پروژه ساخت واکسن کرونا را مبتنی بر داده‌های ژنتیک طراحی کرده‌ایم

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، سردار علیرضا جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) در نشست خبری قرارگاه مقابله با کرونا که بعد از ظهر امروز (یکشنبه) در دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) برگزار شد، گفت: در ایام سخت و پر مخاطره‌ای هستیم که همه بخش‌های جامعه درگیر آن هستند. امید داریم که با همکاری و همراهی […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، سردار علیرضا جلالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) در نشست خبری قرارگاه مقابله با کرونا که بعد از ظهر امروز (یکشنبه) در دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) برگزار شد، گفت: در ایام سخت و پر مخاطره‌ای هستیم که همه بخش‌های جامعه درگیر آن هستند. امید داریم که با همکاری و همراهی و رعایت اصول بهداشتی بتوانیم از این مرحله نیز عبور کنیم.

وی ادامه داد: مجموعه بیمارستان و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) از روز اول گسترش ویروس کرونا در چین اقدامات برای شناسایی و مقابله با آن را آغاز کرد.

فرمانده دانشگاه بقیه الله(عج) اظهار داشت: پروژه بسیار جدیدی را در زمینه واکسن کرونا طراحی کرده‌ایم که این پروژه مبتنی بر داده‌های ژنتیک است.

سردار جلالی افزود: امیدواریم در بازه زمانی کمتر از یک سال، واکسن و داروی کرونا را تولید کنیم.

وی عنوان کرد: در گذشته ۵۰ کیت تشخیصی در حوزه ویروس‌شناسی ساخته‌ایم و ان‌شاالله در زمینه کیت کرونا نیز به سرعت به نتیجه خواهیم رسید.

فرمانده دانشگاه بقیه الله(عج) گفت: همانطور که گفتم از دو ماه پیش مجموعه های تحقیقاتی دانشگاه موضوع کرونا را رصد می کردند. دوستان محقق ما به صورت جدی همه موضوعات و به خصوص موضوع مدیریت بحران در چین را رصد می کردند تا درس آموخته هایی که لازم است را در زمان ضرورت استفاده کنیم.  

سردار جلالی افزود: شاید بسیاری از محققین معتقد بودند که ویروس وارد کشور نمی شود و شاید غافلگیری ما هم از همین ناحیه بوده است؛ ۱۰ روز پیش متوجه شدیم که اولین بیمار در شهر قم و دومین بیمار هم در بیمارستان بقیه الله کشف شد که به رحمت خدا رفت و بلافاصله تعداد بیماران رو به افزایش رفت.  

وی خاطر نشان کرد: روزی که اولین بیمار شناسایی شد، ما از لحاظ تحقیقاتی عقب نبودیم و امروز پزشکان ما خیلی خوب در حال مقابله با این بیماری هستند و مانند افراد با تجربه عمل می کنند.

فرمانده دانشگاه بقیه الله(عج) با بیان اینکه از همان روزهای اول بحث ساخت واکسن را در دستور کار داشتیم، اظهار داشت: واکسن کرونا در دنیا هنوز ساخته نشده و در این باره بحث های فراوان و مطالعات جدی شروع شده است.

سردار جلالی اضافه کرد: در مجموعه دانشگاه بقیه الله به صورت جدی روی این موضوع کار می کنیم، دوستان ما در تلاش هستند تا با روشی جدید که مبتنی بر ژنوم انسان است، واکسن کرونا را کمتر از یکسال آتی تهیه کنند.

وی گفت: در مجموعه دانشگاه بقیه الله،  تحقیق بر روی داروی کرونا توسط سه تیم تحقیقاتی در حال انجام است؛ تاکنون یکی از داروها در مرحله آزمایشگاهی جواب مثبت داده است و امیدواریم در مرحله بالینی نیز جواب مثبتی بگیریم. در زمینه ساخت کیت تست کرونا نیز کارهای خوبی انجام شده است که امیدواریم به نتایج خوبی برسیم.

فرمانده دانشگاه بقیه الله(عج)  تصریح کرد: آزمایشگاه ویروس شناسی دانشگاه بقیه الله از اولین مراکزی بود که توانست کار تشخیص ویروس را انجام دهد و امروز در کمتر از هشت ساعت می توانیم ویروس را شناسایی کنیم و در روزهای آینده نیز خبرهای خوبی در این زمینه به مردم عزیز ارائه می کنیم.  

سردار جلالی افزود: در حوزه درمانی هم اورژانس بیمارستان بقیه الله که برترین اورژانس کشور است به سرعت آماده پذیرش بیماران کرونا شد؛ ما امروز حجم زیادی از بیماران را ویزیت کردیم و در چند روز گذشته بیش از ۲۰۰ بیمار را بستری کردیم و ظرفیت خوبی برای مواقع بحران آماده کرده‌ایم.  

وی با تاکید بر اینکه همه ظرفیت های درمانی سپاه برای پشتیبانی وزارت بهداشت آماده همکاری است، گفت: بارها به وزارت بهداشت اعلام کردیم که آمادگی کمک به آنها را داریم.

فرمانده دانشگاه بقیه الله(عج) اظهار داشت: دستگاه پیشرفته «اکمو» که در چند بیمارستان کشور استقرار دارد را در اختیار داریم و تیم ورزیده ما قادر به ارائه خدمت به بیماران هستند. همچنین نقاهتگاه خوبی را برای کادر درمانی و بیماران در بیمارستان تهیه کرده‌ایم.