وضعیت سالمندی در کشور با شتاب بالایی در حال تشدید است

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مژگان رضازاده روز سه‌شنبه در آئین افتتاحیه دومین کنگره و وبینار بین‌المللی سالمندی سالم که در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: علیرغم زحمات بسیاری که در حوزه جوانی جمعیت انجام می‌شود، به سمت سالمندی جمعیت حرکت می‌کنیم و در سال ۱۴۳۰ بالغ بر ۳۰ درصد از جمعیت […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، مژگان رضازاده روز سه‌شنبه در آئین افتتاحیه دومین کنگره و وبینار بین‌المللی سالمندی سالم که در تالار وحدت دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: علیرغم زحمات بسیاری که در حوزه جوانی جمعیت انجام می‌شود، به سمت سالمندی جمعیت حرکت می‌کنیم و در سال ۱۴۳۰ بالغ بر ۳۰ درصد از جمعیت کشور سالمند خواهد بود که لازم است زیرساخت‌های مربوطه به شکل جدی پیگیری شود.
وی ادامه داد: در سال‌های آینده با مشکل تک جنسیتی سالمندی مواجه خواهیم بود و اغلب سالمندان را زنان تشکیل خواهند داد؛ بنابراین باید راهکارهای لازم برای زندگی بهتر زنان سالمند و فعال داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: سند ملی سالمندان سال ۱۳۹۹ با حضور وزیر تعاون و معاون رئیس جمهور در سازمان برنامه و بودجه ابلاغ و سپس تدوین برنامه عملیاتی آن جهت تأیید رئیس جمهور ارسال شد، پیش نویس لایحه حمایت از حقوق سالمندان نیز آماده و جهت تأیید به هیأت دولت و مجلس ارسال شده است و با دستور وزیر تعاون، بازنگری مجدد سند ملی سالمندان از ابتدای امسال آغاز کردیم.
وی متذکر شد: بنیاد فرزانگان، مصوبه شورای ملی سالمندی کشور بازوی توانمندی برای اجرای برنامه‌های پیشگیرانه و توانمندی سازی محسوب می‌شود و باید حمایت ویژه و جدی شود.
رضازاده یادآور شد: یکی از برنامه‌های مهم کشور، ایجاد زیرساخت‌ها و بسترسازی مناسب برای شهر دوستدار سالمند است که اگر اجرایی شود، سند ملی سالمندان تحقق می‌یابد و این برنامه در ۹ استان کشور که بیشترین سالمندان را دارند، از جمله آذربایجان شرقی از سالجاری اجرا می‌شود.
وی با اشاره به اجرای برنامه‌های آموزشی همچون طرح توسعه محله محور و تلاش برای اجرای طرح شهر دوستدار سالمند تحت عنوان “گردشگری سالمند” به نام کشور ما در مجامع بین المللی، اضافه کرد: آئین نامه‌های اجرایی بانک نیات بر اساس سیاست‌های خودمراقبتی در قالب بافت مردمی را پیگیری می‌کنیم.

منبع : مهر نیوز