نغمههای بومی، آوازهای رسا: جشنوارههای استانی سرود و شعر، فرصتی برای خلاقیت و نوآوری
نغمههای بومی، آوازهای رسا: جشنوارههای استانی سرود و شعر، فرصتی برای خلاقیت و نوآوری
مصاحبه خبرگزاری سردبیر پرس
با علی حشمتی، دبیر دو جشنواره استانی “پرواز هنر بر مناره” (سرود) و “مسجدمنارهامید،مظهرایمان” (شعر)
در این مصاحبه، به بررسی اهداف، تمایزها، برنامههای جانبی و چشماندازهای دو جشنواره استانی “پرواز هنر بر مناره” (سرود) و “مسجدمناره امید، مظهرایمان” (شعر)
جناب آقای حشمتی، ایده برگزاری جشنوارههای سرود پرواز هنر بر مناره و جشنواره شعر مسجد مناره امید، مظهر ایمان از کجا شکل گرفت و چه ضرورتی برای برگزاری آنها احساس شد؟
حشمتی: سرود و شعر به عنوان دو هنر فاخر و اثرگذار، نقشی مهم در ترویج فرهنگ و ارزشهای جامعه دارند. با وجود ظرفیتهای عظیم استان کرمانشاه در حوزه سرود و شعر، متاسفانه شاهد برگزاری جشنوارههای تخصصی در این زمینهها به تعداد کافی و با رویکردی نوین و خلاقانه نبودیم.
با توجه به تعدد جشنوارههای سرود و شعر در سطح کشور، چه تمهیداتی اندیشیده شده است تا این جشنوارهها از سایر رویدادها متمایز باشند و هویت و جایگاه خود را پیدا کنند؟
حشمتی: در این جشنوارهها تمرکز بر موضوعات بومی و محلی، توجه به آسیبهای اجتماعی و پرداختن به شخصیت و مکتب سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی،از جمله تمایزهای این رویدادها است.
علاوه بر این، برای هویتبخشی و ایجاد جایگاه ویژه برای این جشنوارهها، در صدد طراحی تندیس و لوگوی منحصر به فرد برای هر جشنواره هستیم،برگزاری نشستهای تخصصی با حضور اساتید شهرستان و انعکاس گسترده اخبار و رویدادهای جشنوارهها در رسانهها ،نیز مورد توجه قرار گرفتهاست.
انتخاب شهرستان سنقر به عنوان میزبان جشنوارهها چه پیامی دارد و چه نقشی در توسعه فرهنگی این شهرستان خواهد داشت؟
حشمتی: انتخاب شهرستان سنقر به عنوان میزبان جشنوارهها، نشان از توجه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به توسعه عدالت فرهنگی و توزیع عادلانه امکانات در سطح استان دارد.انتظار داریم برگزاری این جشنوارهها در شهرستان سنقر، به رونق و پویایی فعالیتهای فرهنگی و هنری در این شهرستان کمک کند و زمینه را برای کشف و پرورش استعدادهای جدید در حوزه سرود و شعر فراهم کند.
همچنین، این رویدادها فرصتی برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری شهرستان سنقر به مردم استان و کشور خواهد بود
با توجه به اینکه سرود و شعر هنرهایی گروهی و فردی هستند، چه برنامههایی برای حمایت از گروههای سرود و شاعران در استان و تداوم فعالیت آنها پس از جشنوارهها در نظر گرفته شده است؟
حشمتی: برگزاری کارگاههای آموزشی و توانمندسازی،معرفی گروههای سرود و شاعران به مراکز و نهادهای مختلف ،حمایت از انتشار آثار فاخر در حوزه سرود و شعر از جمله برنامههای ماست.در واقع هدف ما این است که با حمایت از گروههای سرود و شاعران، زمینه تداوم فعالیت آنها پس از جشنوارهها را فراهم کرده و به ارتقای سطح کیفی سرود و شعر در استان کمک کنیم.
سخن پایانی شما با مخاطبان و علاقهمندان به شرکت در این دو جشنوارهچیست؟
حشمتی: برگزاری این دو جشنواره میتواند به عنوان نقطه عطفی در مسیر ارتقای سطح کیفی سرود و شعر در استان کرمانشاه تلقی شود. این جشنوارهها فرصتی برای شناسایی و معرفی استعدادهای برتر، ایجاد انگیزه در بین هنرمندان، و تولید آثار فاخر و ماندگار در این حوزهها خواهد بود.از تمام گروههای سرود، شاعران و علاقهمندان به این هنرهای فاخر دعوت میکنم تا با حضور پرشور خود در این جشنوارهها، به رونق شعر و سرود کرمانشاه کمک کنند
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰