«وام ازدواج» اولویت بانکها شد
وزیر اقتصاد: «وام ازدواج» اولویت بانکها شد بعداز آنکه صف وام ازدواج طبق اذعان مسئولان بانک مرکزی به ۵۰۰ هزار نفر رسید وزیر اقتصاد اعلام کرد: پرداخت وام ازدواج جزو اولویت اصلی بانکهاست. به گزارش «سردبیر پرس»؛ وام ازدواج و پیچ و خمهای ثبت نام تا دریافت آن توسط بانکها یکی از دغدغههای اصلی زوجین […]
وزیر اقتصاد: «وام ازدواج» اولویت بانکها شد بعداز آنکه صف وام ازدواج طبق اذعان مسئولان بانک مرکزی به ۵۰۰ هزار نفر رسید وزیر اقتصاد اعلام کرد: پرداخت وام ازدواج جزو اولویت اصلی بانکهاست. به گزارش «سردبیر پرس»؛ وام ازدواج و پیچ و خمهای ثبت نام تا دریافت آن توسط بانکها یکی از دغدغههای اصلی زوجین است که در ماههای اخیر در صف طولانی دریافت این تسهیلات قرار دارند.
تا یکی دو ماه قبل حتی امکان ثبت نام درسامانه وام ازدواج وجود نداشت و متقاضیان برای ثبت نام بایدهفتهها منتظر میماندند تا سامانه بازشود و آنها بتوانند حداقل ثبت نام کنند.
البته بعد از اولتیماتوم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به بانک مرکزی، این مشکل تا حدودی حل شد ومتقاضیان میتوانند ۲۴ ساعته در سامانه وام ازدواج و فرزند ثبت نام کنند.
ولی حتی بعد از اینکه ثبت نام هم انجام شد نمیتوان خیلی به تسریع در فرایند دریافت این وام دلخوش بودچراکه بعد از ثبت نام در سامانه باید چندین هفته منتظر تایید شعبه ماند! یکی از متقاضیان وام ازدواج میگوید: دو ماه است در سامانه ثبت نام کردهام ولی هنوز شعبه تایید نشده است.
او میگوید: وقتی به شعبه بهصورت حضوری مراجعه کردم و علت تاخیر در تایید را سوال کردم، گفتند که منابع نداریم و شاید یک سال هم طول بکشد!
صف طولانی وام ازدواج مشکل دیرینهای در سیستم بانکی است که همواره هم با یک دلیل یا بهانه از سوی بانکیها همراه بوده است؛ بانکها مدعی هستند منابع ندارند که بتوانند از عهده پرداخت این حجم از تسهیلات تکلیفی ازدواج و فرزند آوری بر بیایند. البته مجلسیها خیلی با این دلایل موافق نیستند ومعتقدند بانکها کم کاری میکنند وگرنه مشکلشان منابع نیست!
در جلسهای که طی ماههای قبل به همین منظور در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با حضور رئیس کل ومعاونان بانک مرکزی برگزار شده بود، مشکلات پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند مورد رسیدگی قرار گرفت ولی در نهایت تنها عایدی این جلسه، باز شدن سایت ثبت نام وام بود. اما تصمیمی برای تامین منابع به منظور پرداخت وام به متقاضیان اتخاذ نشد.
طبق اعلام معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی، متقاضیان در صف قطعی وام ازدواج ۳۴۸ هزار نفر هستند و با توجه به فراهمشدن پیشثبتنام، ۱۰۴ هزار نفر هم در صف ذخیره قرار دارند و بانک مورد نظر خود را انتخاب کردهاند تا بلافاصله با تعلقگرفتن سهمیه به بانکها بهصورت اتوماتیک وارد صف قطعی شوند. به گفته جلالی نزدیک به ۴۰ هزار نفر نیز هنوز بانک عامل خود را انتخاب نکردهاند؛ بنابراین درحال حاضر حدود ۵۰۰ هزار نفر متقاضی وام ازدواج هستند.
بانک مرکزی اخیراً اعلام کرده که از ابتدای سال جاری تا تاریخ هشت آذر ماه تعداد ۴۵۰ هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به مبلغ ۱، ۵۰۱، ۹۶۵ میلیارد ریال توسط شبکه بانکی به متقاضیان پرداخت شده است که این تسهیلات نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته حدود ۲۹ درصد رشد داشته است.
هرچند آمار بانک مرکزی بیانگر رشد ۲۹ درصدی پرداخت این تسهیلات از سوی بانکهاست ولی روایت جوانانی که الان در صف وام ازدواج قراردارند و ترسی که شعب بانکی در دلشان انداخته خیلی با این آمار همخوانی ندارد.
عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد قبلاً گفته بود وام ازدواج در بانکها درحال پرداخت است و در گفتگوی ویژه خبری شب گذشته بار دیگر در اینباره گفت: همه بانکها اولویت خود را در پرداخت وام ازدواج گذاشتند و امیدواریم این روند حل شود.
بر اساس این گزارش، طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، رقم وام ازدواج در سال آینده برای زوجهای بالای ۲۵ سال، ۳۰۰ میلیون تومان و برای زوجهای زیر ۲۳ سال ۳۵۰ میلیون تومان خواهد بود.
همچنین طبق مصوبه این کمیسیون، وام فرزندآوری در سال آینده ۱۰ درصد افزایش مییابد. به طور مثال، فرزند اول ۴۰ میلیون تومان در سال قبل بود که در سال آینده ۴۴ میلیون تومان میشود.
مجلسیها در تلفیق درحالی سقف وام ازدواج سال آینده را برای زوجهای بالای ۲۵ سال ۳۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته اند که مبلغ وام ازدواج ۱۴۰۳ با توجه به سن متقاضیان نیز بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان بود.
به نظر میرسد عدم تغییر رقم وام ازدواج و تغییر جزئی رقم وام فرزندآوری در سال آینده، در راستای تسریع و تسهیل پرداخت این وامها باشد؛ اما باتوجه به افزایش تعداد افراد در صف وام ازدواج و فرزند تا پایان سال و کندی پرداخت این تسهیلات توسط بانکها خیلی بعید بنظر میرسد در سال آینده حتی با وجود عدم تغییر وام ازدواج شاهد تسریع در پرداخت این تسهیلات باشیم.
انتهای پیام/منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰