۵۶ درصد حجاج استان سمنان زن هستند/ میانگین سنی ۵۶ سال

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، قدرت الله چتری پیش از ظهر شنبه در همایش بزرگ حجاج شرق استان سمنان در سالن البرز شرقی شاهرود با بیان اینکه امسال یک هزار و ۱۳۰ نفر از استان به حج تمتع اعزام خواهند شد، تاکید کرد: هفته آینده نخستین کاروان حجاج استان سمنان به سرزمین وحی اعزام خواهد […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، قدرت الله چتری پیش از ظهر شنبه در همایش بزرگ حجاج شرق استان سمنان در سالن البرز شرقی شاهرود با بیان اینکه امسال یک هزار و ۱۳۰ نفر از استان به حج تمتع اعزام خواهند شد، تاکید کرد: هفته آینده نخستین کاروان حجاج استان سمنان به سرزمین وحی اعزام خواهد شد.
وی با بیان اینکه در صورتی که مشکلی در زمینه شرکت‌های هواپیمایی وجود نداشته باشد تمام پروازها در زمان موعد مقرر خود از فرودگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) صورت می‌گیرد، افزود: نخستین کاروان استان سمنان از مرکز استان در روز ۲۵ اردیبهشت اعلام و آخرین کاروان نیز از همین شهرستان همزمان با روز پانزدهم خرداد ماه ۱۴۰۳ اعزام می‌شود.
۹ کاروان اعزام می‌شود
مدیرکل حج و زیارت استان سمنان با بیان اینکه مجموعاً ۹ کاروان در حج امسال کار اعزام حجاج استان را بر عهده خواهند داشت، بیان کرد: مجموعاً یک هزار و ۱۳۰ در حج تمتع اعزام خواهند شد همچنین برای نخستین بار بعد از ۹ سال شاهد اعزام حجاج در عمره مفرده بودیم.
چتری با بیان اینکه دو هفته قبل یک کاروان از استان سمنان راهی عمره مفرده شد، تاکید کرد: دوشنبه هفته جاری شاهد بازگشت این کاروان به کشورمان خواهیم بود، کاروانی که ۸۵ در آن حضور داشتند.
وی با بیان اینکه در حج تمتع امسال ۴۴ درصد حجاج مرد و ۵۶ درصد خانم هستند، تاکید کرد: میانگین سنی حجاج استان سمنان در تمتع امسال ۵۶ سال برآورد شده که نسبت به سال قبل جوان‌تر است.

کاروان‌ها جوان‌تر شدند
مدیرکل حج و زیارت استان سمنان گفت: سال گذشته به واسطه همراهی بازماندگان از حج به دلیل کرونا و دیگر عوامل، میانگین سنی افراد حاضر در کاروان‌های بسیار بالاتر بود اما امسال خوشبختانه کاروان استان جوان‌تر است.
چتری با بیان اینکه فرد بی سواد یا کم سواد در کاروان استان سمنان وجود ندارد و بسیاری از افراد دارای تحصیلات تکمیلی در ۹ کاروان استان حضور دارند، گفت: جوانی در کنار سواد و جوانی مدیران کاروان‌ها سبب شده تا امیدوار باشیم روند حج امسال به مراتب بهتر از سال‌های قبل صورت گیرد.
وی با بیان اینکه جوان‌ترین زائر امسال استان سمنان ۲۳ و مسن‌ترین آنها ۸۵ سال دارد، بیان کرد: ۶۰ درصد از مدیران کاروان‌های ما جوان و نخستین بار است که کاروان داری می‌کنند و این یکی از محسنات حج امسال محسوب می‌شود.
مدیرکل حج و زیارت استان سمنان با بیان اینکه سهمیه کاروان‌ها و حجاج استان فقط و فقط بستگی به متقاضیان داشته و هیچ عامل دیگری از جمله مرکز استان بودن، جمعیت، وسعت و … در نظر گرفته نشده است، افزود: پیش ثبت نام‌ها تعیین کننده میزان حضور حجاج و دسته بندی کاروان‌ها بوده است.
چتری با بیان اینکه چهار کاروان از شاهرود امسال به تمتع اعزام می‌شود، گفت: دو کاروان از سمنان، دو کاروان از دامغان، یک کاروان از گرمسار حجاج استان را به تمتع اعزام می‌کنند.
الزامات بهداشتی و دارو
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز در این همایش ضمن اشاره به باید و نبایدهای حج به لحاظ بهداشتی در زمین حضور در مکه و مدینه گفت: مهمترین و بیشترین خطر برای حجاج گرما زدگی است که برای مقابله با آن باید مصرف زیاد مایعات را مد نظر قرار داد.
محمد حسن امامیان با بیان اینکه استفاده از کلاه آفتابی و عینک، ضد آفتاب و همچنین تردد در ساعات غروب و برنامه‌ریزی مبتنی بر دمای هوا مهمترین توصیه‌های ما به حجاج است، تاکید کرد: دومین مشکل عمدتاً بیماری‌های عفونی تنفسی است که مهمترین راهکار مقابله با آن استفاده از ماسک است.
وی با بیان اینکه استفاده درست از ماسک می‌تواند خطر ابتلای به آلرژی‌ها و بیماری تنفسی را کاهش دهد، افزود: درست است که واکسن کرونا الزامی نیست اما توصیه می‌شود که دز یادآور این واکسن برای کسانی که از آخرین دز تزریقی شأن یک سال می‌گذرد، تزریق شود.
شستشوی مکرر دست‌ها
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه شستشوی مکرر دست‌ها و پاها، رعایت بهداشت فردی، خواب کافی، دوری از پرخوری و … در زمره دیگر توصیه‌های ما به حجاج تمتع است، تاکید کرد: به واسطه دشواری تهیه دارو، حتماً کسانی که داروهای فشار خون و قلب و… مصرف می‌کنند به اندازه میزان مصرف ۴۰ روز خود دارو همراه بردارند.
امامیان با بیان اینکه این داروها باید با نسخه‌های سربرگ داری باشد که نمونه آن در اختیار مدیران کاروان‌ها است، گفت: حجاج به هیچ وجه داروهای خود را از پوست آن خارج نکنند چرا که تمام این داروها در ورود به عربستان کنترل می‌شود.