کنترل گردشگران در روددره فرحزاد
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: کنترل گردشگران در روددره فرحزاد عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: برای اینکه در طرح احیای روددره فرحزاد بازگشت به عقب نداشته باشیم باید حضور گردشگران در آن کنترل گردد. به گزارش «تهران پرس»؛ نغمه مبرقعی در گفتگویی درباره ارزش طرح احیای رودرده فرحزاد گفت: روددره […]
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: کنترل گردشگران در روددره فرحزاد عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: برای اینکه در طرح احیای روددره فرحزاد بازگشت به عقب نداشته باشیم باید حضور گردشگران در آن کنترل گردد. به گزارش «تهران پرس»؛ نغمه مبرقعی در گفتگویی درباره ارزش طرح احیای رودرده فرحزاد گفت: روددره فرحزاد یکی از هفت روددره اصلی شهر تهران است که من همیشه از آنها به نام شریانهای حیاتی شهر یاد کردهام، ولی متاسفانه این شریانهای حیاتی و رگهای خونرسان تهران در دهههای گذشته به واسطه تغییر کاربریهای نابجا و آسیبهایی که در اثر ساخت و سازهای غیر مجاز به حریم رودخانه وارد شد، مورد تعرض قرار گرفتند.
وی افزود: خوشبختانه شهرداری تهران در اقدامی که انجام داد نسبت به آزادسازی حریم روددره فرحزاد اقدام کرد و این آزادسازی به معنای بازگشت روددره به حیات پیشین آن و احیای مجدد خدماتی است که روددرهها میتوانند برای شهر داشته باشند. این استاد دانشگاه در توضیح نقش زیستمحیطی روددرهها برای شهر گفت: از جمله خدماتی که روددرهها میتوانند برای شهر داشته باشند تلطیف هوا، افزایش رطوبت پهنه شهری، تصفیه آب و رساندن آب سالم به بدنه شهر و از همه مهمتر افزایش سرانه فضایی سبز شهر تهران در مناطقی است که آزادسازی حریم روددره اتفاق افتاده است.
مبرقعی با اشاره به اینکه درحال حاضر فاضلاب کل شهر تهران برای تصفیه به مناطق جنوبی فرستاده میشود، گفت: یکی از بزرگترین مشکلاتی که در تهران داریم پدیده فرو نشست است که مهمترین علت آن برداشت آب در بالادست با سرانه حدوداً روزی ۲۲۰ لیتر و سپس ارسال آن به جنوبیترین منطقه برای تصفیه است؛ به این معنا که احیا و بازگشت به همان منطقه برداشت صورت نمیگیرد. اما در طرحی که شهرداری در دره فرحزاد اجرا کرده علاوه بر نفوذپذیری سنگفرشها، تصفیهخانههای کوچک مقیاسی نیز احداث شده که کمک میکند هر جا برداشتی از سفره آب زیرزمینی اتفاق میافتد آب تصفیه شده به همان منطقه بازگردد.
انتهای پیام/
منبع: همشهری
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰