نبرد با قهرمانان، در شماره جدید ماهنامه سروش

در یادنامۀ این شماره از سروش به “پلتفرم ترور در جامعۀ شبکه‌ای” پرداخته شده است. “قهرمان ایران” و “پاسداری از میراث سردار وحدت بخش” نیز از دیگر عناوین این بخش هستند. در سرمقالۀ این شماره سعید کرمی، مدیرعامل انتشارات سروش و سردبیر ماهنامۀ سروش “پلتفرم ترور در جامعۀ شبکه‌ای” را مطرح و عنوان کرد: ۱- […]

در یادنامۀ این شماره از سروش به “پلتفرم ترور در جامعۀ شبکه‌ای” پرداخته شده است. “قهرمان ایران” و “پاسداری از میراث سردار وحدت بخش” نیز از دیگر عناوین این بخش هستند.
در سرمقالۀ این شماره سعید کرمی، مدیرعامل انتشارات سروش و سردبیر ماهنامۀ سروش “پلتفرم ترور در جامعۀ شبکه‌ای” را مطرح و عنوان کرد:
۱- تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات امکان ظهور جامعۀ شبکه‌ای را فراهم آورده که افراد و جوامع را در درون قالب‌های تازه، هویت‌های جدیدی می‌بخشد. گروه‌های تروریستی آوردگاه رسانه‌ای جدیدی را در معادلات قدرت و ضد قدرت تولید کرده‌اند. نبض حیات گروه‌های تروریستی نظیر داعش با فیسبوک و توئیتر تنظیم و توسعه یافته. تروریسم رسانه‌ای پدیده نوبنیاد بود که رسانه را که رسالت تعالی عمومی و سرگرمی و نشاط اجتماعی را داشت با تغییر الگوی وارده خود به عنوان تروریسم رسانه‌ای شبکه اجتماعی قلمرو جدیدی را پدید آورد. آنها از فضای مجازی به‌عنوان ابزاری جهت جذب تبلیغات و وسیله ارتباطی و تعاملی بهره‌برداری کردند. کنشگری تروریستی در فضای هیجانی شبکه‌های اجتماعی اذهان توده‌ها را تسخیر و از نخبگان و سیاست‌ورزان را مردد نمود. تروریسم در بستر شبکه‌های اجتماعی دروازه‌بانی اطلاعات را در هم کوبید، و کنشگران اجتماعی را به سمت خودمختاری سوق داد. هویت مجازی اشخاص و دولت‌ها را با چالش روبرو ساخت. نظارت رسمی کم‌تأثیر و قدرت تولید و انتشار محتوا غافلگیرانه پیش رفت. زبان دیجیتال و پلتفرم‌های اجتماعی ارتباطات را افقی و جهانی نمود. در دروازه‌بانی در شبکه‌های اجتماعی زایل شده است و همین مسئله عرصه را برای دستان دراز تروریسم گشود.
۲- فرقه تروریستی داعش وسیع‌ترین گروه تروریستی جهان است به‌دست آوردن فناوری‌های پیشرفته گشوده شدن ساختارها و سبک‌ها و رویه‌ها و عرف‌های جدید است. افراط‌گرایان فکری و عمل‌گرایان خشونت‌گرا هم ساختارها و سازمان‌هایی را ایجاد و هم اذهان عمومی را با رسانه مورد تهاجم قرار دادند. آنها جنگی نامتقارن را در فضای سایبری رقم زدند. انتشار خشونت، انگاره‌های مرگ، ترویج اندیشه‌های تکفیری با هدف تأثیرگذاری بر افکار و در بستر رسانه نضج گرفت و منتشر گردید. دال مرکزی تروریسم رسانه‌ای از طریق خشونت و مرگ است و این سیاست و روش تروریسم رسانه‌ای در جهان.
۳- دولت‌ها به دنبال آن هستند که ترور را تفسیر و یا درصدد دفاع از آن برآیند امنیت بین‌الملل، منع توسل به زور، دیپلماسی عمومی و لزوم کاربست روش‌های مسالمت‌آمیزدر حل اختلافات بین المللی از اصول بنیادین حقوق به شمار می‌رود. برخی دولت‌ها از جمله دولت ایالات متحده آمریکا در تلاش است تا با ایجاد تفسیر و دکترین و نظریه سازی حقوقی مفاهیم را از جمله ماده ۵۱ منشور ملل متحد را تفسیر موسع نماید. ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا در خاک کشور ثالث اقدام بی سابقه‌ای را آغاز کرده است. این اقدام علاوه بر آنکه پیمان امنیتی آمریکا با عراق را نقض کرده، برخلاف موازین حقوقی ملی و فراملی است براساس منشور ملل متحد همه اعضا باید در روابط بین‌الملل از زور و تهدید اجتناب کنند و تمامیت ارضی و استقلال سیاسی دولت‌ها را به رسمیت بشناسند. ترورفرمانده شجاع و با شهامت ایران سردار سلیمانی و شهید فخری زاده علاوه بر آنکه بر خلاف اصول حقوقی است، حق اقدام متقابل و پشیمان کننده آمران و مباشران را در پی خواهد داشت.
در بخش‌های دیگر این شماره و در سرویس فرهنگ؛ “۲۵۰ متری، ویلایی، دوبلکس”، حرف است که برف دلپذیر است”، “خانه‌ای روی آب” و “ماجرای آن بیست روز”، در سرویس رسانه؛ “مامان‌های کلیشه‌شکن”، “چالش‌های یک شغل بدون تعطیلی”، “ما بی‌شماریم! “، “از «روزهای مادرانه» تا «مامان‌ها» ” و “لایو حاشیه‌ساز؛ پس لرزۀ نمادین از بی‌خیالی‌های فرزندپروری” و در سرویس هنر؛ “سدی که باید شکسته شود”، ” کلاه سینمای ضد جنگ بر سر سینمای ترور”، نسازیم، می‌سازند! “، “نوش دارو پس از مرگ سهراب”، “جای خالی حاج‌قاسم‌ها در سینمای ایران”، ” «شکارچی شنبه»، تلاشی نافرجام در برهوت سینمای بی مسئله”، “دلقک‌های تروریست”، “تروریست در آئینه سینما” و “روایت اسپیلبرگ یهودی از جنایات صهیونیست‌ها”، را در این شمار خواهیم خواند.