نخستین جشنواره رسانه‌ای «ابوذر» استان مرکزی برگزار شد

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مسئول سازمان بسیچ رسانه استان مرکزی، شامگاه چهارشنبه در اختتامیه نخستین جشنواره رسانه‌ای «ابوذر» استان مرکزی، گفت: فراخوان جشنواره از مهرماه سال جاری آغاز شد و در پایان وقت تعیین شده، ۳۲۵ اثر در محورها و قالب‌های تعریف شده به دبیرخانه جشنواره رسید. احسان ربیعی اظهار کرد: محورهای موضوعی جشنواره […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مسئول سازمان بسیچ رسانه استان مرکزی، شامگاه چهارشنبه در اختتامیه نخستین جشنواره رسانه‌ای «ابوذر» استان مرکزی، گفت: فراخوان جشنواره از مهرماه سال جاری آغاز شد و در پایان وقت تعیین شده، ۳۲۵ اثر در محورها و قالب‌های تعریف شده به دبیرخانه جشنواره رسید.
احسان ربیعی اظهار کرد: محورهای موضوعی جشنواره شامل ۱۰ محور «انقلاب اسلامی»، «اقتصاد مقاومتی، رونق و جهش تولید»، «امر به معروف و نهی از منکر»، «مسائل صنفی اصحاب رسانه»، «کرونا و کمک مومنانه»، «محرومیت‌زدایی»، «ایثار، شهادت و چهل سالگی دفاع مقدس»، «آسیب‌های اجتماعی»، «بصیرت، دشمن‌شناسی، مبارزه با تروریسم و خروج آمریکا از منطقه است.
وی خاطرنشان کرد: این محورها در ۶ قالب، گزارش ۱۰۵ اثر، خبر ۴۸ اثر، مصاحبه ۶۳ اثر، یادداشت ۹ اثر و چند رسانه‌ای ۱۰۰ اثر از سوی داوران جشنواره مورد قضاوت و بررسی قرار گرفت.
ربیعی خاطر نشان کرد: از میان ۳۲۵ اثر رسیده به جشنواره ۱۷ اثر توسط هیأت داوران جشنواره برگزیده شده‌اند که مورد تقدیر قرار می‌گیرند.
به گفته مسئول سازمان بسیج رسانه‌ای استان مرکزی، آثار برگزیده برای حضور در رقابت‌های جشنواره رسانه‌ای ابوذر کشور به دبیرخانه جشنواره ملی به تهران ارسال خواهند شد.
بیشترین آثار با موضوع اقتصاد مقاومتی و رونق و جهش تولید در جشنواره شرکت کردند
در ادامه این مراسم علی حبیبی به نمایندگی از هیئت داوران گفت: هیئت داوران مسئول رسیدگی به کل آثار تولیدی رسانه‌های استان نیست و صرفاً موظف است تا آثار دریافتی از سوی رسانه‌ها را داوری کنند. لذا حتماً آثار خوب دیگری هم در بین تولیدات رسانه‌ای استان طی یک سال اخیر هست اما به دلیل اینکه این آثار به دستمان نرسیده در دایره برگزیدگان نیامده است و ممکن است یک رسانه تعداد آثار بیشتری را در زمان مقرر ارسال نموده و طبیعتاً ضریب انتخاب را برای خود بالاتر برده است.
وی ادامه داد: از نظر موضوعی؛ اقتصاد مقاومتی، رونق و جهش تولید (و به خصوص زیرشاخه خصوصی‌سازی) بیشترین موضوع را به خود اختصاص داده که این نشان از موفقیت نسبی در گفتمان‌سازی این مقوله بسیار مهم در بین اصحاب رسانه استان مرکزی دارد. البته چون استان مرکزی، استانی اقتصادی و صنعتی است، حداقل انتظار همین است.
نمایندگی از هیئت داوران افزود: نباید از سایر حوزه‌ها و موضوعات غفلت کرد و به موازات تقویت حوزه موضوعی اقتصاد مقاومتی و خصوصی‌سازی باید به بحث‌هایی مثل حوزه هویت، اندیشه و فرهنگ استان، حوزه آسیب‌های اجتماعی و موضوعاتی مثل کاهش خطرناک جمعیت، مسئله ازدواج، طلاق و نیز حوزه‌های علم و فناوری و سایر حوزه‌ها نیز اهتمام بسیار بیشتری داشت.
حبیبی با اشاره به اینکه در حوزه تولیدات چند رسانه‌ای در حال رشد هستیم، بیان کرد: از نظر قالب در حوزه خبر و مصاحبه باید هم رشد کمی کنیم و هم از نظر کیفی از حالت یکنواختی بیرون بیاییم و از نظر قالب بیشترین آثار مربوط به قالب گزارش و کمترین آثار مربوط به قالب یادداشت است.
وی تصریح کرد: در انتخاب گزارش‌های برتر، رقابت تنگاتنگ بود و احتمالاً چند گزارش خوب با فاصله بسیار کمی از رده‌های برتر جا مانده‌اند. از آنجا که تعداد یادداشت‌ها بسیار کم و تعداد گزارش‌ها زیاد بود به انتخاب یک یادداشت برتر بسنده کرده و در عوض یک جایزه به بخش گزارش اضافه کردیم. هم چنین یک جایزه هم به رسانه‌ای که بیشترین تعداد آثار مؤثر و جریان ساز در حوزه مطالبات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را کار کرده بود اختصاص دادیم. و ان شاء الله این جایزه به عنوان “جایزه ویژه شهید علیرضا شاملو” هر سال به رسانه برتر اهدا خواهد شد.
بدنه کارشناسی رسانه در استان مرکزی لاغر و نحیف است
نمایندگی از هیئت داوران تاکید کرد: کم بودن تعداد یادداشت‌ها و نیز کیفیت پایین اغلب آنها نشان از لاغر بودن بدنه کارشناسی رسانه در استان مرکزی دارد که باید با تقویت ارتباط رسانه‌ها با حوزه‌های مختلف تخصصی و متخصصین و نیز برگزاری دوره‌های آموزشی این مشکل را هرچه سریع‌تر حل کنیم، چرا که قوت یک رسانه به یادداشت‌های تخصصی آن است.
حبیبی خاطرنشان کرد: دایره قشری آثار برتر اغلب شامل حوزه زنان، کارگران و صنعتگران، کشاورزان، دانشجویان، طلاب و دانش آموزان شد و از نظر جغرافیایی هم در کنار اراک؛ خمین، ساوه، فراهان و خنداب هم در زمره آثار برتر قرار گرفتند که البته اینها تأثیری در انتخاب ما نداشت و بعد از انتخاب آثار برتر و تحلیل آمارها به این موضوع پی بردیم. امیدواریم برای دوره‌های بعد، از سایر اقشار و بقیه شهرستان‌ها یعنی محلات، دلیجان، تفرش، آشتیان، شازند، زرندیه و کمیجان هم آثار برگزیده داشته باشیم.
گفتنی است در این مراسم خانواده شهیدان نهرمیانی، گودرزی کیا و شاملو به نمایندگی از خانواده شهدای عرصه رسانه استان مرکزی حضور داشتند.
برگزیدگان نخستین جشنواره رسانه‌ای «ابوذر» استان مرکزی
در بخش خبر این جشنواره محمد جواد بهلولبندی، سعیده مجتهدی، سودابه حیدری رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند و در بخش گزارش نیز سمیرا عیدی گل تپه به عنوان رتبه اول معرفی شد و مهدیه فرمهینی و علیرضا کاظمی مشترکا رتبه دوم و یاسین یوسف پور رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
ریحانه جلالی فراهانی، مبین جلیلی و حمید رضا جلالی فراهانی به ترتیب نفرات برتر بخش مصاحبه جشنواره را کسب کردند و میلاد ملکی در بخش یادداشت برگزیده شد.
رتبه‌های برتر بخش چند رسانه‌ای را نیز به ترتیب محمد علی یزدان پرست، گروه حریم سایبری ساوه و علیرضا نجمی کسب کردند و جایزه فعال‌ترین خبرنگار در حوزه ایثار و شهادت به محسن رضایی تعلق گرفت.