پکن: برجام با صلح و ثبات خاورمیانه مرتبط است

به گزارش سردبیر پرس، نشست مجازی شورای امنیت با موضوع ایران در حال برگزاری است. در ابتدای این نشست «ایرزماری دیکارلو»، معاون دبیر کل سازمان ملل، با اعلام تأسف از خروج آمریکا از برجام همزمان خواستار اجرای کامل تعهدات ایران در برجام شد. موضوع ادامه تحریم‌ها علیه ایران همزمان با شیوع جهانی کرونا از دیگر […]

به گزارش سردبیر پرس، نشست مجازی شورای امنیت با موضوع ایران در حال برگزاری است.

در ابتدای این نشست «ایرزماری دیکارلو»، معاون دبیر کل سازمان ملل، با اعلام تأسف از خروج آمریکا از برجام همزمان خواستار اجرای کامل تعهدات ایران در برجام شد.

موضوع ادامه تحریم‌ها علیه ایران همزمان با شیوع جهانی کرونا از دیگر مسائل مورد اشاره دیکارلو بود و او در این ارتباط گفت: آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار رفع تحریم‌هایی شده که پاسخ ایران به بیماری کووید -۱۹ را دشوار می‌کند.

سخنران بعدی در نشست مجازی شورای امنیت درباره موضوع برجام، نماینده اتحادیه اروپا بود.

نماینده اروپا در این نشست گفت: گسترش تسلیحات هسته ای همچنان تهدید جهانی است و باید به این چالش ها فکر کنیم. در حالی که سالگرد امضای منشور سازمان ملل را سپری کردیم، ما شاهد تداوم برجام به عنوان ساختاری کلیدی جهانی برای پاسخ به تهدیدات هسته ای هستیم. برجام ایران را مهار کرد و از دست دادن برجام به معنای از دست دادن پروتکل الحاقی و دسترسی آژانس اتمی است.

نماینده اتحادیه اروپا در ادامه افزود: برجام تحت چالش قرار گرفته و توافقی است که از طریق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مورد تائید جهانی قرار گرفت. ما از همه فعالیت های آژانس حمایت می کنیم. اتحادیه اروپا نگران فعالیت های ایران و ذخیره سازی اورانیوم است و خواستار بازگشت کامل ایران به برجام است و ما با جامعه بین المللی در چارچوب برجام همکاری می کنیم.

دیپلمات اروپا در شورای امنیت همچنین بیان کرد: ما تقاضا داریم که برجام به عنوان ابزاری اساسی در چارچوب منع گسترش سلاح هسته ای مورد بررسی قرار گیرد و فعالیت های غنی سازی ایران متوقف شود و همچنین تحریم هایی که مانع عادی شدن روابط ایران با جهان می شود، برداشته شود و کمک های لازم به ایران از طریق اینستکس ارائه گردد.

وزیرخارجه امریکا از دیگر سخنرانان نشست مجازی شورای امنیت بود.

تکرار ادعاهای وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

مایک پمئو، وزیر خارجه آمریکا در این نشست گفت: تحریم تسلیحاتی ایران به دلیل توافق ناقص رئیس جمهور سابق آمریکا به زودی منقضی می شود و شورای امنیت دو گزینه پیش رو دارد: تمدید تحریم‌ها و یا پایان تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران. با پایان تحریم تسلیحاتی، ایران دسترسی بیشتری به منطقه و آزادی عمل بیشتری برای معاملات تسلیحاتی خواهد داشت و با تسلیحاتی خود تنش را از ونزوئلا تا افغانستان و سوریه تشدید خواهد کرد.

پمپئو در ادامه مدعی شد: ایران یک دموکراسی مسئول نیست. گزارش دبیرکل نشان می دهد حملات اخیر علیه عربستان و توقیف سلاح ها در ساحل یمن منشا ایرانی داشتند. ما نیاز به گزارش دبیرکل درباره عملکرد ایران نداریم، بلکه عملکرد ایران در عراق از جمله در پائیز سال گذشته مشخص است.

وزیر خارجه آمریکا گفت: دیگران از جمله اسرائیل نیز در منطقه خواستار تحریم تسلیحاتی ایران هستند و ترجیح آمریکا همکاری با شورای امنیت برای تمدید این تحریم‌ها است.

وزیرخارجه آمریکا همچنین از بیانیه اخیر سه کشور اروپایی استقبال کرد و مدعی شد: نگرانی ما امنیت ملی آمریکاست و ایران به دنبال میانه روی نیست و فعالیت های هسته ای این کشور کمتر نشده است. ایران همچنین محل هایی را به آژانس نشان نداده است. براساس ماده ۱ منشور سازمان ملل، لذا تهدیدات علیه صلح باید برطرف شود، لذا این شورا باید از دیپلماسی باجگیری ایران پرهیز کند و باید تهدیدات ایران را جدی بگیریم.تمدید تحریم تسلیحاتی ایران مورد نیاز جهان است و ما نباید از مسئولیت خود عدول کنیم.

حمایت بلژیک از برجام

پس از وزیرخارجه آمریکا، نماینده بلژیک در این نشست با دفاع از توافق برجام خواستار پای بندی همه اعضای برجام به این توافق شد.

نماینده بلژیک در ادامه خواستار اجرای کامل تعهدات ایران در برجام شد و گفت: نگرانی های منطقه ای باید با مذاکره حل شود.

وی خواستار خویشتنداری همه طرف ها شد و افزود: تنش بیشتر راه حل بحران نیست و ما باید از برجام حمایت کنیم.

نماینده جمهوری دومنیکن نیز از دیگر اعضای نشست شورای امنیت بود که پس از سخنان نماینده بلژیک، حمایت کامل کشورش را از توافق برجام اعلام کرد.

پکن: برجام با صلح و ثبات خاورمیانه مرتبط است

در این نشست، نماینده چین با انتقاد از سیاسی شدن برجام، کاهش تعهدات ایران در برجام را واکنشی به اقدامات یکجانبه آمریکا عنوان کرد.

نماینده چین در این ارتباط گفت: مسئله هسته‌ای ایران، مرتبط با صلح و ثبات خاورمیانه است و اجرای برجام از سوی همه طرف ها مورد نیاز است و همه باید به صورت سازنده به دنبال تنش زدایی و مروج ثبات در منطقه باشند.

این دیپلمات چینی همچنین گزارش اخیر دبیر کل را دلیلی برای حفظ برجام عنوان کرد و خواستار پرهیز از اظهارات تنش زا شد و افزود: چین موافق است که گزارش ها باید بی طرفانه، جامع و متعادل باشد. در چارچوب شرایط فعلی، شورای امنیت و دبیرخانه باید به وظیفه خود درباره پای بندی ایران به برجام عمل کند.

نماینده چین درباره فعالیت‌های موشکی ایران نیز گفت: ایران نشان داده که فعالیت هایش صلح آمیز است و شورای امنیت باید به وظایف خود برای پاسداری از قوانین بین المللی و دیپلماسی چندجانبه عمل کند. چین نمی تواند اجازه دهد که برنامه هسته ای ایران باردیگر به گذشته بازگردد.

برلین: نگران فعالیت های موشکی ایران هستیم!

نماینده آلمان نیز از دیگر سخنرانان نشست مجازی شورای امنیت بود.

نماینده آلمان مدعی نقض منشور سازمان ملل و مسائل حقوق بشری از سوی ایران شد و گفت: ایران نه تنها اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد، بلکه روی موشک های ایران مرگ بر اسرائیل نوشته شده است. موضع ما راجع به قطعنامه ۲۲۳۱ حمایت از آن است، برلین از این قطعنامه حمایت می کند و از برجام در کنار دیگر اعضا حمایت می کند.

نماینده آلمان، نسبت به خروج آمریکا از برجام ابراز تاسف و بیان کرد: آمریکا با این کار در واقع قانون بین المللی را نقض کرد.

با این حال نماینده آلمان نسبت به کاهش تعهدات ایران در برجام و دوری تهران از توافق هسته ای را نگران آمیز عنوان کرد و گفت: نگران لغو معافیت های هسته ای در برجام از سوی آمریکا هستیم، همان طور که نگران فعالیت‌های موشکی ایران هستیم که با قطعنامه ۲۲۳۱ مغایر است.

درباره تمدید تحریم تسلحیاتی ایران، نماینده آلمان بیان کرد: اگرچه مانند آمریکا نگران لغو این محدودیت‌ها هستیم، اما از طرف دیگر براساس قطعنامه‌های دیگر سازمان ملل همچنان محدودیت‌ها علیه ایران ادامه خواهد داشت.

در حال تکمیل…