۳۰۰ سگ گزیدگی در ۳ ماه و تشدید اجرای طرح زنده‌گیری در دماوند

سردبیر پرس، گروه استان‌ها – شمیم علاالدینی: وقتی پای حیوانات به میان می‌آید کش و قوس میان طرفداران حیوانات و افرادی که با وجود دوست داشتن آنها رابطه امنی با آنان ندارند زیاد می‌شود، این روزها یکی از معضلات تمام محلات و شهرها تردد بی حساب و کتاب سگ‌ها شده است که اکثر قریب به […]

سردبیر پرس، گروه استان‌ها – شمیم علاالدینی: وقتی پای حیوانات به میان می‌آید کش و قوس میان طرفداران حیوانات و افرادی که با وجود دوست داشتن آنها رابطه امنی با آنان ندارند زیاد می‌شود، این روزها یکی از معضلات تمام محلات و شهرها تردد بی حساب و کتاب سگ‌ها شده است که اکثر قریب به اتفاق مردم برای ساماندهی آنها مطالباتی را عنوان می‌کنند.
سگ‌های بلاصاحب در سال‌های اخیر چالش‌های فراوانی را برای مردم ایجاد کرده اند و همانطور که می‌دانیم حیوان گزیدگی از جمله مواردی است که سالانه افراد زیادی بابت آن به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مراجعه دارند و این موضوع می‌تواند موجب بیماری و در صورت عدم درمان به مرگ افراد منتهی شود، لذا در این گزارش به مطالبه مردم دماوند که این روزها با حیوان گزیدگی زیادی روبرو شده اند و جولان سگ‌ها را در شهر مشاهده می‌کنند پرداخته ایم.
وقوع ۳۰۰ مورد حیوان گزیدگی طی سه ماه اول سال جاری در دماوند
مجتبی بنداد کرمانی، مدیر شبکه بهداشت و درمان دماوند، در گفت وگو با خبرنگار سردبیر پرس، از وقوع ۳۰۰ مورد حیوان گزیدگی طی سه ماه اول سال جاری در دماوند خبر داد و اظهار کرد: تمام این موارد توسط سگ‌های بلاصاحب بروز پیدا کرده است.
بنداد کرمانی با بیان اینکه در این سگ گزیدگی‌ها حیوانات دچار هاری بوده و بیماری را به فرد آسیب دیده منتقل کرده اند گفت: همه این مصدومان پادزهر دریافت کرده اند و هم اکنون تحت درمان قرار دارند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان دماوند در خصوص آمار منتشر شده در سال گذشته نیز گفت: در هفت ماه اول سال ۱۴۰۲، تعداد ۹۰۰ مورد حیوان گزیدگی در دماوند داشته ایم، این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش داشت.

تأمین هزینه‌های بالای واکسن هاری برای تزریق به مراجعین مصدوم
پنجم آبان ماه سال ۱۴۰۲ بود که حجت الاسلام کاظم فتاح دماوندی، امام جمعه دماوند نیز در خصوص پرسه سگ‌ها در این شهرستان به سخنرانی در نماز جمعه پرداخت و اذعان داشت: یکی از مطالبات روزانه مردم از شهرداران و دهیاران جمع آوری سگ‌های ولگرد و خطرناک است.
فتاح دماوندی در این خصوص گفت: تقریباً هر روز گلایه‌های مردمی درباره مزاحمت و خطر سگ‌های ولگرد را در رسانه‌های داخلی داریم و آمار بالای گزیده شدن توسط سگ، نشانه عدم موفقیت شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در جمع آوری این موجودات خطرناک است.

امام جمعه دماوند به تأمین هزینه‌های بالای واکسن هاری برای تزریق به مراجعین مصدوم نیز اشاره و عنوان کرد: غذا دادن به سگ‌های ولگرد در خیابان‌ها و کوچه‌ها باعث می‌شود آنها در این مکان‌های عمومی بیشتر حضور پیدا کنند و در نتیجه خطرآفرینی هم می‌کنند و حضور دسته جمعی و گله‌ای سگ‌ها در شهر و روستا و آلودگی و خطر آنها برای مردم زیبنده نیست بلکه بر زشتی و پلیدی می‌افزاید و امنیت مردم را سلب می‌کند.
مطالبه مردم جمع آوری سگ‌های بلاصاحب است / ‏خودمان‬ وارد عمل می‌شویم
یکی از شهروندان دماوند در گفت وگو با خبرنگار سردبیر پرس، عنوان داشت: از شهرداری می‌خواهیم که سگ‌ها را هر چه زودتر در شهر و روستاها جمع آوری و به محل مناسب منتقل کنند، این مشکل آسایش و آرامش ما را گرفته است.

یکی دیگر از شهروندان دماوند نشین عنوان کرد: حاضر هستیم در صورتی که شهرداری نمی‌تواند برای ساماندهی سگ‌ها کاری کند خودمان وارد عمل بشویم، چرا که پارک‌ها و اماکن گردشگری هم مملو از سگ‌های گله شده است و برای فرزندانمان خطر آفرین هستند.
دستور دادستان؛ هر شهری خودش برای ساماندهی و جمع آوری سگ‌ها اقدام کند
رئیس شورای شهر دماوند نیز پیش از این از اختصاص زمینی در منطقه جیلارد در محل موقت دپوی زباله که شش هزار متر مساحت دارد برای نگهداری سگ‌ها خبر داده بود.
دادستان دماوند نیز به موضوع سگ‌های بلاصاحب ورود کرده و دستور داده که هر شهری خودش برای ساماندهی و جمع آوری سگ‌ها اقدام کند.

تشدید اجرای طرح زنده‌گیری سگ‌ها در دماوند؛ ‏برنامه‬ جامع شهرداری برای ارتقای بهداشت و سلامت عمومی شهر
مهدی رضایی، شهردار دماوند نیز در این خصوص طی روز گذشته از تشدید اجرای طرح زنده‌گیری سگ‌ها در این شهرستان خبر داده است.

رضایی گفته است: این اقدام در راستای جلب رضایت شهروندان، انجام شده و در تلاش هستیم تا محیطی امن و سالم برای همه افراد جامعه فراهم کنیم.

به گفته شهردار دماوند این اقدام در چارچوب حفظ حقوق حیوانات و با رعایت اصول بهداشتی و انسانی صورت می‌گیرد و بخشی از برنامه‌های جامع شهرداری دماوند برای بهبود وضعیت شهر و ارتقای سطح بهداشت و سلامت عمومی است که به صورت مستمر ادامه خواهد داشت.