۲۰۰ کرمانشاهی معطل دریافت وام اشتغال/ کوتاهی جهاد دانشگاهی یا بانک مهر ایران
به گزارش خبرنگار سردبیرپرس، خبر پرداخت تسهیلات اشتغال زایی جهاد دانشگاهی به فراگیران پنج دوره آموزشی مکرومه بافی، صنایع چوب، تعمیرات موبایل، صنایع چرمی و خیاطی چند ماه قبل در رسانه های استان منتشر شد و بنا بود این تسهیلات بعد از اتمام دوره های آموزشی به ۲۵۸ نفر پرداخت شود. دوره های آموزشی جهاد […]
به گزارش خبرنگار سردبیرپرس، خبر پرداخت تسهیلات اشتغال زایی جهاد دانشگاهی به فراگیران پنج دوره آموزشی مکرومه بافی، صنایع چوب، تعمیرات موبایل، صنایع چرمی و خیاطی چند ماه قبل در رسانه های استان منتشر شد و بنا بود این تسهیلات بعد از اتمام دوره های آموزشی به ۲۵۸ نفر پرداخت شود.
دوره های آموزشی جهاد دانشگاهی شهریور و مهر امسال به پایان رسید اما این تسهیلات به حدود ۲۰۰ نفر از فراگیران پرداخت نشده است و پیگیری های خبرنگار سردبیرپرس حاکی از تجمع و اعتراض این افراد در جهاد دانشگاهی و استانداری کرمانشاه در روز دوشنبه اول بهمن ماه است.
در بازدید مهر ماه جمعی از خبرنگاران استان کرمانشاه از کارگاه های جهاد دانشگاهی، فراگیران ضمن ابراز رضایت از کیفیت دوره های آموزشی، توانسته بودند برخی از محصولات تولیدی خود را هم به فروش برسانند اما برای توسعه فعالیت خود و بنا بر قول های داده شده به تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی جهاد دانشگاهی نیاز دارند که به نظر می رسد بانک مهر ایران از پرداخت آن سرباز می زند.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه در نشست خبری ۲۴ مهر ماه اعلام کرده بود برای اولین بار جهاد دانشگاهی شامل قانون تسهیلات جز ۳ و ۴، بند ب تبصره ۲ بودجه کل کشور قرار گرفته است که براین اساس ۳۸۷ میلیارد ریال اعتبار برای ارائه تسهیلات ارزان قیمت و با بازپرداخت ۶۰ ماهه در اختیار ۲۵۸ نفر از فراگیران این پنج رشته قرار میگیرد.
مهدی عبدالمالکی طی گفت و گو با خبرنگار سردبیرپرس، با بیان اینکه کرمانشاه تنها استانی است که تسهیلات این بخش را پرداخت نکرده است گفت: در کردستان ۱۱۲ نفر، البرز ۶۲ نفر، قم ۷۳ نفر، خراسان ۵۲ نفر، مرکزی ۴۷ نفر، خوزستان ۳۵ نفر، چهارمحال و بختیاری ۴۲ نفر، بوشهر ۴۸ نفر و همچنین در سایر استانها این تسهیلات پرداخت شده اما تنها در کرمانشاه میزان پرداختی صفر است.
وی در خصوص روند اجرایی این طرح از ابتدا گفت: جهاد دانشگاهی برای اولین بار مشمول این تبصره در بودجه کشور قرار گرفته است و در تاریخ ۱۶ اردیبهشت امسال معاون اول رییس جمهور این مصوبه را به وزارت اقتصاد جهت اجرا، ابلاغ و در تاریخ ۱۹ اردیبهشت هم وزارت اقتصاد سهم دستگاه های اجرایی را به استانداران اعلام کرد.
عبدالمالکی با اشاره به اینکه اداره کل اقتصاد و امور دارایی استان کرمانشاه در تاریخ ۱۸ تیر ماه امسال جدول توزیع منابع را به ۲ بانک مهر ایران و گردشگری ابلاغ کرد، افزود : در تاریخ ۲۸ تیرماه هم بانک مرکزی به همه مدیران بانک های عامل، پرداخت این تسهیلات و سهم آنها را ابلاغ کرد.
برگزاری پنج دوره مهارتی در جهاد دانشگاهی کرمانشاه
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی کرمانشاه با بیان اینکه سازمان بنا بر مصوبات ذکر شده پرداخت تسهیلات ۲۵۸ نفر را متعهد شده است افزود : از میزان تعهد سازمان جهاد دانشگاهی ۳۰ میلیارد تومان سهم بانک مهر ایران و ۸ میلیارد تومان هم سهم بانک گردشگری است اما متاسفانه بانک مهر ایران کرمانشاه در انجام وظایف و تعهدات قانونی خود کوتاهی می کند.
وی با تاکید بر اینکه تمام تاییدیه های سامانه تک متعلق به وزارت کار را برای فراگیران دریافت کردیم افزود : بانک مهر ایران حتی اجازه اتصال به سامانه تک و بارگذاری مدارک فراگیران را هم نمی دهد در حالیکه حدود ۲۰۰ نفر آموزش های لازم را دیدند و امروز به دلیل تعهدی که ایجاد شده است، خواستار دریافت تسهیلات هستند.
عبدالمالکی توجه به حوزه اشتغال و مهارت آموزی را برای کرمانشاه که آمار بیکاری آن بالا است، ضروری دانست و گفت: امروز که این استان با بیکاری دست و پنجه نرم می کند همه بانک های استان باید نگاه ویژه ای به طرح های اشتغال زا داشته باشند چراکه مهارت آموزی می تواند منجر به اشتغال پایدار برای جوانان و کاهش آمار بیکاری استان شود.
در همین پیوند علی عبدی مدیر روابط عمومی بانک مهر ایران در استان کرمانشاه به خبرنگار سردبیرپرس گفت: ۱۸ ارگان تسهیلات تکلیفی برای پرداخت ۱۵۰ میلیون تومان را دارند و این در حالیست که بانک مرکزی هم اعلام کرده اولویت پرداخت تسهیلات را به وام ازدواج بدهید و تا حد امکان از ایجاد نقدینگی که موجب تورم می شود، خودداری شود.
توضیحات این مسوول بانکی در حالی بیان میشود که مسوولان جهاد دانشگاهی کرمانشاه با ارسال مستندات از آیین نامه ها و بخش نامه های اداری به سردبیرپرس بر پرداخت تسهیلات به مهارت آموختگان در چارچوب قوانین مربوطه تاکید دارند و از نظر آنها بانک عامل نسبت به این مهم کوتاهی و ترک فعل دارد.
برگزاری پنج دوره مهارتی در جهاد دانشگاهی کرمانشاه
نرخ بیکاری در استان کرمانشاه
بر پایه داده های مرکز آمار ایران نرخ بیکاری استان کرمانشاه در پاییز امسال ۱۱.۸ درصد اعلام شد که نسبت به پاییز سال گذشته که ۱۱.۲ درصد بود، شش دهم درصد افزایش یافته است؛ بررسی آمارنامههای مرکز آمار ایران در بخش نرخ بیکاری افراد ۱۵ ساله و بیشتر در پاییز امسال نشان میدهد متوسط نرخ بیکاری در کشور ۷.۲ درصد است که بر این اساس نرخ بیکاری استان کرمانشاه در این فصل ۴.۶ درصد از میانگین کشور نیز بالاتر است.
نرخ بیکاری استان کرمانشاه در فصل بهار امسال ۱۲ درصد و در تابستان ۱۲.۶ درصد بوده است، نرخ بیکاری کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ (مجموع فصول) هم ۱۲.۳ درصد بود؛ بر همین اساس نسبت اشتغال در استان کرمانشاه نیز در پاییز امسال ۳۸.۳ درصد اعلام شده است که در مقایسه با میانگین کشوری ۳.۴ درصد کاهش و نسبت به پاییز پارسال استان پنج دهم درصد افزایش نشان می دهد.
استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر میگیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایینتر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰