مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه: راهنمایان گردشگری، سفیران فرهنگی کشور هستند
به گزارش خبرنگار سردبیرپرس، داریوش فرمانی روز جمعه در دومین گردهمایی راهنمایان گردشگری استان کرمانشاه به مناسبت روز جهانی راهنمایان گردشگری با اشاره به اهمیت راهنمایان در رونق گردشگری افزود: یکی از ارکان مهم توسعه صنعت گردشگری، وجود راهنمایان گردشگری حرفهای است. این افراد، سفیران فرهنگی یک کشور هستند که با معرفی تاریخ، فرهنگ و […]
به گزارش خبرنگار سردبیرپرس، داریوش فرمانی روز جمعه در دومین گردهمایی راهنمایان گردشگری استان کرمانشاه به مناسبت روز جهانی راهنمایان گردشگری با اشاره به اهمیت راهنمایان در رونق گردشگری افزود: یکی از ارکان مهم توسعه صنعت گردشگری، وجود راهنمایان گردشگری حرفهای است. این افراد، سفیران فرهنگی یک کشور هستند که با معرفی تاریخ، فرهنگ و ظرفیتهای گردشگری، تصویری جامع و دقیق از یک منطقه جغرافیایی ارائه میدهند. اما این کار باید با رنگآمیزی هنرمندانه انجام شود تا گردشگر تجربهای بهیادماندنی داشته باشد.
وی با اشاره به مسئولیت خطیر راهنمایان گفت: اگر یک راهنمای گردشگری نتواند به وظایف خود بهدرستی عمل کند، تصویری نامطلوب از مقصد گردشگری در ذهن مسافران ایجاد میشود. بنابراین، این حرفه نیازمند دانش، تخصص و اطلاعات جامع است تا بتواند هم نیازهای مادی، روحی و معنوی گردشگر را پاسخ دهد و هم خاطرهای شیرین از کرمانشاه در ذهن او باقی بگذارد.
لزوم ارتباط بیشتر راهنمایان با آژانسهای گردشگری
فرمانی در ادامه خواستار تعامل بیشتر راهنمایان گردشگری با فعالان صنعت گردشگری شد و گفت: انتظار من از راهنمایان این است که ارتباط نزدیکتری با آژانسهای مسافرتی استان داشته باشند و با هماندیشی، بستههای سفر جذابی برای گردشگران طراحی کنند. کرمانشاه، کردستان، ایلام و همدان محور تمدن و تاریخ ایران هستند و ما باید از این ظرفیت برای توسعه گردشگری منطقهای بهره ببریم.
وی همچنین از برنامههای استان برای معرفی کرمانشاه بهعنوان یک مقصد گردشگری جدید در نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و تصریح کرد: در ستاد سفر امسال، تلاش خواهیم کرد کرمانشاه را بهعنوان یک مقصد گردشگری جدید برای ایام نوروز معرفی کنیم. این استان با پیشینه تاریخی و جاذبههای طبیعی بینظیر، ظرفیتهای فراوانی برای جذب گردشگران داخلی و خارجی دارد. راهنمایان گردشگری، ویترین گردشگری شهرها ایمان درخشی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه نیز در این نشست، بر اهمیت راهنمایان گردشگری تأکید کرد و گفت: راهنمایان، ویترین گردشگری هر شهر و دیاری هستند و تأثیر زیادی در رونق این صنعت دارند، اما متأسفانه تلاشهای این عزیزان کمتر دیده میشود. ما بهشدت مدیون زحمات راهنمایان هستیم و باید بیشتر تلاش کنیم تا نقش کلیدی آنها در صنعت گردشگری، بهتر به چشم بیاید.
وی افزود: راهنمایی گردشگری یک حرفه نیست که کسی به اجبار وارد آن شود، بلکه افرادی که در این مسیر فعالیت میکنند، آن را با عشق و علاقه انتخاب کردهاند. این اشتیاق و تعهد، ارزش کار راهنمایان را دوچندان میکند. مطالبه راهنمایان برای برخورد با تورهای غیرمجاز
احسان امیری، رئیس انجمن راهنمایان گردشگری استان کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به اهمیت نقش راهنمایان گفت: راهنمایان گردشگری، سفیران صلح و پلی میان فرهنگها و تمدنها هستند. این افراد، مهمترین مبلغان تاریخ، فرهنگ، آدابورسوم و سایر ویژگیهای دیار خود محسوب میشوند.
وی با اشاره به اقدامات انجمن راهنمایان گردشگری استان کرمانشاه اظهار کرد: انجمن ما با رسالت توسعه گردشگری شکل گرفته و تلاش کرده همواره در این حوزه پیشگام و مؤثر باشد. برگزاری تورهای شهرگردی، برگزاری کلاسهای آموزشی عمومی و سایر فعالیتهای آگاهیبخش از جمله اقداماتی است که در راستای توسعه گردشگری انجام دادهایم.
امیری در پایان به مشکل تورهای غیرمجاز اشاره کرد و از مسئولان درخواست رسیدگی جدی به این موضوع را داشت و افزود: یکی از مطالبات مهم ما، برخورد قاطع با تورهای غیرمجاز است. این تورها علاوه بر ایجاد مشکلات اقتصادی برای فعالان قانونی صنعت گردشگری، باعث افت کیفیت خدمات به گردشگران نیز میشوند. ما انتظار داریم که مسئولان نظارتی، این تورهای غیرمجاز را بهصورت جدی جمعآوری کنند، چراکه این درخواست تمام راهنمایان گردشگری است.
کرمانشاه قطب گردشگری غرب کشور
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، سه اثر ثبت شده جهانی و دهها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
۲۷ هتل، سه هتل آپارتمان، ۱۹ مهمانپذیر، هفت سفره خانه، ۱۵ واحد پذیرایی بین راهی منفرد، ۱۷ رستوران بین راهی، ۱۴ مجتمع گردشگری، حدود ۲۰ اقامتگاه بوم گردی، ۵۰ خانه مسافر دارای مجوز موقت در استان کرمانشاه وجود دارد.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۴ شهر دارد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰