نیاز امروز جامعه به دستگیری از یکدیگر و پیروی از فرهنگ کریمانه
محسن میرطالبی روانشناس و استاد دانشگاه، در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام و لزوم الگوگیری از خصلتهای اخلاقی ایشان در جامعه امروزی، گفت: پیامبر اکرم (ص) در روایتی میفرمایند: «خداوندا من حسن و حسین (ع) را و دوستداران آنها را دوست میدارم و این دو سرور جوانان […]
محسن میرطالبی روانشناس و استاد دانشگاه، در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام و لزوم الگوگیری از خصلتهای اخلاقی ایشان در جامعه امروزی، گفت: پیامبر اکرم (ص) در روایتی میفرمایند: «خداوندا من حسن و حسین (ع) را و دوستداران آنها را دوست میدارم و این دو سرور جوانان اهل بهشت هستند.»
میرطالبی با بیان اینکه امروزه الگوبرداری از سیره و روش زندگی سرور جوانان بهشتی برای نسل جوان بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای امام حسن (ع) روشهای تربیتی ایشان است که باید در زندگی سرلوحه خود قرار بدهیم. در واقع والدین میتوانند فرزندان خود را از کودکی با خصلتهایی همچون بخشش و کرامت آشنا کنند و نسل جوان نیز به اشاعه هرچه بیشتر این خصایص در سطح عمومی جامعه از جمله دانشگاه، جمعهای دوستانه و خانوادگی کمک کنند.
وی با تاکید بر اینکه شرایط اجتماعی ناشی از شیوع کرونا فرصتی برای الگوگیری از امام حسن و کمک رسانی به یکدیگر است، افزود: در حال حاضر با ویروس کرونا و مشکلات ناشی از آن مواجه هستیم و بسیاری از مردم ازجمله اقشار ضعیف، دچار مشکلات اقتصادی شدهاند. همانطور که تنها اشارهای از رهبر انقلاب برای مواسات، همدلی و کمک مومنانه که منتسب به امام حسن علیه السلام است، حکایت از پیروی از الگوی زندگی ایشان دارد.
این روانشناس مذهبی با بیان اینکه امام حسن علیه السلام یکی از بخشندهترین، زاهدترین و کریمترین افراد تاریخ بودهاند، بیان کرد: فضای امروزی جامعه به تاسی از خصایص این امام بزرگوار به ویژه خصلت کرامت و دستگیری از دیگران به شدت نیاز دارد. حرکتها و اقداماتی که در مساجد و سطح شهرها توسط اقشار مختلف به ویژه توسط جوانان در حال انجام است، از جمله آموزههای دینی و الگوهای رفتاری برگرفته شده از زندگی ایشان است.
میرطالبی با بیان اینکه ماه رمضان ماه رحمت است و جایگاه ویژه ای برای جهتگیری جوانان به سمت یاری رسانی به دیگران دارد، تصریح کرد: کمک و همدلی یکی از نیازهای اساسی جامعه امروز است. افراد یک جامعه به ویژه مسلمانان نباید نسبت به یکدیگر بی تفاوت باشند همانطور که این امر در سیره امامان نیز همیشه وجود داشته و حتی معصومین ابتدا برای همسایههای خود دعا میکردند.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: ماه رمضان و از سوی دیگر فرارسیدن ولادت امام حسن (ع)، فرصتی است تا هر کس به حد توان خود به دیگران کمک کند. از توزیع افطاریهای ساده در شهر گرفته تا کمکهای کوچک به دیگران نظیر کمک فکری، گلریزان در زندان، مشورت دادن به اطرافیان و غیره همگی از مصادیق رفتار کریمانه محسوب میشوند. در حقیقت کمک به دیگران و فرهنگ کریمانه تنها به مسائل اقتصادی ختم نمیشود و میتواند در قالب کمکهای اجتماعی فرهنگی و غیره باشد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰