نمایندگان مجلس یازدهم نگاه ملی به محیط زیست داشته باشند نه محلی

دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی از نمایندگان مجلس یازدهم خواست که به جای نگاه محلی و منطقه‌ای ، به محیط زیست و منابع طیبعی نگاهی ملی داشته باشند. هادی کیادلیری در گفت و گو با سردبیر با بیان اینکه بیشتر نمایندگانی که تاکنون برسر کار بوده‌اند به‌جای […]

دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی از نمایندگان مجلس یازدهم خواست که به جای نگاه محلی و منطقه‌ای ، به محیط زیست و منابع طیبعی نگاهی ملی داشته باشند.
هادی کیادلیری در گفت و گو با سردبیر با بیان اینکه بیشتر نمایندگانی که تاکنون برسر کار بوده‌اند به‌جای نگاه ملی، نگاهی محلی و منطقه‌ای داشته‌اند،اظهارکرد: نمایندگان در بیشتر مواقع به‌دنبال حل مشکلات مردم منطقه خودشان هستند و گاهی قوانینی را وضع می‌کنند که کل کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن را دچار دگرگونی و مشکل می‌کند.
وی با بیان اینکه مردم، طبیعت و نمایندگان مجلس نقش اساسی در انتخابات بازی می‌کنند،اظهارکرد: متاسفانه برخی از نمایندگان به‌خاطر وعده‌هایی که می‌دهند و نمی‌توانند عملی کنند، از جیب طبیعت خرج می‌کنند به عنوان مثال در مجلس شاهد اتفاق‌هایی نظیر واگذاری اراضی و معادن و تصویب قوانینی از این دست بوده‌ایم که دست متجاوزها را باز می‌گذارد و در نهایت مردم بومی متضرر می‌شوند.
رئیس سابق انجمن جنگلبانی ایران با اشاره به اینکه پتانسیل‌های زیادی برای نجات جنگل‌ها و کمک به این اکوسیستم‌ها داریم، اظهار کرد: یک پتانسیل فنی است که در بخش دانشگاه‌ها و تحقیقات مطرح است و دیگری پتانسیل‌های قانونی و سیاسی است. بعضی وقت‌ها هرچقدر کار فنی انجام شود و متخصصان در این زمینه کار و تلاش کنند اگر روی میز قانون‌گذاری بازنده باشند تلاش آنان بی‌نتیجه خواهد ماند.
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در ادامه گفت: قانونگذار در واقع ریل‌گذاری و مسیر را مشخص می‌کند و از این طریق می‌تواند از انحرافات جلوگیری کند اما اگر اشتباه کند می‌تواند انحرافات بسیار زیادی را ایجاد کند بنابراین کار یک نماینده بسیار مهم است و ما در بخش جنگل‌ها هر فعالیتی را در چارچوب قوانین وضع شده انجام می‌دهیم  و خارج از آن کاری را نمی‌توانیم انجام دهیم به همین خاطر چگونگی و اساس وضع قوانین و نوع دیدگاهی که نمایندگان به طبیعت دارند در پایداری این سرزمین تاثیرگذار است.
کیادلیری با اشاره به اینکه نظارت بر اجرای قوانین، ایجاد عدالت و جلوگیری از انحرافات از وظایف نمایندگان مجلس است، اظهار کرد: با توجه به اینکه رفتار مردم یک جامعه را ضوابط هدایت می‌کنند، لازم است نمایندگان مجلس قوانین درستی را وضع کنند تا مردم در چارچوب قوانین عمل کنند.
دبیر مرجع ملی کنوانسیون تنوع زیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه یکی از مشکلات مداخلات برخی نمایندگان در زمینه‌های مختلف محیط زیست و جنگل‌هاست، اظهار کرد: گاهی اوقات در بخش منابع طبیعی مشکلات سیاسی بیش از خود مسائل طبیعی مطرح است. متاسفانه به دلیل مداخلات در انتصابات ممکن است افرادی که عهده‌دار سمت‌ها در حوزه منابع طبیعی می‌شوند کارشناس یا متخصص این حوزه نباشند و سفارشی منصوب شده باشند.
وی افزود: مشکل دیگر این است که منابع طبیعی در کمیسیون کشاورزی مجلس جایگاهی ندارد این درحالیست که منابع طبیعی زیرمجموعه جهاد کشاورزی است و کشاورزی خود عامل بزرگی در تخریب منابع طبیعی کشور است.
کیادلیری در ادامه گفت: تابه حال دیده نشده نمایندگان مجلس وزیر کشاورزی را برای تخریب جنگل‌ها مورد استیضاح قرار دهند در حالی‌که این مساله در بخش کشاورزی است اما سازمان حفاظت محیط زیست را مورد خطاب قرار می‌دهند، این وضعیت نشاندهنده نگاه سطحی برخی نمایندگان به منابع طبیعی است و این مساله متخصصان این حوزه را نگران می‌کند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه به دو دلیل در خصوص منابع طبیعی بسیار ضربه خوردیم، اظهار کرد:‌ نخست اینکه منابع طبیعی برای برخی مسئولان در اولویت نبوده است و آنان ارزش اقتصادی، کارکرد،‌ سرویس و خدماتی که این منابع می‌تواند داشته باشد را ارزش‌گذاری نکرده‌اند و آن را به عنوان یک منبع رایگان و مانند کارت اعتباری می‌دانند که هرچقدر بخواهند می‌توانند از آن خرج کنند.
رئیس سابق انجمن جنگلبانی ایران ادامه داد: دلیل دوم نیز این است که درگیر منابع و درآمد منابع نفتی بودیم و توجه و اهمیت لازم برای نگهداشت منابع طبیعی قائل نمی‌شدیم و در کنار این مساله مردمی که در داخل جنگل‌ها زندگی می‌کنند اصولا زندگی توسعه نیافته‌ای دارند و این عدم توسعه یافتگی‌ آنان را مجبور می‌کند تا به لحاظ معیشتی به جنگل‌ها وابسته شوند.
کیادلیری در پایان گفت: اکنون دو و سه برابر ظرفیت چرا در در جنگل‌های زاگرس، دام وجود دارد و مردم مستقیم زیر جنگل‌ها را شخم می‌زنند. در این شرایط نمایندگان مجلس باید در حل مشکلات این مردم بسیار تلاش و کمک کنند.انتهای پیام