پرداختن به ایثار و فداکاریها نباید ما را از برخی سوءمدیریتها غافل کند
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه پرداختن به ایثار و فداکاریها به ویژه در دوران کرونا و تحریم نباید ما را از برخی سوءمدیریتها غافل کند، گفت: مردم و جوانان حق دارند مسکن، شغل با درآمد خوب و مکفی و رفاه به لحاظ آموزشی و سلامت داشته باشند. به گزارش سردبیر پرس، دکتر حمیدرضا طیبی […]
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه پرداختن به ایثار و فداکاریها به ویژه در دوران کرونا و تحریم نباید ما را از برخی سوءمدیریتها غافل کند، گفت: مردم و جوانان حق دارند مسکن، شغل با درآمد خوب و مکفی و رفاه به لحاظ آموزشی و سلامت داشته باشند.
به گزارش سردبیر پرس، دکتر حمیدرضا طیبی امروز در مراسم اختتامیه دهمین دوره آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با بیان اینکه با پرداختن به فرهنگ ایثار و فداکاری در دوران کرونا نباید از روی دیگر سکه غافل شد، در ادامه اظهار کرد: این حمایتها نباید سوء مدیریتهای برخی افراد امثال بنده را بپوشاند.
وی با اعتقاد به اینکه این حمایتها در کنار حسن مدیریتها ارزشمند است، افزود: با بسیاری از مدیریتهای خوب مشکلات حلشدنی هستند و نباید به مسایل یک جانبه نگاه شود.
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به عرق خاص همکاران جهاد تهران در برگزاری و استمرار این آیین، گفت: نباید چراغ راه این مسیر خاموش شود.
دکتر طیبی با بیان اینکه این رویداد فرهنگی به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی و معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی تهران و حمایت دیگر سازمانها و ارگانها به پله دهم رسید، خاطرنشان کرد: مردم ایران همواره در مصایب و سختیها ملی و غیر ملی، جنگ، تحریم، مشکلات و حوادث کرونا نشان دادند حاضر هستند از جان و مال خود ایثار و از خودگذشتگی داشته باشند.
وی ادامه داد: امام علی(ع) میفرمایند بهترین مومنان کسانی هستند که جان، مال و خاندان خود را در راه خدا تقدیم کنند و چه خریداری بهتر از خداوند است.
رئیس جهاد دانشگاهی هدف برگزاری این آیین را ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری در میان دانشجویان و جوانان برشمرد و افزود: این رویداد فرهنگی با برگزاری ۹ دوره توانسته فرهنگسازی خوبی را در جامعه اعم از جوانان و عموم ایجاد کند.
در ادامه این مراسم دکتر سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران حضور در این مراسم را موهبتی عظیم دانست و گفت: در آستانه عید مبعث بزرگترین حادثه عالم خلقت و پیامبر قرار داریم که نور هدایت و رشد و کمال انسانهاست.
وی با تبریک اعیاد شعبانیه و رجب این ایام را زمینهساز حضور در مهمانی خدا برشمرد و افزود: حضور در جمع دانشجویان فداکار توفیق بزرگی بود که حاصل شد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه عنوان برخی مناسبات آنقدر قوی و غنی است که میتوان به راحتی با آن ارتباط برقرار کرد، تصریح کرد: از مناسبتهایی که میتوان با آن ارتباط دلی برقرار کرد، همین آیین است.
دکتر اوحدی با بیان اینکه مبعث حضرت رسول از موضوعاتی است که در آموزههای دینی ما بر آن بسیار تأکید شده است، گفت: در فرمایشات پیامبر و احادیث نورانی هم بر موضوع خدمت تأکید بسیار شده است و خدمت فلسفه رسالت پیامبر عظیم الشأن ما بوده است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه این خدمت نباید تک بعدی و بلکه باید خدمتی مبتنی بر اخلاق باشد، ادامه داد: آیات و روایات بسیاری درباره نوع رفتار پیامبر گرامی اسلام وجود دارد که نشان میدهد ایشان دغدغه بسیاری نسبت به جامعه و مردم داشتند، خداوند در آخرین آیه سوره توبه خطاب به انسانها درباره روحیات و ویژگی ذاتی حضرت محمد(ص) فرمودهاند که برای حضرت محمد (ص) غم عظیمی بود وقتی میدید دیگران به گرفتاری دچار شدهاند.
دکتر اوحدی، ویژگی ذاتی پیامبر را حرص داشتن در رسیدگی به امور جامعه انسانی دانست و خاطرنشان کرد: پیامبر همواره با خضوع و خشوع در خدمت مردم بود.
وی حضرت خدیجه را در این ایام یار و مونس پیامبر برشمرد و افزود: وقتی در مدینه از حضرت محمد(ص) سؤال شد شاخصه شایستگی انسان مومن بودن در پیشگاه خدا چیست؟ گفت کسی که بیشترین زمینه خدمت را برای مردم فراهم کند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خدمت مبتنی بر اخلاق را خدمتی شایسته دانست و گفت: در فرازهایی از دعای سجادیه آمده است که خداوندا وفور نیت خدمت را به من عطا کن، چون شاخص ارزشگذاری به نیت انسان است.
دکتر اوحدی با اشاره به فرازهایی از دعای امام سجاد (ع) گفت: خدایا اگر بخشی از جامعه به مشکل و گرفتاری دچار شدند، توفیق خدمت به مردم را به دستان من جاری کن.
وی افزود: حاج آقا ابوترابی هم میگفتند آنچه عرفا، علما، سالکان طریق آنهایی که بهدنبال سر مگوی گنجینه آفرینش خلقت هستند آن سر مگو چیزی نیست جز خدمت به مردم. در ادامه اسیری از حاج آقا ابوترابی پرسید ارزش خدمت را تا چه حد بالا برد، ایشان گفت تا آنجا که خاک شوی و برای رسیدن به خواسته شرعی خود از تو عبور کنند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به طی فراز و نشیبهای حاج قاسم سلیمانی در مدت ۴۲ سال با خدمتی خالصانه و خاضعانه، افزود: فتنه دشمن را با بصیرت تشخیص داد و مهر و محبتش در دل افغانستانیها و پاکستانیها انداخته شد و این در شرایطی بود که استکبار جهانی همه دنیا را برای از بین بردن آثار معنوی اسلام بسیج کرده بودند.
دکتر اوحدی با بیان اینکه هم اکنون در جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، گفت: این دنیای استکبار که دم از حقوق بشر می زند در دوران تحریم داروی جانبازان شیمیایی و قطع نخاعی را از ما دریغ کردند، اما آنچه ما را از این گذرگاه عبور داد و برای مردم افتخار و برای دشمن ذلت در پی داشت، چیزی جز خدمت صادقانه و وحدت ملت نبود.
وی توضیح داد: در کشور اروپایی آلمان با جمعیت ۸۵ میلیونی معادل جمعیت ایران نسبت تخت به نفر ۶.۷ ظرفیت ایران است، اما آنها در برابر کرونا عملاً مستأصل شدهاند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: اگر رهبر انقلاب با آرامش و اقتدار صحبت میکنند، شک نکنید بخش اعظم این اقتدار به برکت وجود شما دانشجویان و آیندهسازان است.
در ادامه این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها این توفیق حضور را ادای وظیفه و همراهی و همکاری در کاری دانست که خداوند شاکر اوست و در ادامه افزود: این حرکت و توجه به فداکاری از بایستههای مسیر دینداری است، ما آفریده شدهایم برای فداکاری و در اینباره روایات فراوانی داریم.
وی خاطرنشان کرد: در روایات آمده است به جبرئیل گفته شد اگر به شما در زمین مأموریت داده شود، چه میکنید؟ گفت خدمت به مردم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه خدمت به دیگران در عین نیاز دینداری است، افزود: در جامعهای که کسانی جانشان در معرض خطر است، اما در عین حال جانفشانی میکنند و یا کسانی در عین تنگدستی انفاق میکنند، آنها برندگان واقعی هستند و قیمت انسان کمتر از بهشت نیست.
حجتالاسلام رستمی گفت: کسی که جان، مال و آبروی خود را به غیر از مسیر خدا بفروشد، بازنده است.
وی افزود: خداوند را شاکریم به برکت انقلاب، امام راحل(ره)، رهبر معظم انقلاب و حماسهسرایی شهدا راه باز شده و ادامه یافته است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یادآور شد: پس از پذیرفتن قطعنامه به ظاهر پایان جنگ بود، اما امام (ره) فرمودند در آغاز راه هستند و نیازمند شهادت. حاج قاسم و خیل رهروانشان راه طولانی دارند و قبل و حتی بعد از ایشان ادامه دارد.
در ادامه این مراسم جمال رحیمیان، دبیر آیین تندیس فداکاری به دانشجویان ایران با بیان اینکه این آیین به همت دانشجویان به خانه دهم رسید که بخاطر این توفیق سپاسگزارم، گفت: تاکنون ۹ دوره از این آیین دانشجویی برگزار شده که طی این مدت از ۳۳۷ برگزیده در قالب دانشجو و گروه دانشجویی شناسایی و تقدیر شده است.
وی ادامه داد: سهم دانشجویان دانشگاه آزاد در این ۹ دوره ۲۴ درصد و دیگر دانشگاهها ۷۶ درصد بوده است، همچنین ۱۵ درصد از گروه دانشجویی و ۸۵ درصد از دانشجویان به صورت انفرادی تقدیر شده است، ۱۶ درصد از این تجلیلها از دانشجویان علوم پزشکی و ۸۴ درصد از گروه غیر پزشکی بوده است و ۲۱ درصد این برگزیدگان از استان تهران و ۷۹ درصد از دیگر استانهای کشور بوده است.
دبیر دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران با بیان اینکه شرایط کشور در یک سال گذشته به نحوی بود که احتمال برگزار نشدن این مراسم میرفت، افزود: شیوع کرونا در ایران و جهان فرصتی را فراهم کرد تا از دانشجویانی که در این مدت فداکاری کردند، تقدیر کنیم.
رحیمیان افزود: این دوران در عین نحس بودن سبب شد تا نسیم روح نواز فداکاری وزیدن بگیرد؛ از این رو نخستین نشست در این باره در شهریور ماه برگزار شد و با تغییر ساختار شورای عالی آیین به ریاست دکتر طیبی، شورای سیاستگذاری به ریاست دکتر علیزاده و ذیل این دو شورا شورای کارشناسان و انتخاب دانشجو تشکیل شد.
وی با بیان اینکه در این دوره بیش از ۴۰ ساعت در کمیته انتخاب دانشجو فعالیت داشتیم، گفت: نتیجه آن انتخاب ۷۲ برگزیده(۱۶ گروه و ۵۶ دانشجو) بود، از امروز تا پایان فروردین ماه هم با محوریت جهاد دانشگاهی در سراسر کشور با حضور در منزل خانواده معظم شهدای سلامت با اهدای لوح تقدیر و تندیس از آنها تقدیر میشود.
دبیر دهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران افزود: محوریترین شاخص در برگزاری این آیین، فعالیت دانشجویان و گروههای دانشجویی در دوران کرونا بوده است. آیین دهم اعطای تندیس فداکاری امروز به کار خود خاتمه میدهد، اما قطعاً آیین ایثار و فداکاری تمام نخواهد شد.
رحیمیان از مدیران و رؤسا خواست با خاتمه دهمین آیین، چراغ فداکاری خاموش نشود و ادامه داد: هیچ ملتی از فرهنگ ایثار و فداکاری مستغنی نیست و همگی به لحاظ مادی و معنوی نیازمند نشر و ترویج فرهنگ ایثار و از خودگذشتگی هستیم.
به گزارش سردبیر پرس، در پایان مراسم از ۷۲ دانشجو و گروه دانشجویی فعال در حوزه کرونا و دیگر مصادیق فداکاری(۵۳ دانشجو و ۱۶ گروه دانشجویی) منتخب دانشگاههای سراسر کشور با اهدای لوح تقدیر و تندیس نمادین فداکاری تقدیر شد.
همچنین در بخش ویژه این آیین از خانواده شهید مدافع حرم «محمد آژند»، جهادگر آسمانی «کسری اسمعیلی»، خانواده زنده یاد «عارف جعفرپور» دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی کهگیلویه و بویر احمد جان باخته بر اثر کرونا تقدیر شد.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰