پدیده «فروش اجباری» روغن مایع به کرمانشاه هم رسید/ باز هم پای دلالان در میان است+ تصویر
سردبیر پرس: در وضعیت نابهسامان اقتصادی کنونی که برخی از هر روشی برای سودجویی استفاده میکنند، هر چند وقت یکبار روش جدیدی از کلاهبرداری به گوش میرسد که فروش اجباری یکی از این روشها است.
در شرایط کنونی که وضعیت اقتصادی بیشتر مردم نامساعد و سفرههای آنها کوچکتر شده عدهای سودجو با سوءاستفاده از شرایط، مردم را برای خرید کالاهای اساسی و اولیه نیز تحت فشار قرار میدهند و برای کالایی همچون روغن مایع که کمبود آن در بازار محسوس است، فروش اجباری قرار میدهند و کالایی که در کنار روغن قرار میدهند غیرضروری و بیاستفاده است.
فروش اجباری که اکنون برای کالاهای کمیاب همچون روغن بیش از بقیه مشاهده میشود، خانوادهها را تحت فشار قرار داده به طوری که برخی مجبور به حذف این کالا هستند و برخی به ناچار و با نارضایتی خرید میکنند.
مشاهدات خبرنگار تسنیم نشان میدهد فروش اجباری به صورت واضح توسط برندهای معروف روغن مایع نیز انجام میشود که البته فروش اجباری تنها تخلف آنها نیست بلکه عدم درج قیمت نیز برای سواستفاده بیشتر و گرانفروشی از دیگر تخلفات آنها محسوب میشود.
روغن مایع ۱/۵ لیتری یک برند معروف که دو هفته پیش با قیمت ۱۶ هزار تومان عرضه میشد اکنون بدون درج قیمت ۲۲ هزار تومان عرضه میشود که همراه با یک کراکر کاکائویی که قیمت روی آن مخدوش شده است، ۲۹ هزار تومان به مصرفکننده فروخته میشود و به دلیل کمبود روغن در بازار، مصرفکننده چارهای جز خرید ندارد.
البته با توجه به عدم درج قیمت روی کالا امکان تخلف فروش اجباری از طرف کارخانه و تولیدکننده دور از انتظار نیست و از طرف دیگر عدم درج قیمت زمینه گرانفروشی برای فروشنده را نیز فراهم میکند.
مهمترین تخلفات مربوط به کالاها از تولیدکننده شروع میشود
رامین پهلوانی رئیس بازرسی و نظارت اتاق اصناف کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه فروش اجباری باز هم در کرمانشاه مشاهده شده است اظهار داشت: در صورت مشاهده این تخلف از سوی اصناف به جد برخورد میشود.
وی با بیان اینکه تمام مشکلات ما در سطح تولیدکنندهها است بیان کرد: گاهی فروش اجباری از تولیدکننده و کارخانه آغاز میشود و اصناف نیز مجبور به خرید میشوند.
رئیس بازرسی و نظارت اتاق اصناف کرمانشاه گفت: چنانچه قصد داریم مشکلاتی از این دست را در کشور رفع کنیم باید دلال دولتی حذف و نظارت بر تولیدکننده و کارخانجات افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه بازرسی اتاق اصناف کرمانشاه روزانه ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ بازدید از اصناف انجام میدهد افزود: برخی اصناف متخلف با تذکر متنبه میشوند اما به طور متوسط روزانه ۶۰ پرونده تخلف تشکیل میشود.
رئیس بازرسی و نظارت اتاق اصناف کرمانشاه عنوان کرد: گرانفروشی، فروش اجباری، نداشتن یا مخدوش کردن برچسب قیمت و فروش کالای تاریخ مصرف گذشته مهمترین تخلفات رخ داده توسط اصناف است.
پهلوانی به مردم توصیه کرد هنگام خرید، قیمت و تاریخ کالا را بررسی کنند و افزود: فروشگاهها و اصناف به طور معمول کالاهای جدیدتر را در پشت و کالاهایی که قدیمیتر است را در جلوی قفسه قرار میدهند و مصرفکننده باید به این موضوع توجه داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلات بازرسان اتاق اصناف و ابتلای چند باره آنها به کرونا افزود: بازرسان اصناف خطشکن هستند بنابراین برای تزریق واکسن کرونا باید در اولویت قرار گیرند.
به گزارش تسنیم تولیدکننده این برند روغن مایع در استانی دیگر قرار دارد که دسترسی به مسئولان آن مقدور نبود و فروشنده نیز حاضر به پاسخگویی در رابطه با وضعیت فروش اجباری یک کالا نشد.
بروز تخلف یک زنجیره را تشکیل داده که از کوتاهی واردکننده به فشار بر تولیدکننده و افزایش قیمت در اصناف منجر شده است و این تخلفات در نهایت مصرف کننده و معیشت مردم را در تنگنا قرار میدهد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰