وجود خلاقیت و جذاب سازی قصه ها یک ضرورت است

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، صادق کیانی مقدم صبح چهارشنبه در نشست انجمن مجازی قصه‌گویی کانون پرورش فکری گیلان با اشاره به جایگاه و اثربخشی قصه‌های ۹۰ ثانیه‌ای، افزود: این قصه‌ها با باز خورد پیام‌ها رشد یافته و به بالندگی می‌رسند. مسئول بخش ۹۰ ثانیه‌ای جشنواره بین المللی قصه‌گویی با بیان اینکه این نوع از […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، صادق کیانی مقدم صبح چهارشنبه در نشست انجمن مجازی قصه‌گویی کانون پرورش فکری گیلان با اشاره به جایگاه و اثربخشی قصه‌های ۹۰ ثانیه‌ای، افزود: این قصه‌ها با باز خورد پیام‌ها رشد یافته و به بالندگی می‌رسند.
مسئول بخش ۹۰ ثانیه‌ای جشنواره بین المللی قصه‌گویی با بیان اینکه این نوع از قصه‌گویی هنری اثربخش و حامل پیام‌های خوب است، اضافه کرد: این اثر هنری می‌تواند دنیایی بزرگ را در خود پنهان کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سرعت اطلاع‌رسانی این قصه‌ها بسیار زیاد است، ادامه داد: خلاقیت ورزی و جذاب‌سازی قصه‌ها با بهره‌گیری از ابزار و شیوه‌های خلاقانه یک ضرورت است.
صادق کیانی مقدم با تأکید بر لزوم پای‌بندی به قید زمانی ۹۰ ثانیه، وفاداری به چارچوب‌هایی همانند شروع، پایان، سیر روایت و شخصیت‌پردازی، گفت: پندآموز و بهره‌مندی قصه از ساختار مناسب از دیگر مواردی است علاوه بر شاخص‌های مذکور باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: این شاخصه‌ها می‌تواند نقشی تأثیرگذار در ایجاد پل‌های ارتباطی مناسب با مخاطب داشته باشد.
مسئول بخش ۹۰ ثانیه‌ای جشنواره قصه گویی با بیان اینکه ورود هنرمندانه به قصه، استفاده از زبان یا لهجه خاص و زیرنویسی تصاویر از اهمیت ویژه برخوردار است، تصریح کرد: خواند و نور کافی، پس زمینه مناسب و بهره‌گیری از نمادهای سنتی و بومی نیز از دیگر اولویت‌ها است که قصه گو باید به آن توجه کند.
وی بر پرهیز از خاطره‌گویی و لزوم دستمایه قراردادن قصه‌های زندگی خود و دیگران تأکید کرد و گفت: استفاده از تلفن همراه و کادر افقی دوربین، از ملاک‌های داوری این بخش از جشنواره است. افزودن عکس‌های مرتبط با قصه، پویانمایی و… به تصویر قصه‌گو نیز از مواردی است که نقش مهمی در اثربخشی قصه دارد.
کیانی‌مقدم با اشاره به تولید فیلم قصه‌های ۹۰ ثانیه در قالب روایت «قصه‌ی زندگی من» یک حرکت هدفمند است، افزود: «من و کرونا» و «دیروز غرورآفرین، فردای افتخارآفرین» از محورهای موضوعی این بخش است، محور قرار گرفتن رخدادهای روزهای کرونایی و بازخوانی رویدادهای افتخار غرور آفرین دیروز، بسترساز فرداهای افتخارآفرین است و قصه می‌تواند جایگاهی مهم در این مسیر داشته باشد.
گفتنی است، بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه‌گویی کانون با محورهای موضوعی امیدها و آرزوها، شادی‌ها و غم‌ها، ایثار و از خود گذشتگی و در بخش‌های «ملی»، «بین‌الملل»، «برترین قصه‌گوی کشور»، «قصه زندگی من» و «پادکست» برگزارمی‌شود و علاقه‌مندان تا ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ فرصت‌دارند با ثبت‌نام و بارگذاری آثار در سایت www.kanoonfast.ir در این رویداد فرهنگی شرکت کنند.
همچنین لازم به ذکر است؛ قصه‌های ۹۰ ثانیه‌ای، که با عنوان «قصه زندگی من» برگزار می‌شود، بخشی نوبنیاد است که از سال گذشته به این جشنواره افزوده شد و با استقبال گسترده تمامی گروه‌های سنی همراه بود.

منبع : خبرگزاری مهر