۷ هزار میلیارد تومان از بدهی بیمه ها به داروخانه ها تسویه شد| برای ۱۴۰۰ قلم دارو نگرانی نداریم
سید جلیل میرمحمدی میبدی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی بازار گفت: تا قبل از اجرای طرح دارویار حدود ۱۳۰۰ الی ۱۴۰۰ قلم دارو تحت پوشش بیمه بود و ما برای اینکه قیمت این دارو ها را ارزان نگه داریم و گران نشود، به مواد اولیه این داروها ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص می دادیم […]
سید جلیل میرمحمدی میبدی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی بازار گفت: تا قبل از اجرای طرح دارویار حدود ۱۳۰۰ الی ۱۴۰۰ قلم دارو تحت پوشش بیمه بود و ما برای اینکه قیمت این دارو ها را ارزان نگه داریم و گران نشود، به مواد اولیه این داروها ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص می دادیم تا این مواد اولیه از خارج از کشور به داخل وارد شود.
این نماینده مجلس بیان کرد: اصلا ارز ترجیحی به بخش قابل توجه ای از داروهای خارجی و ملزومات بیماران اختصاص پیدا نمی کرد لذا ما فقط به مواردی که تحت پوشش بیمه بود ارز ترجیحی اختصاص می دادیم.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تاکید کرد: با اجرای طرح دارویار اتفاقی که رخ داد این بود که میزان ارز ترجیحی که به اول زنجیره – واردکننده مواد اولیه – می دادیم را برداشتیم و این مابه التفاوت ریالی را در اختیار بیمه ها گذاشتیم که بیمه ها داروهای تحت پوشش بیمه را با همان قیمت شهریور ۱۴۰۰ در اختیار مردم قرار دهند.
وی با بیان اینکه ما شاهد برخی افزایش قیمت ها در شرکت های داروسازی هستیم، بیان کرد: با این حال شرکت های تولید دارو به سه موضوع افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران، افزایش ۳۲ درصدی هزینه حمل و نقل و افزایش ۳۰ درصدی حامل های انرژی همچون آب و برق مواجه شدند. بنابراین همگی این موارد به محصول نهایی و داروی تولید شده تحمیل شد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: همچنین آن اقلام دارویی که تحت پوشش بیمه نبودند و ارز ترجیحی نمی گرفتند و همچنین تولید داخل بودند، مشمول این افزایش قیمت با مولفه های مشخص شدند.
این نماینده مجلس بیان کرد: آنچیزی که در طرح دارویار اتفاق می افتد این است که ما به التفاوت ایجاد شده در اختیار بیمه ها قرار می گیرد و درحال حاضر ۴ هزار میلیارد تومان از طریق بیمه ها به داروخانه ها اختصاص یافته و بیمه ها نزدیک به ۷ هزار میلیارد تومان بدهی خود به داروخانه ها را تسویه کرده اند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بیان کرد: در حال حاضر ما از نظر افزایش قیمت برای ۱۳۰۰ الی ۱۴۰۰ قلم دارو خیلی نگرانی نداریم.
وی ادامه داد: همچنین ما در حال حاضر با کاهش برخی اقلام دارویی اعم از سرم و آنتی بیوتیک های خوراکی مواجه شده ایم که بخشی از این موضوع برمی گرد به اینکه ما قبل از طرح دارویار ارزی که باید به موقع اختصاص می دادیم را ندادیم. امیدواریم در یک الی دو هفته آتی انشالله کمبودها در این بخش به سرعت برطرف شود.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰