واکاوی زمزمه های انحلال شورای شهر گلستان/موضع گیری ها ادامه دارد

گروه استان‌ها؛ پایگاه خبری سردبیر: این روزها زمزمه انحلال شورای شهر گلستان در محافل این شهر و حتی استانداری تهران شنیده می‌شود و در فضای مجازی نیز این انحلال بازتاب گسترده‌ای را به خود گرفته است، برخی معتقدند، این انحلال در صورت اجرایی شدن می‌تواند تبعات ناخوشایندی برای شهر و شهروندان داشته باشد و برخی […]

گروه استان‌ها؛ پایگاه خبری سردبیر: این روزها زمزمه انحلال شورای شهر گلستان در محافل این شهر و حتی استانداری تهران شنیده می‌شود و در فضای مجازی نیز این انحلال بازتاب گسترده‌ای را به خود گرفته است، برخی معتقدند، این انحلال در صورت اجرایی شدن می‌تواند تبعات ناخوشایندی برای شهر و شهروندان داشته باشد و برخی افراد نیز اصرار بر انحلال این شورا دارند.
شورای شهر گلستان کارآیی خود را از دست داده است
این زمزمه‌ها در حالی مطرح می‌شود، که یکی از اعضای هیئت حل اختلاف استانداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سردبیر پرس از موافقت این هیئت برای انحلال شورای پرحاشیه شهر گلستان خبر داد و افزود: در جلسه این هیئت که حدود ۲۰ روز پیش تشکیل شد، با سه رأی موافق، انحلال شورای شهر گلستان به تصویب رسید.
وی توضیح داد: به اعتقاد اکثر اعضای هیئت حل اختلاف استانداری تهران شورای شهر گلستان دیگر کارایی خود را از دست داده است و سند این ادعا را می‌توان در ناتوانی آنها در انتخاب شهردار جست‌وجو کرد.
این عضو هیئت حل اختلاف همچنین اضافه کرد: سلب عضویت‌های پی‌درپی در شورای شهر گلستان باعث شده تا انسجام در این شورا برای اعضا سخت شود و همین موضوع باعث قفل شدن بسیاری از کارهای شهر می‌شود.
وی یادآوری کرد: انحلال شورای شهر گلستان پس از تأیید وزارت کشور قطعی می‌شود و سپس استانداری تهران به‌عنوان قائم مقام جایگزین شورای شهر می‌شود.
انحلال شورا گلستان را سال‌ها به عقب باز می‌گرداند
رئیس شورای شهر گلستان، اما انحلال این شورا را سبب وارد آمدن خساراتی برای این شهر دانست و در این خصوص به خبرنگار سردبیر پرس گفت: از منظر قانونی، یکی از مصادیق نظارت بر شوراهای محلی، نظارت بر عملکرد شوراهای محلی است که ضمانت اجرای آن در اصل یکصد و ششم قانون اساسی پیش بینی شده است، اصل مذکور، انحلال شوراهای محلی در صورت انحراف از وظایف قانونی را مورد تاکید قرار داده است.
وی افزود: روی سخن من حمایت از اعضای شورای شهر نیست، بلکه تقویت نهاد قانونی شورا است، که اگر درب آن بسته شود اختیار کلی مدیریت شهری خارج از شهرستان و به استان تهران واگذار می‌شود و قطعاً تصمیم گیری برای مسائل جزئی منطقه در نهادی خارج از آن جالب نخواهد بود.
محسن بیگدلی گفت: تاکنون زخم‌های زیادی بر پیکر شهر گلستان وارد شده که با انحلال پارلمان محلی می‌تواند سال‌ها به عقب برگردد. اینجا وظیفه مسئولان ارشد شهرستان است، که ضمن هشدار به تعدادی از اعضای شورای شهر به این مسئله ورود پیدا کنند و اجازه ندهند درب شورای شهر به روی مردم بسته شود.

وی ادامه داد: از مسائل و موضوعات مهم در حوزه انحلال شوراهای محلی، مرجع تشخیص انحراف و اعلام انحلال شوراهای محلی است، که می‌توان در قالب دو موضوع مرجع تشخیص انحراف و مرجع اعتراض به انحلال مورد بررسی قرار گیرد، با نظر به سکوت مقنن اساسی درباره مرجع تشخیص انحراف منجر به انحلال، تشخیص انحراف و به تبع آن اعلام انحلال به قانون عادی واگذار شده است.
بیگدلی گفت: مرجع مذکور می‌تواند مرجع قضائی، مرجع شبه قضائی، مرجع دولتی یا یک شورای محلی و فرا دست باشد که امیدواریم به خاطر کوتاهی چند تن از اعضای شورای شهر درب این نهاد مردمی بر روی مردم بسته نشود، که در صورت بسته شدن برخی از شهروندان دچار مشکلاتی خواهند شد، چرا که تجربه تلخ بسته شدن این نهاد مردمی در یک دوره و آنچه بر این مردم گذشت، هیچ وقت فراموش نمی‌شود.
زمان انحلال شورای شهر گلستان بین دو هفته الی شش ماه
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری تهران، اما ضمن تأیید پیگیری‌ها برای انحلال شورای شهر گلستان از اعلام درخواست استانداری تهران از وزارت کشور مبنی بر انحلال شورای پر حاشیه این شهر خبر داد و افزود: پیرو مشکلات قانونی به وجود آمده در مورد شورای شهر گلستان استانداری تهران درخواست خود از وزارت کشور مبنی بر انحلال این شورا را ارسال کرد.
علیرضا طاهری نسب در خصوص زمان اعلام نتیجه از سوی وزارت کشور نیز اظهار کرد: نمی‌توان زمان خاصی را برای جواب‌دهی وزارت کشور پیش‌بینی کرد اما این مدت می‌تواند، بین دو هفته تا شش ماه باشد.
بسته شدن درب یک نهاد مردمی خوشایند نیست
نماینده مردم شهرستان‌های رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس در واکنش به انحلال احتمالی شورای شهر گلستان اظهار داشت: شورای شهر یک نهاد کاملاً قانونی و مردمی است، که بسته شدن درب آن به روی مردم در چنین شرایطی خوشایند نیست و قطعاً اگر چنین اتفاقی رخ می‌داد شهروندان فهیم بازنده اصلی بودند.
حجت الاسلام حسن نوروزی ادامه داد: قطعاً برخی از اعضای شورای شهر در مسیر خدمت به مردم و همچنین انتخاب شهردار قصوراتی داشته‌اند، ولی این موضوع نباید به نام شورای شهر تمام شود و بخواهند طرح انحلال آن را ارائه کنند.
وی گفت: بنده به عنوان نماینده مردم با انحلال شورای شهر گلستان کاملاً مخالفم و در جهت رفع مشکلات پیش و روی این نهاد گام‌های مؤثری را بر خواهم داشت ولی باید تعدادی از اعضای شورای شهر رویکرد خود را کاملاً عوض کنند.
نماینده مردم شهرستان‌های رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: از استاندار تهران می‌خواهم، وضعیت سلب عضویت برخی از اعضای شورای گلستان را با وزارت کشور مشخص کند، برخی از اعضای شورای شهر گلستان بیش از یک سال است که حکم سلب عضویتشان از سوی هیأت حل اختلاف استانداری تهران صادر شده اما همچنان در وزارت کشور برای تأیید نهایی بلاتکلیف مانده است.

نوروزی ادامه داد: باید اعضای متخلف شورای شهر گلستان از این نهاد مردمی کنار گذاشته و اعضای علی البدل وارد شورا شوند تا حال و هوایی این شورا به نفع مردم تغییر کند.
ترمیم به جای انحلال
گفتنی است بر اساس رأی هیأت حل اختلاف استانداری تهران هم اکنون چهار عضو شورای شهر گلستان در معرض سلب عضویت قطعی قرار دارند، اما همچنان وزارت کشور نیز این موضوع را مسکوت گذاشته است.
بی ثباتی جدی در حوزه مدیریت شهری گلستان سبب شده که هشت شهردار و سرپرست در کمتر از سه سال برای این شهرداری انتخاب شود.
دستگیری سرپرست شهرداری گلستان در جلسه معارفه و بازداشت برخی اعضای شورای شهر و ناپایداری برخی صندلی‌های شورایی به واسطه رفت و آمدهای اعضا با احکام قانونی صفحات تاریکی را به تاریخ شورایی شهر گلستان اضافه کرده است که بازخوانی آنها می‌تواند دل هر شهروندی را به درد آورد.
اما به نظر می‌رسد، ترمیم شورای این شورای شهر و اجرای احکام سلب عضویت، تأثیرات مثبتی خواهد داشت و این اقدام به مراتب مفیدتر از انحلال پارلمان شهری گلستان است.