نخستین پایانه صادراتی فرش دستباف کشور در زنجان افتتاح شد

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بعد از ظهر سه شنبه در آئین افتتاحیه نخستین پایانه صادراتی فرش دستباف ایران در زنجان با تاکید بر اینکه یکی از ضرورت‌های امروز در حوزه اقتصاد، تقویت زیرساخت‌های صادراتی کشور است، گفت: امروز به عینه می‌بینیم که زیرساخت‌های صادراتی کشور در همه بخش‌ها […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بعد از ظهر سه شنبه در آئین افتتاحیه نخستین پایانه صادراتی فرش دستباف ایران در زنجان با تاکید بر اینکه یکی از ضرورت‌های امروز در حوزه اقتصاد، تقویت زیرساخت‌های صادراتی کشور است، گفت: امروز به عینه می‌بینیم که زیرساخت‌های صادراتی کشور در همه بخش‌ها ضعیف بوده و همین مسئله باعث می‌شود تا نسبت به تقویت این زیرساخت‌ها به عنوان یک ضرورت اقدام کنیم.

حمید زادبوم با اشاره به اینکه فرش جزو اقلامی است که از ظرفیت بالای صادراتی در کشور برخوردار بوده و برای برون‌رفت از مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، می‌توان از ظرفیت‌های ایجاد شده در پایانه صادراتی زنجان استفاده کرد، افزود: بی‌تردید با راه‌اندازی پایانه صادراتی در زنجان، می‌توان تحرک زیادی به موضوع صادرات فرش دستبافت ایران داد و انگیزه فعالان این عرصه را بالا برد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه یکی از اولویت‌های دولت در مناطق روستایی، ایجاد اشتغال است، تصریح کرد: خوشبختانه ۹۵ درصد روستاهای کشور از زیرساخت‌های اولیه شامل بهداشت، برق، آموزش و پرورش و … برخوردار بوده و با توجه به این زیرساخت‌ها، دولت تلاش می‌کند زمینه اشتغال را در این مناطق فراهم کند.

محمد امید با بیان اینکه راه‌اندازی پایانه صادراتی فرش دستباف در زنجان می‌تواند زمینه پررنگ شدن فعالیت‌ها در حوزه صنعت فرش را فراهم کند، ادامه داد: آمار و دلایل مهاجرت معکوس بیانگر آن است که مهم‌ترین دلیل مهاجرت معکوس، بخث اشتغال بوده و از آنجایی که جامعه روستایی با موضوع فرش‌بافی از دیرباز قرابت دارد، لذا ایجاد این زیرساخت‌ها می‌تواند به اشتغال روستایی بیانجامد.

وی با یادآوری اینکه سهم فرش از صنایع‌دستی روستایی ۱۰ درصد است، اظهار کرد: خوشبختانه زنجان جزو استان‌هایی است که در حوزه فرش جذب قابل قبولی در روستاها داشته و به همین خاطر ایجاد پایانه صادراتی فرش دستباف ایران در این استان می‌تواند باعث تحرک سایر استان‌ها در این زمینه شود.

رئیس مؤسسه فرهنگی اکو نیز در ادامه این مراسم، با بیان اینکه کشورهای حوزه اکو فرهنگ و تعریف مشترک بسیاری از جمله در حوزه فرش و قالی‌بافی دارند، بیان کرد: بدون شک، ایران جزو کشورهایی است که فرش آن در حکم پرچم فرهنگی بوده و همه دنیا ایران را با این فرهنگ می‌شناسند. از طرفی معتقدیم همکاری در این حوزه‌ها باعث خواهد شد تا تأثیر مثبت بر روند تجارت بین کشورها حاصل شود.

سرور بختی با اشاره به اینکه حوزه‌های چون فرش فقط بر روی تجارت تأثیر نگذاشته، بلکه در بحث فرهنگی نیز تأثیرات به‌سزایی دارد، عنوان کرد: ایجاد فضای مساعد برای همکاری‌های فرهنگی، یکی از اهداف مؤسسه فرهنگی اکو بوده و با توجه به اشتراکاتی که برخی از کشورها در حوزه فرش دارند، این موضوع می‌تواند بیش از پیش نمود داشته باشد.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه حمایت از صنایع‌دستی به معنای حمایت از ۴۰۰ هزار شغل است، گفت: صنایع‌دستی یکی از عرصه‌هایی است که برای برون‌رفت از اقتصاد نفتی، نیاز مبرم به تقویت آن داریم، لذا معتقدیم باید حمایت‌های لازم از این بخش که مهم‌ترین آن‌ها کمک به بازاریابی برای فروش محصولات است، صورت گیرد.

مصطفی طاهری با تاکید بر اینکه شعار سال زمانی محقق خواهد شد که در حوزه کسب و کار به مقوله بازار اهتمام ورزیم، خاطرنشان کرد: بی‌تردید ریشه همه مشکلات اقتصادی با جهش تولید حل خواهد شد، لذا حمایت از عرصه صنایع‌دستی به معنای آن است که تا انتها در کنار فعالان این عرصه حضور داشته و برای فروش محصولات و بازاریابی برنامه داشته باشیم.