کرونا و بدهی کارفرمایان/ لزوم حمایت تأمین اجتماعی از کارگاهها
سردبیر پرس _گروه جامعه: شیوع کرونا در کشور باعث شد طی یک سال و نیم گذشته بسیاری از مشاغل تحت تأثیر قرار گرفته و تولیدات آنها با مشکل مواجه و یا متوقف شود و همین موضوع مشکلات زیادی را برای کارفرمایان و صاحبان کارگاهها و صنوف تولیدی، صنعتی و… ایجاد کرد. یکی از این مشکلات […]
سردبیر پرس _گروه جامعه: شیوع کرونا در کشور باعث شد طی یک سال و نیم گذشته بسیاری از مشاغل تحت تأثیر قرار گرفته و تولیدات آنها با مشکل مواجه و یا متوقف شود و همین موضوع مشکلات زیادی را برای کارفرمایان و صاحبان کارگاهها و صنوف تولیدی، صنعتی و… ایجاد کرد.
یکی از این مشکلات عدم توان پرداخت حق بیمه کارگاهها از سوی کارفرمایان بود که منجر به تأخیر در پرداخت حق بیمه و انباشت شدن معوقات آنها بود.
براساس قوانین تأمین اجتماعی، تأخیر در پرداخت حق بیمه از سوی کارفرمایان باعث میشود که جریمه به آنها تعلق گیرد و در نهایت صاحبان مشاغل باید علاوه بر اصل حق بیمه جریمه ماههایی که حق بیمه به تأخیر افتاده را نیز پرداخت کنند که در برخی موارد بیش از دو برابر اصل حق بیمه را شامل میشود. مسئلهای که فشار زیادی به کارگاهها وارد میکند.
بر همین اساس سازمان تأمین اجتماعی در راستای رونق تولید و ایجاد تسهیل در پرداختها و کمک به کارفرمایان و صاحبان مشاغل و کارگاههای تولیدی و اصناف مختلف، مصوبه بخشودگی جرایم بیمهای را همزمان از مجلس و شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا دریافت کرد تا در شرایط کنونی کشور، شرایطی را برای کارفرمایان ایجاد کند که آنها بتوانند حق بیمه معوق را تقسیط و از بخشودگی جرایم بیمهای برخوردار شوند.
طبق بخشنامه ابلاغی بخشودگی جرایم بیمهای؛ کارفرمایان کارگاههای فعال تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی و اصناف اعم از حقیقی و یا حقوقی دولتی و غیردولتی که حداقل به مدت یک سال از زمان تقسیط نسبت به حفظ یا افزایش اشتغال نیروی انسانی کارگاه بر مبنای لیست بهمن ماه سال ۱۳۹۸ و ارسال لیست و پرداخت کامل حق بیمه کارکنان شاغل کارگاه در دوره تقسیط اقدام کنند.
مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس در خصوص بخشودگی جرایم بیمهای کارفرمایان گفت: این بخشنامه به منظور حمایت از تولید و تسهیل در پرداخت بدهیهای بیمهای کارفرمایان واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و اصناف سراسر کشور، به استانهای کشور ابلاغ شده است.
اخذ مصوبه بخشودگی جرایم بیمهای از دو نهاد
وی افزود: براساس پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی، در هنگام تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۰ مصوبه بخشودگی جرایم را از مجلس گرفتیم و به موازات آن از شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا نیز همان متنی را که به مجلس درخواست داده بودیم، مجدداً مطرح و از این نهاد نیز مصوبه گرفتیم.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: به موازات یکدیگر جلو رفتیم که احیاناً اگر مصوبه بخشودگی جرایم بیمهای کارفرمایان در یک مرجع به تصویب نرسد با مشکل مواجه نشویم و در نهایت هر دو مرجع مصوبه را تصویب کردند.
از یک ماه گذشته بخشنامه بخشودگی جرایم بیمهای کارفرمایان به استانهای مختلف ابلاغ شده و کارهای نرم افزاری نیز انجام شده است و هم اکنون نیز در حال وصول، رسیدگی و اجرایی شدن این بخشنامه در استانهای مختلف هستیم سالاری گفت: از یک ماه گذشته بخشنامه بخشودگی جرایم بیمهای کارفرمایان به استانهای مختلف ابلاغ شده و کارهای نرم افزاری نیز انجام شده است و هم اکنون نیز در حال وصول، رسیدگی و اجرایی شدن این بخشنامه در استانهای مختلف هستیم.
وی گفت: بدهی بیمه کارفرمایان در صورت استفاده از قانون بخشودگی جرایم، براساس ماههای پرداخت، قسط بندی میشود.
۱۰ هزار میلیارد تومان جرایم بیمه کارفرمایان
مهرداد قریب معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی نیز در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس خاطرنشان کرد: در حال حاضر از ۳۸ هزار میلیارد تومان مطالبات معوقی که در سازمان تأمین اجتماعی وجود دارد حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان آن بابت جرایم بیمهای است و بخشودگی جرایم به منظور کمک به کارفرمایان و تسهیل در پرداخت معوقات بیمهای آنها در دوران کرونا صورت گرفته و با پیگیریهایی که داشتیم توانستیم این بخشنامه را به تصویب برسانیم.
وی افزود: کارفرمایان تا پایان تیرماه فرصت دارند برای استفاده از قانون بخشودگی جرایم مراجعه کنند که این افراد شامل کارفرمایان بخشهای مختلف حقیقی، حقوقی و همچنین دولتی و غیر دولتی، صنفی و حتی پیمانکاران میشود.
معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی تأکید کرد: کارفرمایان میتوانند با مراجعه به شعب تأمین اجتماعی درخواست استفاده از بخشودگی جرایم را مطرح و از این بخشودگی بهره مند شوند.
کارفرمایان کارگاههای تأمین اجتماعی بهمنظور تعیین تکلیف بدهیهای که لغایت اسفندماه ۱۳۹۹ به مرحله قطعیت رسیده است، برای برخورداری از تسهیلات مزبور میبایست حداکثر تا پایان تیرماه ۱۴۰۰ نسبت به ثبت درخواست از طریق سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین اجتماعی به نشانی eservices.tamin.ir اقدام کنند.
بخشودگی ۱۰۰ درصد جرایم در صورت پرداخت یکساله اصل بیمه
به گفته وی، ثبت نام برای استفاده از این بخشودگی به صورت غیرحضوری انجام میشود و در صورتی که کارفرمایان حائز شرایط استفاده از بخشودگی جرایم باشند میتوانند از این قانون و تسهیلات در نظر گرفته شده بهره مند شوند.
پرداخت اصل حق بیمه
درصد بخشودگی جرایم
۱۲ ماه
۱۰۰ درصد
۱۸ ماه
۸۵ درصد
۲۴ ماه
۷۵ درصد
۳۰ ماه
۶۰ درصد
۳۶ ماه
۵۰ درصد
قریب گفت: اگر کارفرمایان بخواهند حق بیمه خود را در ۱۲ قسط پرداخت کنند از ۱۰۰ درصد بخشودگی برخوردار میشوند و در صورتی که در ۳۶ ماه حق بیمه خود را پرداخت کنند ۵۰ درصد بخشودگی جرایم شامل حال آنان میشود.
اگر کارفرمایان بخواهند حق بیمه خود را در ۱۲ قسط پرداخت کنند از ۱۰۰ درصد بخشودگی برخوردار میشوند و در صورتی که در ۳۶ ماه حق بیمه خود را پرداخت کنند ۵۰ درصد بخشودگی جرایم شامل حال آنان میشود معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا کارفرمایانی که در حال حاضر به دلیل بدهی بیمهای حسابشان مسدود شده، میتوانند از بخشودگی جرایم استفاده کنند یا خیر؟ اظهار داشت: این قانون شامل حال این افراد نمیشود و بخشودگی جرایم بیمهای تا پایان بدهیهای قطعی اسفند ۹۹ محاسبه میشود و اگر کارگاه یا کارفرمایی در سال جاری بدهی بیمهای داشته باشد این بدهی قطعی نیست و میتوانند آن را در هیئتهای بدوی و تجدیدنظر مطرح کنند.
بر اساس بخشنامه بخشودگی جرایم بیمهای، واحدهای اجرایی مکلفاند حداکثر ظرف مدت ۷ روز از تاریخ ثبت درخواست کارفرما، ضمن بررسی موضوع، مراتب پذیرش یا عدم پذیرش درخواست مطروحه را از طریق صندوق شخصی سامانه خدمات غیرحضوری به متقاضی اعلام کنند. چنانچه کارفرما حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز از تاریخ اعلام پذیرش درخواست، نسبت به پرداخت یکجای (دفعتا) بدهی و یا تقسیط آن به مراه ارائه وثایق متناسب با میزان بدهی اقدام نکند، این امر به منزله انصراف کارفرما برای بهرهمندی تسهیلات مقرر در قانون مذکور خواهد بود.
پایان تیر آخرین مهلت برخورداری از بخشودگی جرایم
وی افزود: بخشودگی جرایم بیمهای شامل بدهیهایی است که هم به واسطه تحریمها و هم کرونا تعدادی از کارفرمایان دچار مشکل شده و همین باعث شده تا نتوانند حق بیمه خود را پرداخت کنند و بدهیهای بیمهای آنها تا پایان اسفند سال گذشته انباشته شده است.
قریب با تاکید بر اینکه آخرین مهلت برخورداری از بخشودگی جرایم بیمهای تا پایان همین ماه است، از کارفرمایان درخواست کرد از این شرایط خوب استفاده کنند و تقاضای برخورداری از بخشودگی جرایم خود را به روزهای آخر تیر موکول نکنند.
وی ادامه داد: پس از ثبت درخواست، مراحل اجرایی شدن این قانون را پیگیری خواهیم کرد و افرادی که شامل این بخشودگی میشوند را مشخص و به آنها اعلام خواهیم کرد.
به گزارش مهر، با استقرار دولت سیزدهم که یکی از شعارهای محوری آن رفع موانع تولید است، لازم است تا بخشودگیهای جرایم بیمهای تمدید شود و شامل تسهیلات بیشتری شود تا رکود حاصل از پاندمی کرونا مرتفع شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰