یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان زکات در مرند جمع آوری شد
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، حجت الاسلام والمسلمین علی نعمت زاده، ظهر امروز در جلسه شورای زکات شهرستان مرند ابراز داشت: توحید، مناجات و ارتباط با خدا و اطعام و انفاق از مسائل مهم عبادی برای انسان محسوب میشود که زکات یکی از راههای انفاق به شمار میرود. وی افزود: نماز اگر اولین واجب هر […]
به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، حجت الاسلام والمسلمین علی نعمت زاده، ظهر امروز در جلسه شورای زکات شهرستان مرند ابراز داشت: توحید، مناجات و ارتباط با خدا و اطعام و انفاق از مسائل مهم عبادی برای انسان محسوب میشود که زکات یکی از راههای انفاق به شمار میرود.
وی افزود: نماز اگر اولین واجب هر مسلمانی است و اولین حساب در این زمینه خواهد بود، زکات نیز به همراه آن سفارش شده است.
امام جمعه مرند تاکید کرد: زکات برای پر کردن شکافهای اجتماعی و فقر جامعه است و در این زمینه کارهای زیادی صورت گرفته است، اما هنوز حرکتها بسیار ضعیف است و با اهداف اسلامی و قرآنی فاصله زیادی داریم.
رئیس شورای زکات شهرستان مرند اذعان داشت: علاوه بر فرهنگ سازی زکات، ادارات مربوطه باید به وظایف خود عمل کنند، جهاد کشاورزی، بخشداری و بهزیستی در این زمینه رسالت مهمی بر عهده دارند اما سازمان بهزیستی در این زمینه بسیار ضعیف عمل کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین نعمت زاده تصریح کرد: سازمان بهزیستی امکانات بسیاری در اختیار دارد اما بسیاری از مجوزها در زمینه مهدکودک و … را تنها به افراد و کارکنان خود اختصاص میدهند و این کار درستی نیست، باید این خدمات در اختیار مردم گذاشته شده و نظارت صورت بگیرد.
وی تاکید کرد: هر روستایی که کمک بیشتری در زمینه زکات دارد فرمانداری نیز باید در خدمات دهی آن روستا را در اولویت قرار دهد، اما متأسفانه این خدمات با رابطه صورت میگیرد، باید مردم را تربیت دینی کرد تا در مسائل دینی تشویق شوند.
معاون فرماندار ویژه مرند نیز ابراز داشت: نامهای به ادارات خواهیم زد تا در زمینه ترویج زکات در سربرگهای اداری اقدام کنند.
شکرانی افزود: پایگاههای جمع آوری زکات در مرند ساماندهی شده است، برخی خیریهها در شهرستان هستند که از وزارت کشور مجوز گرفتند و در زمینه جمع آوری زکات همکاری دارند اما این موسسهها نیز باید با محوریت کمیته امداد فعالیت کنند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان مرند گفت: یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان در سال گذشته در شهرستان مرند درآمد زکات داشتیم که در موارد مورد نیاز هزینه شد.
محمد رستمی افزود: امسال سه میلیارد ریال تفاهم نامه امضا شده که باید بتوانیم از ظرفیت سازمانها و ادارات شهرستان استفاده کنیم تا این تفاهم نامه تحقق پیدا کند.
وی تاکید کرد: زکات در راستای حل مشکلات محرومین به ویژه در روستاها بسیار تأثیرگذار است.
دیوارنویسی در شهر مرند با موضوع زکات
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مرند نیز گفت: روحانیون در منابر، زکات این واجب شرعی را ترویج میکنند.
حجت الاسلام جلیل پورتقی اظهار داشت: برای فرهنگ سازی زکات، باید از مدارس و کتب درسی آغاز کرد، برگزاری مسابقه ویژه دانش آموزان با موضوع زکات از دیگر راههای ترویج این سنت حسنه است.
شهردار مرند نیز ترویج فرهنگ زکات را وظیفه همگانی دانست و اظهار داشت: دیوارنویسی بهترین روش برای تبلیغ فرهنگ زکات است.
حسین کاوه افزود: طی دو هفته آینده حداقل در ۵ مکان شهر مرند، دیوارنویسی با موضوع زکات خواهیم داشت.
معاون آموزش و پرورش شهرستان مرند نیز گفت: از کمیته امداد امام خمینی (ره) درخواست میکنیم با تولید محتوا و قرار دادن در اختیار آموزش و پرورش در شبکههای اجتماعی تبلیغ کنیم.
جعفری تصریح کرد: با بازگشایی مدارس نیز آماده اجرای برنامههای حضوری با موضوع زکات در مدارس هستیم.
میدانی در مرند به نام زکات نامگذاری شود
همچنین دبیر ستاد زکات شهرستان مرند ابراز داشت: یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان زکات جمع آوری شده در سال گذشته، از زکات و کفاره جمع آوری شده است که ۸۳ درصد در امور محرومین هزینه شده از قبیل تهیه جهازیه، درمان، تحصیل و معیشت و مرمت سازی مسکن و بقیه نیز در پروژههای عمرانی صرف شده است.
حجت الاسلام فقری افزود: ۱۳ میلیون تومان به عنوان عیدانه برای افراد تحت پوشش جمع آوری و در اختیار آنان قرار گرفت.
وی افزود: تأمین شن و ماسه برای مسکن مددجویان، ماسک و محلول ضدعفونی کننده، بستههای معیشتی و مرغ از جمله دیگر کمکهایی بود که در سال جاری جمع آوری شده است.
حجت الاسلام فقری همچنین تاکید کرد: دبیرخانه زکات شهرستان مرند آماده ایجاد پایگاه جمع آوری زکات در مساجد و سایر مکانهای پرتردد است.
دبیر ستاد زکات شهرستان مرند تصریح کرد: پاکتهای مخصوص فطریه و کد دستوری برای پرداخت الکترونیکی آماده شده است.
وی اذعان داشت: سال گذشته ۱۵ شورای زکات روستایی برگزار شد که امسال تلاش میکنیم زکات روستایی به ۵۰ مورد افزایش پیدا کند.
حجت الاسلام فقری خواستار همکاری ادارات در زمینه نصب تابلوهای تبلیغاتی با موضوع نماز و زکات در جادهها شد و اظهار داشت: میدانی نیز در شهر مرند به نام زکات نامگذاری شود و آموزش و پرورش در زمینه ترویج فرهنگ زکات در مدارس تلاش کند.
دبیر ستاد زکات شهرستان مرند در پایان عنوان کرد: از جهاد کشاورزی میخواهیم که در جلسات آنان، نماینده شورای زکات شهرستان حضور داشته باشد، زکات دامداران نیز باید در روستاها گسترش پیدا کرده و فرهنگ ساز شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰