گرمای بی سابقه در ایلام/ کم آبی در راه است
سردبیر پرس -گروه استانها: چند روزی است هوای استان ایلام بسیار گرم شده و مردم استان مجبور به روشن کردن وسایل سرمایشی خود شدهاند. این گرما در این موقع از سال در استان ایلام بی سابقه است، کاهش چشمگیر بارشها طی سال زراعی جاری با این گرمای هوا از اول اردیبهشت ماه، نوید سالی سخت […]
سردبیر پرس -گروه استانها: چند روزی است هوای استان ایلام بسیار گرم شده و مردم استان مجبور به روشن کردن وسایل سرمایشی خود شدهاند.
این گرما در این موقع از سال در استان ایلام بی سابقه است، کاهش چشمگیر بارشها طی سال زراعی جاری با این گرمای هوا از اول اردیبهشت ماه، نوید سالی سخت در استان را میدهد.
تجربه سالهای گذشته نشان میدهد با شروع گرما، کم آبی در بعضی از مناطق شهری و روستایی بیشتر میشود و این تنش آبی در سال جاری در استان بسیار جدی است، چراکه از هم اکنون گلایههای مردم در روستاها، مناطق عشایری و شهری استان در مورد کم آبی شنیده میشود.
باید گفت مردم استان ایلام فصل تابستان بسیاری سختی در پیش دارند که نیازمند مدیریت درست در استفاده از ذخیره آب سدهای استان ایلام است و مردم نیز در مصرف آب باید صرفه جویی را حتماً جدی بگیرند.
طبق اعلام کارشناسان هواشناسی استان ایلام، استقرار هوای گرم از روزهای گذشته در استان آغاز شده و این شرایط تا هفت روز آینده پابرجا خواهد بود.
طبق مدلهای هواشناسی، دمای هوا نسبت به میانگین بلند مدت این موقع از سال در سطح استان تا هفت درجه گرمتر است که باید گفت این گرمای هوا و افزایش دما در این بازه زمانی بی سابقه است.
شهر ایلام با کمبود ۱۵۰ لیتر آب در ثانیه مواجه است
مدیرعامل آب و فاضلاب استان ایلام در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس اظهار کرد: شهر ایلام دارای توپوگرافی با اختلاف ارتفاع بالا است.
نورالله تیموری بیان کرد: با توجه به فرسودگی شبکه توزیع، خشکسالیهای پی در پی و کاهش شدید منابع آبی، شرکت آب و فاضلاب استان برای مدیریت این موضوع مجبور است خروجی مخازن را در ساعت حداقل مصرف شبانه کم کند که موجب افت فشار یا قطعی آب از ساعت ۱۲ تا ۴ صبح در مناطق تحت پوشش سد ایلام میشود.
وی افزود: این شرکت برای جبران کسری آب شهر ایلام که در حدود ۱۵۰ لیتر بر ثانیه است، عملیات مطالعاتی و اجرایی برای ارتقای ظرفیت انتقال آب از سد ایلام را در دستور کار قرار داده که در آینده نزدیک شاهد بهره برداری از این طرح خواهیم بود.
لزوم صرفه جویی ۱۰ الی ۱۵ درصدی مصرف آب در استان
وی با بیان اینکه زیرساختهای فعلی جوابگوی نیاز روزافزون و رشد بیرویه جمعیت مرکز استان نیست، گفت: با وجود اینکه همواره تلاش شده تا خدماترسانی به بهترین شکل به مشترکان ارائه شود و بدین منظور این شرکت برنامه ریزی های کوتاه مدت و میان مدت، برای رفع کمبود آب شهر ایلام در دستور کار دارد.
وی گفت: با توجه به خطر کم آبی و خشکسالی در کشور، صرفه جویی ۱۰ الی ۱۵ درصدی مصرف آب توسط مشترکین استان و رعایت الگوی مصرف ضروری است.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهری ایلام با اشاره به اینکه ظرفیت تامین و استحصال آب از سد ایلام برای ۳۵ هزار مشترک طراحی و اجرا شده است، افزود: با توجه به ساخت و سازهای بی رویه و مهاجرت پذیری مرکز استان جمعیت این شهر به بالای ۸۰ هزار مشترک آب رسیده است.
تیموری بیان کرد: انتظار داریم همه مردم استان با توجه به شیوع بیماری کرونا و متعاقب آن افزایش مصرف آب، در این امر شرکت آب و فاضلاب استان را یاری تا بتوانیم توزیع آب را به صورت عادلانه انجام بدهیم.
قطعی مکرر آب در روستاها و مناطق عشایری استان ایلام
علاوه بر شهر ایلام، طی روزهای اخیر قطعی مکرر آب در روستاهای بخش گنجوان موجب گلایه مردم این مناطق شده است، اهالی این روستاها میگویند قطعی آب بعضی وقتها تا چهار روز هم به تاخیر میانجامد، موضوعی که گذران زندگی را برای آنان دشوار کرده است.
مناطق ییلاقی بانکول ایوان نزدیک به ۶۰ خانوار عشایری وجود دارد که این روزها کاهش نزولات آسمانی سبب کم شدن آب چاههای منطقه شده، در حالی که هنوز تابستان از راه نرسیده است.
عشایر ایوان هر ساله بعد از بازگشت از مناطق گرمسیری سومار غرب به مناطق ییلاقی ایوان از جمله بانکول کوچ میکنند و تا آبانماه در آنجا اسکان دارند.
اهالی منطقه میگویند سابقه نداشته که این چاهها این گونه کم آب و در آستانه خشکیدن باشند، دامداران منطقه نیز درگه میگویند اگر آب مورد نیاز دامهایشان تامین نشود، مجبور به فروش آنها میشوند.
با توجه به وضعیت گرمای هوا و اینکه روزهای سختی در انتظار استان است، به نظر میرسد باید مسئولان تمهیدات لازم را بحرانهای کم آبی احتمالی در استان در نظر بگیرند.
علاوه بر مسئولان، مردم استان نیز در مصرف آب باید صرفه جویی کنند، چراکه با توجه به وضعیت هوا، کاهش بارندگیها و کرونا، قطعاً در صورت افزایش مصرف، جیره بندی آب در استان ایلام انجام میشود.
علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، رعایت الگوهای مصرف برق نیز در استان بسیار ضروری است.
منبع : مهر
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰