۳۶۰ روستای آذربایجان شرقی خالی از سکنه است/توجه ویژه به بومگردی

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، تقی کرمی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: در استان آذربایجان شرقی، سه هزار و ۷۷ روستا داریم که از این تعداد دو هزار و ۷۰۹ روستا دارای سکنه و ۳۶۰ روستا خالی از سکنه است. وی ادامه داد: شش هزار و ۷۷ نفر به […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، تقی کرمی ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار داشت: در استان آذربایجان شرقی، سه هزار و ۷۷ روستا داریم که از این تعداد دو هزار و ۷۰۹ روستا دارای سکنه و ۳۶۰ روستا خالی از سکنه است.
وی ادامه داد: شش هزار و ۷۷ نفر به عنوان عضو شورای اسلامی روستاها، مسائل مربوط به این مناطق را رصد می‌کنند که از این تعداد، فقط ۴۰ نفر زن هستند.
کرمی با بیان اینکه هزار و ۹۴۸ دهیاری در استان مصوب بوده اما تاکنون هزار و ۹۳۸ مورد فعال هستند، گفت: شرط انتخاب دهیار برای یک روستا، برخورداری از تعداد ۳۰ خانوار یا ۱۵۰ نفر جمعیت است و با این قانون، در استان ما ۷۶۴ روستا فاقد دهیاری است.
اجرای ۲۵۰۰ پروژه عمرانی در روستاها طی چهار سال
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی از اجرای دو هزار و ۵۰۰ پروژه عمرانی در سطح روستاهای استان طی چهار سال خبر داد و گفت: به مناسبت هفته دهیاری شاهد افتتاح و بهره برداری از ۱۰۹ پروژه با اعتبار ۳۲ میلیارد تومانی خواهیم بود.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه قانون گذار قصد کرده که نهاد دهیاری خودکفا باشد اما دولت جمهوری اسلامی ایران تاکنون در آذربایجان شرقی بیش از هزار میلیارد به نهاد دهیاری کمک کرده که از این مقدار، ۸۵۷ میلیارد تومان انحصارا در طول دولت تدبیر و امید پرداخت شده است.
شناسایی ظرفیت‌های ویژه هر روستای آذربایجان شرقی
کرمی در پاسخ به سوال خبرنگار سردبیر پرس با اشاره به تدوین سند توسعه‌ای منحصر به فرد برای هر روستای استان گفت: مطابق بند الف قانون ششم باید شاهد تدوین ۲۵ هزار سند برای روستاها باشیم که سازمان برنامه و بودجه مسئولیت این امر را برعهده دارد اما متأسفانه تدوین این سندها طبق برنامه پیش نرفته است.
وی ادامه داد: در این میان، دفتر امور روستایی با همکاری فرمانداری‌ها، برای هر شهرستان استان، سه روستا به عنوان پایلوت انتخاب و ظرفیت‌های ویژه هر کدام را شناسایی کرده که بعد از احصا، این داده‌ها را به مرکز تحقیقات توسعه پایدار دانشگاه آزاد تحویل داده شده و در مجموع مقرر شد این طرح به عنوان الگوی رفتاری تمامی دستگاه‌های اجرایی در رابطه با روستاها مطرح شود.
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی ادامه داد: در این راستا در سال جاری، پنج میلیارد برای چهار شهرستان اختصاص خواهد یافت تا مرکز عرضه صنایع روستایی ایجاد شود.
کلیبر دارای بیشترین واحد بومگردی
وی با اشاره‌ای به بوم گردی روستایی گفت: تا سال ۹۷ علیرغم ظرفیت‌های موجود استان، در بوم گردی روستایی به شدت عقب بودیم که در سال ۹۷، برای ۳۰۰ روستا، مجوز بوم گردی صادر شد که از جمله آنها می‌توان به روستای انجرد اشاره کرد که یک مجموعه خوب در این روستا تشکیل یافته و فرصتی برای بومگردی ایجاد کرده است.
کرمی، شهرستان کلیبر را دارای بیشترین واحد بومگردی دانسته و گفت: در این راستا تسهیلات ارزان قیمت به دهیاران و روستاییان اختصاص یافته است.
وی از وجود نوعی نگاه منفی برخی روستاییان به گردشگر خبر داد و گفت: برخی‌ها نسبت به گردشگر، حالت تدافعی دارند، در حالی که روستاییان باید هر گردشگر را منشأ برکت و خیر بدانند.
وضعیت روستاهای استان در ایام کرونا
مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی با اشاره‌ای به وضعیت روستاها در ایام کرونا گفت: بخش عمده‌ای از روستاها وضعیت سفید و برخی دیگر به دلیل برخی مسائل، زرد و تعداد محدودی روستا، وضعیت قرمز دارند که از روستاییان عزیز می‌خواهیم این ویروس را جدی گرفته و از هر گونه مراسم تجمعی خودداری کنند.
کرمی با اشاره‌ای به وضعیت پوشش اینترنت در روستاها گفت: تا سال ۹۲ هیچ روستایی در استان اینترنت نداشت ما حالا تعداد روستاهایی که از نعمت اینترنت بهره مند شده‌اند به هزار و ۹۶۶ مورد رسیده است.
بهره مندی ۷۲ درصد روستاهای استان از اینترنت پرسرعت
وی با بیان اینکه ۷۳ درصد کل روستاها از اینترنت پرسرعت بهره مند هستند، گفت: ۶۹ درصد روستاها، تحت پوشش خطوط موبایل هستند.
کرمی همچنین جمعیت بهره مند از آب شرب سالم را در روستاهای استان ۸۳ درصد دانسته و گفت: هم اکنون ۲۲ روستای استان بدون بیکار هستند.