وزیر بهداشت از «پویش ملی سلامت» رونمایی کرد

به گزارش بازار، بهرام عین اللهی در حاشیه رونمایی از «پویش ملی سلامت» در ستاد وزارت بهداشت، گفت: مرحله نخست پویش ملی سلامت از امروز در بازه زمانی ۲۰آبان تا ۱۵ دی ماه اجرا می‌شود؛ در عین حال این پویش برنامه‌ای بلند مدت است و قرار نیست در ۱۵ دی ماه خاتمه یابد.وی افزود: هدف […]

به گزارش بازار، بهرام عین اللهی در حاشیه رونمایی از «پویش ملی سلامت» در ستاد وزارت بهداشت، گفت: مرحله نخست پویش ملی سلامت از امروز در بازه زمانی ۲۰آبان تا ۱۵ دی ماه اجرا می‌شود؛ در عین حال این پویش برنامه‌ای بلند مدت است و قرار نیست در ۱۵ دی ماه خاتمه یابد.وی افزود: هدف این پویش ارتقای سواد سلامت جامعه و گشایش پرونده الکترونیک برای هر ایرانی است. مردم می‌توانند از امروز با مراجعه به مراکز بهداشتی سراسر کشور ضمن شرکت در این پویش، شاهد ایجاد پرونده الکترونیک سلامت خود باشند.
وی با بیان این که علت مرگ ۸۳ درصد افراد جامعه، بیماری‌های غیرواگیر است، ادامه داد: سالانه بیش از ۳۰۰ هزار مرگ در کشور بر اثر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر رخ می‌دهد و علت مرگ سالانه بیش از ۱۵۰ هزار نفر در کشور نیز بیماری‌های قلبی و عروقی است.
وزیر بهداشت اظهار داشت: ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال در کشور پرفشاری خون دارند و این در حالی است که بیش از ۶۰ درصد این افراد از پرفشاری خون خود خبر ندارند. همچنین علت بیش از ۳۰ هزار مرگ سالانه در کشور بیماری دیابت است و حال آن که حدود ۳۰ درصد از مردم از ابتلای خود به دیابت اطلاع ندارند
عین اللهی با اظهارامیدواری نسبت به آگاهی به موقع و کنترل مؤثر بیماری‌های غیر واگیر در قالب «پویش ملی سلامت» افزود: سعی داریم از امسال تا سال ۱۴۰۹ با غربالگری مبتلایان به بیماری‌های غیر واگیر در پویش ملی سلامت، دست کم تعداد نیم میلیون مرگ بر اثر بیماری‌های قلبی و عروقی و ۳۰ هزار مرگ بر اثر دیابت را کاهش دهیم.
وی افزود: بیش از ۲۲۰ هزار مرگ یعنی ۸۹ درصد مرگ‌ها در سال ناشی از عوامل خطری همچون پرفشاری خون، اضافه وزن، چاقی، قند خون و چربی خون بالاست که اغلب ریشه در علل رفتاری از قبیل تحرک بدنی ناکافی، تغذیه ناسالم و مصرف دخانیات دارد.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بیماری‌های غیرواگیر، اقتصاد و پیشرفت کشور را تهدید می‌کند و سالانه بیش از ۸۰ تریلیون تومان به اقتصاد ایران آسیب می‌زند که این آسیب برابر با ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی سالانه کشور است.
عین اللهی اظهار داشت: با اجرای پویش ملی سلامت، سیاستگذاری و برنامه ریزی و مداخلات مناسب ۲۰۰ هزار مرگ در اثر فشار خون قابل اجتناب است. همچنین با کاهش ۵ تا ۷ درصد وزن بدن می‌توان از ابتلای به دیابت جلوگیری کرد.
وی با اشاره به این که با اصلاح سبک زندگی تا ۷۰ درصد می‌توان از ظهور دیابت نوع ۲ پیشگیری کرد، گفت: با آگاهی به موقع تا سال ۱۴۰۹ می‌توان از وقوع ۶۱۰ هزار مرگ در حوزه بیماری‌های قلبی و عروقی و از ۳۰ هزار مرگ در حوزه دیابت اجتناب کرد.
وزیر بهداشت با بیان این که بار اقتصادی بیماری‌های قلبی و عروقی در ایران ۴۳۰ تریلیون و در حوزه دیابت ۱۳۰ تریلیون ریال محاسبه شده، تصریح کرد: ارزش اقتصادی‌ای که با اجرای پویش ملی سلامت بازیابی می‌شود در یک دوره ۱۵ ساله حدود ۵۴ تریلیون تومان است.