مرمت و پاکسازی اشیاء و لباس های مردان نمکی در زنجان انجام می شود
به گزارش پایگاه خبری سردبیر به نقل از میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان، امیر ارجمند گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته این منسوجات متعلق به دوره هخامنشی و ساسانی بوده است که در بافت آنها از تکنیکهای متفاوتی در آن دوره استفاده شده است از جنسهای مختلف مو، پشم و نمدی بوده و وجود نقوش […]
به گزارش پایگاه خبری سردبیر به نقل از میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان، امیر ارجمند گفت: بر اساس مطالعات صورت گرفته این منسوجات متعلق به دوره هخامنشی و ساسانی بوده است که در بافت آنها از تکنیکهای متفاوتی در آن دوره استفاده شده است از جنسهای مختلف مو، پشم و نمدی بوده و وجود نقوش مختلف و طرحهای زیبا در بافت این پارچهها از ویژگیهای بارز آنها به شمار میرود.
وی افزود: مجموعه وسایل و اشیایی از معدن نمک چهرآباد استان زنجان کشف شده که بسیار بی نظیر است و این یافتهها یکی از مستندات قوی حوزه منسوجات کشور از نوع تاریخی به شمار میرود که با همکاری پژوهشکده حفاظت و مرمت میراث فرهنگی تهران، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی زنجان و پژوهشکده حفاظت و مرمت دانشگاه بوخوم و فرانکفورت آلمان اقدام به حفاظت، مرمت و پاکسازی خواهند کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان ادامه داد: اشیای تاریخی و لباس های مردان نمکی بعد از انجام پایش و اولویتبندی توسط متخصصان مرمت و طی مراحل قانونی، بررسی میزان و نوع آسیب، مراحل مرمت از جمله شناسایی میزان خوردگی و رسوبات، مواد به کار گرفته با هدف پاکسازی، نمکزدایی، استحکامبخشی، کنترل، بازسازی و در مرحله آخر تثبیت نهایی اشیا انجام میگیرد.
ارجمند تشریح کرد: پروژه پاکسازی، غبارروبی و حفاظت پیشگیرانه با هدف پیشگیری از بروز آسیب درکارگاه مرمت موزه ذوالفقاری انجام میشود و همهی علاقمندان میتوانند به صورت آزاد از روند این عملیات دیدن کنند. که بازدیدکنندگان و علاقمندان با اصول اولیهی پاکسازی و مرمت آثار و البسه مردان نمکی آشنا شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی زنجان گفت: عمارت ذوالفقاری بنایی تاریخی با معماری بومی، در دو طبقه با دیوارهای بلند و سقفهای لمبه کاری شده با وجود مردان نمکی که بی نظیرترین مومیاییها در دنیا هستند ارزشی مضاعف یافته است. که به زودی چینش اشیاء و کلیه ویترین های این موزه تحت نظر کارشناسان این هیاتها متناسب با حفظ مردان نمکی تغییر خواهد کرد.
بر اساس آزمایشها مشخص شد که مرد نمکی ۳، ۴، ۵، مربوط به دوره هخامنشی با قدمت حدود ۲۳۰۰ سال و مرد نمکی ۱، ۲، مربوط به دوره ساسانی، با قدمت حدود ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ سال قبل است. بنابراین با توجه به شواهد و مدارک موجود، ریزش تونلهای معدن چهر آباد، دستکم دو بار رخداده است. در حال حاضر بهاستثنای مومیایی نمکی شماره یک که در موزه ملی نگهداشته میشود، سایر اجساد و اشیای بهدستآمده از معدن چهرآباد در موزه ذوالفقاری زنجان، تحت نظارت کارشناسان مربوط نگهداری میشوند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰