کشاورزان کرمانشاه از تسهیلات دولتی تولید برق خورشیدی استفاده کنند
میثم عزیزی امروز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار سردبیرپرس افزود: هم اکنون به مالکان چاههای کشاورزی مجوز احداث نیروگاه خورشیدی داده می شود؛ کشاورزان اگر بتوانند به اندازه ۸۰ درصد سرانه مصرفشان از این نیروگاهها تولید برق داشته باشند نه تنها در اوج بار و پیک مصرف مشمول قطعی نمی شوند بلکه برق […]
میثم عزیزی امروز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار سردبیرپرس افزود: هم اکنون به مالکان چاههای کشاورزی مجوز احداث نیروگاه خورشیدی داده می شود؛ کشاورزان اگر بتوانند به اندازه ۸۰ درصد سرانه مصرفشان از این نیروگاهها تولید برق داشته باشند نه تنها در اوج بار و پیک مصرف مشمول قطعی نمی شوند بلکه برق تولیدی آنها به قیمت روز خریداری می شود.
وی اضافه کرد: برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی در اطراف چاه های کشاورزی به تغییر کاربری زمین نیاز نیست ضمن اینکه در حال تصویب آیین نامه پرداخت تسهیلات ویژه احداث نیروگاه های خورشیدی به کشاورزان هستیم.
وی بیان کرد: یک چاه کشاورزی به طور میانگین به ۲۴ کیلو وات برق نیاز دارد و از دیگر سو برای احداث یک نیروگاه خورشیدی ۲۴ کیلو واتی به زمین ۲۵۰ تا ۳۰۰ مترمربعی با ۷۲۰ میلیون تومان اعتبار راه اندازی نیاز است.
عزیزی گفت: برای ساخت نیروگاه خورشیدی در چاههای کشاورزی به انشعاب جدید نیازی نیست و روی همان ترانس برق موجود تا ۲ برابر ظرفیت به متقاضیان مجوز احداث نیروگاه داده می شود.
وی از کشاورزان کرمانشاهی متقاضی احداث نیروگاه خورشیدی خواست برای مشارکت در این طرح و برخورداری از تسهیلات و خدمات شرکت در سامانه “مجوز دات آی آر” صدور مجوزهای ایران که زیر نظر وزارت صنعت، معدن، تجارت است؛ ثبت نام کرده تا برای تاییدیه صدور مجوز اولیه آنها اقدام شود.
عزیزی از مهمترین مزایای احداث نیروگاه خورشیدی برای کشاورزان را جلوگیری از قطع برق در زمان اوج بار پیک مصرف و همچنین فروش برق تولیدی و ایجاد درآمد پایدار برای آنان به مدت بیش از ۲۰ سال عنوان کرد.
درآمد نیروگاه های خورشیدی پایدار و تضمینی است
معاون بهره برداری دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه همچنین گفت: در زمان حاضر هر پنل خورشیدی پنج کیلو واتی که این شرکت برای مددجوهای کمیته امداد و بهزیستی نصب می کند؛ در ماه نزدیک به ۲ میلیون تومان درآمد ایجاد کرده است.
عزیزی افزود: بنابراین احداث یک نیروگاه خورشیدی ۲۴ کیلو واتی برای کشاورزان مطمئنا نزدیک به ۱۰ میلیون تومان در ماه درآمد پایدار ایجاد خواهد کرد ضمن اینکه در زمان اوج مصرف که اوج کار کشاورزی نیز هست، برق آنها رایگان محاسبه و قطعی هم ندارد.
وی اظهار کرد: سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه خورشیدی در کمتر از پنج سال بازگشت سرمایه هزینه شده دارد و بعد از نیز به مدت حداقل ۲۰ سال درآمد پایدار و تضمینی برایشان ایجاد میشود.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند،
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰