباطات نام برد و تصریح کرد: این مهم با ورود موثر و فعال وزارت ارتباطات در بحث ناترازی‌های انرژی و ارایه طرحی شکل گرفت که محصول چهار ماه تلاش بی‌وقفه همه همکاران ما در تعامل و هم‌افزایی با وزارتخانه‌های نیرو و نفت است.
دیپلماسی فناوری؛ دستاورد‌های بین‌المللی
هاشمی از قرار گرفتن «دیپلماسی فناوری» در میان اولویت‌های وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم گفت و تاکید کرد: در بازه زمانی چهار ماه گذشته، با وجود تداوم و تشدید تحریم‌ها، دستاورد‌های قابل دفاعی در سفر‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، از آمریکای لاتین تا کشور‌های خلیج‌فارس، داشته‌ایم. قرارداد‌های مهمی با محوریت توسعه همکاری‌ها و تقویت دیپلماسی ارتباطی و فناوری منعقد شده که بیانگر ظرفیت‌های بی‌بدیل و ارزشمند کشور است.
وی با اشاره به برگزاری نشست ایران کریدور ۲۰۲۵ که به ابتکار وزارت ارتباطات و با حضور مدیران ارشد ۱۵ اپراتور برتر منطقه‌ای برگزار شد، گفت: با وجود تداوم تحریم‌ها، تعاملات بسیاری خوبی شکل گرفت. بخشی از بدهی‌های شرکت ارتباطات زیرساخت در همین زمان کوتاه تعیین تکلیف شد و توافقات مهمی برای مشارکت در بهره‌برداری از فیبر نوری دریایی منطقه حاصل شد.
وزیر ارتباطات در بیان توسعه دستاورد‌های صنعت فضایی از پرتاب ماهواره مخابراتی «ناوک» در روز‌های آینده خبر داد و گفت: این ماهواره کلاس میکرو با وزن ۴۰ کیلوگرم، حاصل تلاش پژوهشگاه فضایی ایران است و با موشک ارتقاء یافته سیمرغ به فضا پرتاب می‌شود. 
او اعلام کرد: پرتاب ناوک، گامی کلیدی برای دسترسی به مدار ژئو و تقویت توان ارتباطی کشور محسوب می‌شود.
وی همچنین، واگذاری باند ۱۵۰۰ مگاهرتزی برای توسعه شبکه فیبرنوری را ضروری دانست و با تشریح برنامه‌های وزارت ارتباطات برای توسعه شبکه فیبر نوری تصریح کرد: در این دوره توسعه شبکه فیبر نوری با اولویت «اتصال» به جای «پوشش» در دستور کار قرار دارد که توسعه این پروژه نیازمند همراهی بیشتر شهرداری‌ها در سراسر کشور است.
پس از سخنان وزیر ارتباطات، شماری از معاونان وزارتخانه گزارش‌های تفصیلی از اقدامات مهم حوزه‌های کاری خود ارائه کردند.
انتهای پیام//ح. ع
منبع: ایرنا