کمر خمیده اصناف کردستان زیر بار کرونا/خبری از حمایت دولت نیست
پایگاه خبری سردبیر – گروه استانها: داستان کرونا همچنان ادامه دارد و روزانه به صورت میانگین بیش از ۲۰ کردستانی به این بیماری مبتلا میشود و به همین دلیل تعطیلی بازار و اصناف در استان کردستان همچنان پابرجا است. از روزهای نخست اسفند ماه سال گذشته و با اوج گرفتن شمار مبتلایان به ویروس کرونا، […]
پایگاه خبری سردبیر – گروه استانها: داستان کرونا همچنان ادامه دارد و روزانه به صورت میانگین بیش از ۲۰ کردستانی به این بیماری مبتلا میشود و به همین دلیل تعطیلی بازار و اصناف در استان کردستان همچنان پابرجا است.
از روزهای نخست اسفند ماه سال گذشته و با اوج گرفتن شمار مبتلایان به ویروس کرونا، تعدادی از اصناف و بازاریان در استان کردستان قبل از مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا کسب و کارهای خود را تعطیل کردند و عدهای دیگر نیز در روزهای بعد مجبور به این کار شدند.
بازار و اصناف کردستان روزها است که تعطیل هستند و البته شماری از آنها که در روزهای تعطیلی هم میتوانستند فعالیت داشته باشند، به دلیل عدم حضور مردم در معابر عمومی عملاً درآمدی نداشته و بازار به صورت تمام و کمال تعطیل بود.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان هم اکنون بیش از ۶۰ هزار واحد صنفی در این استان مجوز فعالیت دارند و به همین دلیل بخش اصلی اقتصاد در کردستان را به خود اختصاص میدهند.
در حالی آمارهای رسمی حاکی از فعالیت بیش از ۶۰ هزار واحد صنفی است ولی در کنار این مهم باید به این نکته هم اشاره کرد که هزاران واحد صنفی دیگر در استان کردستان فعالیت میکنند که برای این فعالیت خود هیچ گونه مجوزی از سازمانهای مسئول دریافت نکردهاند و توجه به این نکته نشان میدهد که شاید بالغ بر ۸۰ هزار واحد صنفی در این استان فعالیت داشته باشند.
نگاهی به جمعیت استان کردستان و یک مقایسه تقریبی نشان میدهد بخش زیادی از درآمد خانوادههای کردستانی از محل فعالیتهای صنفی تأمین میشود و به همین دلیل با وضعیت تعطیلی به وجود آمده، زندگی این افراد با چالشهای جدی مواجه شده است.
.نکته نگران کنندهتر ماجرا اینجا است که واحدهای صنفی کل فعالیتهای اقتصادی خود را در ۲۰ روز پایان سال متمرکز میکنند و حال این ۲۰ روز پایانی سال نیز تعطیل بوده و کمر آنها زیر بار بدهیها حسابی خمیده شده است
اصناف توان ادامه فعالیت را ندارند
یکی از فعالان اصناف کردستان که در حوزه رستوران فعالیت دارد، به خبرنگار سردبیر پرس گفت: واحد صنفی ما به هیچ عنوان تعطیل نشد و براساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا میتوانستیم حتی در روزهای تعطیل فعالیت داشته باشیم ولی متأسفانه به دلیل تعطیلی بازار، مشتری و مراجعه کنندهای نداشتیم.
وی ادامه داد: به صورت معمول در طول روزهای عادی روزانه بالغ بر ۳۰۰ پرس غذا طبخ کرده و به مشتری تحویل میدادیم ولی متأسفانه در روزهای ابتدایی اسفند ماه به بعد این آمار کاهش یافت تا جایی که در هفته پایان اسفند ماه این میزان به ۳۰ تا ۴۰ پرس رسید.
این فعال صنفی کردستان با اشاره به فعالیت نزدیک به ۱۵ نفر نیرو در این واحد، افزود: به دلیل نداشتن مشتری از ۲۶ اسفند ماه تاکنون فعالیت خود را تعطیل کردهایم و در حالی که به روزهای پایانی ماه نزدیک میشویم، تکلیف پرداخت حقوق نیروها مشخص نیست و منبعی برای تأمین این وجه ندارم.
وی با اشاره به اینکه وعده داده شده دولت قرار است از واحدهای صنفی حمایت کند، گفت: وعدههای مختلفی داده شده ولی متأسفانه هیچکدام از این وعدهها عملیاتی نشده است و ما تکلیف ادامه فعالیت خود را نیز نمیدانیم و نکته نگران کننده تر ادامه این وضعیت است که هر چند شاید تعطیلی واحد ما به صورت کامل لغو شود ولی نکته اینجا است که احتمال مراجعه مردم و خرید غذا در روزهای آینده کاهش پیدا خواهد کرد.
این فعال صنفی در کردستان ادامه داد: فعلاً چشمانداز مناسبی برای ادامه فعالیت تمامی واحدهای صنفی در کردستان وجود ندارد و البته با توجه به آغاز ماه مبارک رمضان در روزهای نخستین اردیبهشت ماه، شماری از اصناف کردستان یک ماه دیگر با کاهش شدید مشتری و بازار مصرف مواجه میشوند.
متضرر شدن اصناف در جریان فراگیری ویروس کرونا
رئیس اتاق اصناف سنندج نیز در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس با اشاره به وضعیت اصناف در استان کردستان بهویژه مرکز این استان، گفت: واقعیت این است که تعطیلی اصناف در کردستان و البته دیگر مناطق کشور همچنان در حال افزایش است و به همین دلیل اصناف یکی از بحرانیترین ایام خود را سپری میکنند.
فرهاد عزت پور با اشاره به زمان اصلی فروش اصناف در روزهای پایانی سال، افزود: در سال جاری و به دلیل ورود ویروس کرونا اصناف این مقطع طلایی برای فعالیت خود را از دست دادند و به همین دلیل آنها با ضرر و زیان جدی مواجه شدند.
وی با اشاره به اینکه باید اصناف را مهمترین قشر متضرر شده از ورود ویروس کرونا به کشور عنوان کرد، افزود: در جریان ورود کرونا، اصناف با بیشترین ضرر و زیان مالی مواجه شدند و این وضعیت تأثیر مخربی بر فعالیتهای اصناف بر جای گذاشت.
رئیس اتاق اصناف سنندج عنوان کرد: هر چند تاکنون وعدههای مختلفی در خصوص احتمال حمایتهای دولت از اصناف متضرر در جریان ورود ویروس کرونا به استان کردستان مطرح شده ولی متأسفانه تا این لحظه هیچ خبری در این زمینه منتشر نشده است.
وی خواستار حمایت از اصناف به عنوان یکی از ضرورتهای مهم شد و افزود: اصناف و بازاریان در هر شرایطی با حفظ وحدت و همدلی در تمامی عرصهها حضور داشته و در جریان ورود ویروس کرونا هم آنها همراه با سایر اقشار جامعه و با هدف حفظ سلامتی مردم، فعالیتهای خود را متوقف کردند و انتظار میرود زمینه برای حمایت از این قشر نیز فراهم شود.
پیگیری برای حمایت از اصناف و بازاریان ادامه دارد
در کنار ضرر و زیان مالی متوجه اصناف و بازاریان، مدیران و مسئولان متولی امر در استان کردستان نیز از پیگیریهای صورت گرفته در راستای حمایتهای دولت از این قشر خبر میدهند که البته تا این لحظه این وعدهها در حد یک حرف باقی مانده و خبری از عملیاتی شدن آنها در میان نیست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان نیز در آخرین اظهار نظر خود در خصوص وضعیت کمکهای دولت به اصناف در این استان، اظهار کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت پیشنهادهای خود را در خصوص کمکهای دولت به اصناف از طریق استانداری کردستان ارائه کرده است.
محمد دره وزمی افزود: واقعیت این است که اصناف در استان کردستان با ورود ویروس کرونا با مشکلات زیادی مواجه شدهاند و به همین دلیل ما در بستههای مختلفی روشهای حمایتها از این قشر را ارائه کردهایم و البته موضوع را به صورت ویژه مورد پیگیری قرار خواهیم داد.
در حالی مسئولان دولتی از ارائه بستهها و پیگیری آنها برای افزایش حمایتهای دولت از اصناف خبر میدهند که این قشر زیر بار کرونا کمر راست نکرده و متأسفانه همچنان چشمانداز مشخصی برای ادامه فعالیتهای آنها وجود ندارد.
تدوین بستههای تشویقی و حمایتی از اصناف و بازاریان کردستان و همچنین تلاش در راستای جبران بخشی از ضرر و زیان این قشر برای ادامه فعالیت آنها یکی از نیازهای لازم و ضروری به شمار میرود و به همین دلیل انتظار این است که مسئولان در این بخش با عمل به وعدههای خود زمینه برای تحقق این خواسته و مطالبه به حق این قشر را عملیاتی و اجرایی کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰