معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران معارفه شد

به گزارش سردبیر پرس، آئین تکریم و معارفه معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با حضور قائم مقام رئیس کل و رئیس حوزه ریاست دادگستری تهران برگزار شد. مسعود ستایشی، قائم مقام رئیس کل دادگستری تهران در این مراسم گفت: در این جلسه از زحمات و خدمات بی شائبه و ارزشمند حجت الاسلام […]

به گزارش سردبیر پرس، آئین تکریم و معارفه معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران با حضور قائم مقام رئیس کل و رئیس حوزه ریاست دادگستری تهران برگزار شد.

مسعود ستایشی، قائم مقام رئیس کل دادگستری تهران در این مراسم گفت: در این جلسه از زحمات و خدمات بی شائبه و ارزشمند حجت الاسلام والمسلمین حسن تمجیدی در حوزه‌های برنامه ریزی و پیشگری از وقوع جرم تشکر می‌کنیم.

قائم مقام رئیس کل دادگستری تهران در ادامه گفت: مسئولیتی که امروز آقای علی دیزجی بر عهده گرفتند بر مبنای قانون اساسی و اصل ۱۵۶ آن، وظایفی مهم را برای دستگاه قضائی برشمرده و به هر ترتیب در اجرای آن تکالیف عمده‌ای به شما محول شده و کاری را بر عهده گرفته‌اید که در قانون اساسی ما می‌درخشد؛ چرا که همیشه کارهای مهم و کلیدی نظام در قانون اساسی ذکر می‌شود.

وی افزود: پشتوانه دیگر در این موضوع مقررات برخی از مواد قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران است که قانونگذار در اینجا تکلیف مقرر کرده و این موارد به صراحت در شأن پیشگیری و جایگاه پیشگیری از وقوع جرم است که در ساختار سازمانی قوه قضائیه می‌درخشد.

قائم مقام رئیس کل دادگستری تهران متذکر شد: راه‌های پیشگیری از وقوع جرم راه‌های علمی، پژوهشی و تمسک به مقررات کیفری است و به هر ترتیب به نظر می‌رسد تا کنون معاونت پیشگیری از وقوع جرم شایسته در این مسیر حرکت نموده و توانسته موفقیت و شرایط علمی و عملی خوبی را پیش بینی و فراهم کند.

ستایشی تصریح کرد: در موضوع پیشگیری در قرآن کریم و مسائل روایی موضوعات و مسائل مختلفی را داریم و بسیار بر روی آن تاکید شده و یکی از مسائل همین ارزش‌های مجموعه شورای حل اختلاف است که برادری و اخوت را در جامعه اسلامی و نزدیکی قلوب و برادری‌ها را ایجاد کرد که این خود یک اقدام ویژه پیشگیری از وقوع جرم محسوب می‌شود و امروز هم اهتمام ویژه ریاست قوه قضائیه بر اصلاح ساختار و اقدامات مؤثر و پیشگیرانه در جهت کارکرد این مجموعه است.

وی متذکر شد: موضوع پیشگیری یک امر چند دستگاهی است و همه باید به هم مدد بدهند تا بتواند خروجی قابل قبولی داشته و به همین علت قانون خاص برای آن ایجاد شده و امید داریم با توجه به امکانات و ظرفیت‌های قانونی و موازین شرعی یک خروجی قابل قبولی و مؤثر در شأن دادگستری تهران داشته باشید.

حسن تمجیدی در این مراسم با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته گفت: با توجه به حساسیت ریاست قوه قضائیه و تأکیدات وی به ارتباط با مردم، نهادهای مردم نهاد و مساجد اقدامات مؤثری صورت گرفت و در حال حاضر رتبه تهران از فروردین سال جاری در سامانه سجام به رتبه نخست در کشور رسیده و دیده بان‌های ما از حدود ۳۰۰ نفر به بالای ۸۰۰۰ نفر افزایش داشته است.

تمجیدی افزود: در مورد سازمان‌های مردم نهاد مطابق دستورالعمل ابلاغی با تعداد بیش از ۱۰۰۰ سازمان مردم نهاد مصاحبه داشتیم و وضعیت عملکرد و فعالیت آن‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت و از این میان با ۶۰ سازمان که فعال بوده ارزیابی شده و استعداد آن‌ها را کشف کردیم تا بتوانیم با آن‌ها همکاری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تفاهم نامه‌های مختلفی در زمینه برگزاری کارگاه‌های آموزشی و موضوعات مختلف با دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، دانشگاه فرهنگیان، تربیت بدنی نیروهای مسلح، اداره کل گردشگری و میراث فرهنگی، متروی تهران، معاونت اجتماعی سپاه تهران که یکی از این موارد آموزش مصلحین در سطح شهر تهران است و در محلات بیست و دوگانه تهران برای آنان کارگاه‌های آموزشی ایجاد نموده و بعداً می‌توانند به عنوان داور در محاکم خانواده خدمات ارائه کنند.

تمجیدی در خاتمه عنوان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های ما جذب خیرات و مبرات بوده که از این طریق توانسته‌ایم سالن ملاقات استاندارد و مجهز برای ملاقات خانواده زندانیان در زندان تهران بزرگ در حدود ۸۵۰ متر مربع برای افراد ضعیف ایجاد نمائیم که پذیرش روزانه دو الی سه هزار نفر مراجعه کننده را دارد و در مراحل ساخت است. در این مراسم با اهدا لوح تقدیر از اقدامات حسن تمجیدی تقدیر بعمل آمد و علی دیزجی با دریافت ابلاغ خویش به عنوان معاون قضائی رئیس کل و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران معرفی و رسماً آغاز به کار کرد