مطالبات خرمشهر، شهر ۶۰ هزار شهید باید پاسخ داده شود/ وعده‌های بی عمل نمی‌دهیم

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی شامگاه پنجشنبه در پایان ماموریت خود به استان خوزستان، در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور رئیس جمهور و سایر اعضای هیات دولت، استاندار، نمایندگان استان در مجلس و جمعی از مسئولان برگزار شد، به ارائه گزارشی از اقدامات انجام […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی شامگاه پنجشنبه در پایان ماموریت خود به استان خوزستان، در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور رئیس جمهور و سایر اعضای هیات دولت، استاندار، نمایندگان استان در مجلس و جمعی از مسئولان برگزار شد، به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده و اقدامات مورد نیاز استان خوزستان ارائه کرد.
خرمشهر؛ شهر ۶۰ هزار شهید و نماد مقاومت ملی
وزیر راه و شهرسازی، خرمشهر را به‌عنوان معراج ۶۰ هزار شهید توصیف کرد و ضمن قدردانی از مقاومت مردم خوزستان در دوران دفاع مقدس، بر ضرورت پاسخگویی به مطالبات حداقلی این منطقه تأکید کرد.
وی با اشاره به کمبودها و نیازهای مردم منطقه گفت: به هیچ‌وجه قصد سیاه‌نمایی ندارم، اما با شرمندگی باید بگویم که خرمشهر همچنان مطالباتی دارد که باید پاسخ داده شود.
وزیر راه و شهرسازی، در بخشی دیگر از سخنانش، تصریح کرد که نباید مردم خوزستان و خرمشهر را در مسئولیت کمبودها شریک دانست. مردم این منطقه در جنگ تحمیلی جان، مال، کارون، اروند و خانه‌هایشان را برای کشور فدا کردند و همچنان با نجابت و امیدواری مطالبات خود را بیان می‌کنند.
صادق در ادامه به بازدید خود از فرودگاه اهواز اشاره کرد و از برگزاری جلساتی با نیروهای هوایی در آینده برای رفع معضلات آن خبر داد.
وی یادآور شد: بخشی از کمربندی ۸۴ کیلومتری که رینگ باید کامل شود، در اهواز افتتاح شد اما بخش اعظمش باقی مانده و این صرفاً با بودجه‌های سنواتی امکان‌پذیر نیست و قطعاً صنایع و نفت باید کمک کنند که بتوانیم این کمربندی را تکمیل کنیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: از جاده اهواز به خرمشهر ۱۰ کیلومتر افتتاح شد که یک قطعه آن بود و قطعات بعدی باقی مانده. تکمیل این جاده مطالبه چندین و چند ساله مردم است و متاسفانه تصادفات جاده بسیاری هم دارد چون فقط محل رفت و آمد اهواز به خرمشهر نیست و راهیان نور و زائرین کربلا هم از این مسیر رفت و آمد می‌کنند. قطعاً با کمکی که از دیگر اعضای دولت طلب می‌کنم، هم از نفت و هم از صنایع، این جاده باید تا پایان دولت به اتمام برسد، حتی از خلق منابعی در وزارت راه و شهرسازی هم برای تکمیل این جاده کمک می‌گیریم.
وی در ادامه به سفر خود از خرمشهر تا شلمچه با ریل باس اشاره کرد و گفت: در زیارت اربعین، زائرین کربلا از این مسیر با ریل باس سفر می‌کنند و قطعاً نوسازی در این مسیر انجام خواهد شد که سرعت سفر بیشتر شود.
صادق در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: کریدور ساحلی جنوب از بندر گواتر تا شلمچه بخش اعظمش در در استان خوزستان شکل گرفته و این موضوع اهمیت توسعه زیرساخت‌ها در این استان را دو چندان می‌کند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به کلنگ زنی ایستگاه ریلی مرزی شلمچه، بر تکمیل آن  تا پایان سال ۱۴۰۴ تاکید کرد و گفت: اتصال شلمچه به بصره نیز از اولویت‌های ما است.
لایروبی اروند و رفع مشکلات بندر خرمشهر
صادق از برنامه‌ریزی برای لایروبی دهانه اروند خبر داد و گفت: ۱۴ مغروقه در مسیر بندر خرمشهر تا بندر اروندکنار شناسایی شده که یک مورد از آن به‌دلیل آسیب‌زا بودن، ظرف دو سال آینده از بندر خرمشهر خارج خواهد شد.»
وعده وزیر برای اقدامات عملیاتی و کاهش وعده‌های بی‌سرانجام
وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: نمی‌خواهیم وعده‌های بی‌عمل بدهیم. تلاش خواهیم کرد اقدامات عملیاتی و گزارش‌های واقعی ارائه کنیم تا تحولی محسوس در این منطقه رقم بخورد.
افزایش ظرفیت بندر خرمشهر به ۲۰ هزار تن
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در سفر خود به خرمشهر تأکید کرد: خرمشهر زمانی پذیرای کشتی‌های ۶۰ هزار تنی بود. ما قصد نداریم وعده‌های غیرعملی بدهیم، اما برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا پایان دولت ظرفیت این بندر را به ۱۰ تا ۲۰ هزار تن افزایش دهیم.
وزیر راه از بازدید خود از محله سوم خرداد خبر داد و گفت: این محله کمبودهایی در خدمات و پشتیبانی سکونتی دارد. با همکاری بنیاد مسکن، بهزیستی و سایر نهادها، اقداماتی برای گروه‌های هدف انجام خواهیم داد.
وی همچنین به بازدید یک روستا و خانه‌ای که با وام روستایی ساخته شده بود، اشاره کرد و افزود: در این سفر، ۲۲۰۰ واحد مسکونی در حوزه شهری و روستایی به بهره‌برداری رسید.
صادق به تکمیل ۵۶ کیلومتر پروژه در حوزه راه و جاده اشاره کرد و گفت: «این جاده‌ها شامل راه‌های اصلی و روستایی بوده که حاصل اقدامات یک سال گذشته بود.
احیای معیشت و اشتغال در خرمشهر
وزیر راه تأکید کرد: رونق اقتصادی خرمشهر به احیای بندر و معیشت مردم وابسته است. معیشت و اشتغال باید با اصلاح بافت فرسوده، بهسازی دسترسی‌ها و جاده‌ها و فعال‌سازی بخش خصوصی تقویت شود.
وی افزود: «فرماندار خرمشهر با دعوت از نمایندگان اتاق بازرگانی در جلسه شورای اداری استان، ابتکار ارزشمندی داشت. از جمله درخواست‌های بخش خصوصی می‌توان به تخصیص کد واردات به گمرک شلمچه، تخفیف ۳۵ درصدی برای کالاهای وارداتی از بندر خرمشهر و اعطای مشوق‌های بندری، ایجاد شرایط فروش برق نیروگاه‌های خصوصی به صورت مستقیم به شرکت‌ها، ایجاد مسیر ترانزیتی زمینی به کشورهای حوزه خلیج فارس، ایجاد بستر راه اندازی کارنه تیر برای کامیون‌های حمل بار در شلمچه، تخصیص امتیاز واردات بازارچه مرزی در شلمچه ، ضرورت لایروبی اروند و تسهیلات برای خدمات گردشگری اشاره کرد.
بررسی مسائل زیرساختی و مشکلات شهر خرمشهر
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مشکلات اساسی خرمشهر گفت: فاضلاب این منطقه مشکل دارد که با بودجه ۳ همتی قابل حل است. همچنین بیمارستان قلب خرمشهر باوجود پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصدی، بلاتکلیف مانده است. درخواست احداث بیمارستان جدید نیز وجود داشت.
صادق در پایان تأکید کرد: من فقط گزارش خرمشهر را دادم اما می‌دانم مشکلات گسترده‌ای در راه‌های روستایی، اصلی و بزرگراهی استان خوزستان وجود دارد. ما به زودی به تمامی حوزه‌های انتخابیه استان سفر کرده و برای تکمیل پروژه‌ها اقدامات لازم را انجام خواهیم داد.