واکنش به تجاوزگری اسرائیل را کنار نگذاشتیم

وزیر خارجه ایران: واکنش به تجاوزگری اسرائیل را کنار نگذاشتیم وزیر خارجه ایران گفت: وعده صادق ۲ مانند وعده صادق یک، عملیات دفاعی بود. تهاجم جدید رژیم صهیونیستی نیز مستحق واکنش است و ما حق خود برای واکنش را کنار نگذاشتیم. به گزارش «سردبیر پرس»، سید عباس عراقچی در همایش سراسری فرماندهان و کارکنان ستاد […]

وزیر خارجه ایران: واکنش به تجاوزگری اسرائیل را کنار نگذاشتیم وزیر خارجه ایران گفت: وعده صادق ۲ مانند وعده صادق یک، عملیات دفاعی بود. تهاجم جدید رژیم صهیونیستی نیز مستحق واکنش است و ما حق خود برای واکنش را کنار نگذاشتیم. به گزارش «سردبیر پرس»، سید عباس عراقچی در همایش سراسری فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره اهم مسائل سیاست خارجی و جبهه مقاومت سخنرانی کرد و به سوالات شرکت‌کنندگان پاسخ داد.
وزیر خارجه ایران گفت: وعده صادق ۲ مانند وعده صادق یک، عملیات دفاعی بود. تهاجم جدید رژیم صهیونیستی نیز مستحق واکنش است و ما حق خود برای واکنش را کنار نگذاشتیم و در زمان خود و به شکلی که مناسب بدانیم، واکنش نشان خواهیم داد.
عراقچی در پاسخ به سوال فرماندهان سپاه در خصوص زمان اجرای «وعده صادق ۳» گفت: این را که شما باید جواب دهید!
او توضیح داد: آنچه که به ما مربوط بوده است، اعلام کردیم که عملیات اخیر رژیم اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران یک تهاجم جدید است و برخلاف اینکه این رژیم می‌گوید این حمله برای دفاع از خود بوده است، این‌طور نیست.
وزیر خارجه ایران گفت: وعده صادق ۲ مانند وعده صادق یک، عملیات دفاعی بود و واکنش ما به تهاجمی بود که انجام شد. ما رسماً به دنیا اعلام کردیم تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی، یک تهاجم جدید است و مستحق واکنش است. ما حق خود برای واکنش را کنار نگذاشته‌ایم و در زمان خود و به شکلی که صلاح بدانیم، واکنش نشان خواهیم داد.
او بیان کرد: در ۱۲ ماه گذشته به صورت خاص، بسیار هوشمندانه و با درایت برخورد کردیم و تصمیمات ما هیجانی و احساسی نبوده و با درنظر گرفتن تمام شرایط، احتمالات و همچنین توطئه‌هایی که آنها انجام داده و یا دام‌هایی که پهن کرده باشند، بوده است.
وزیر خارجه ایران گفت: ما اگر این محاسبه را به دشمن بدهیم که اگر ما را بزند و واکنشی در کار نخواهد بود، یعنی دعوت به حملات بیشتر؛ این قطعاً نخواهد بود و ما این حق را برای خودمان قائل هستیم که واکنش نشان دهیم و حتما با درایت و حکمتی که در سطوح عالی نظام سراغ داریم، حتماً در زمان خود انجام خواهد شد.
عراقچی گفت: آنچه که جلوی جنگ را می‌گیرد در حقیقت آمادگی برای جنگ است. اگر در زمانی که تهدید جنگ وجود دارد، کوچکترین نشانه‌ای از ترس از جنگ نشان دهید، در حقیقت جنگ را بر خود خریده‌ای و اگر می‌خواهید که جنگ واقع نشود، باید با قدرت آمادگی خود را برای جنگ اعلام کنید و نشان دهید که آماده جنگیدن هستید. این است که باعث جلوگیری از جنگ می‌شود.
وزیر خارجه ایران تصریح کرد: بعد از عملیات وعده صادق ۲، وظیفه سیاست خارجی و وزارت امور خارجه این بود که یک بازدارندگی سیاسی ایجاد کند. بازدارندگی سیاسی یعنی اینکه کشور‌هایی در منطقه و فراتر از منطقه با شما علیه تهاجم دشمن موضع یکسان داشته باشند و این به نوعی خودش یک سپر دفاعی ایجاد می‌کند.
عراقچی ادامه داد: بازدارندگی سیاسی می‌تواند یک دیواره از مواضع کشور‌هایی که مخالف جنگ هستند، ایجاد کند تا صدای مخالفت با رژیم صهیونیستی در منطقه بلند شود و این به جلوگیری از گسترش جنگ کمک کند. کاری که من کردم وظیفه ذاتی یک وزیر امور خارجه بود و جا دارد از وزیر شهید امیرعبداللهیان هم یاد کنم که بعد از عملیات وعده صادق یک همین عملکرد را داشتند. 
او تاکید کرد که بعد از عملیات وعده صادق ۲ این موضوع خیلی جدی‌تر و خطیرتر بود و با همت بیشتری باید انجام می‌شد. کاری که سیاست خارجی انجام داد، یک کار منطقه‌ای گسترده و پیچیده بود.
وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: میدان و دیپلماسی با هم یگانگی دارند و باید داشته باشند و از هم اصلاً جدا نیستند. دیپلماسی به اتکا قدرت حرکت می‌کند. اگر قدرتی وجود نداشته باشد از دیپلماسی هیچ کاری بر نمی‌آید. صحبت دیپلمات اگر متکی به قدرت پشت‌سر خود نباشد، هیچ اثری نخواهد داشت.
انتهای پیام//ح. ع
منبع: ایسنا