۸۰ درصد تحقیق از زندانیان الکترونیکی انجام می‌شود

به گزارش سردبیر پرس، ابراهیم شاهرخیان، در آئین آغاز به کار مجتمع قضائی صدرا در شیراز که از جمله مصوبات سفر رئیس قوه قضائیه به استان فارس بود، در جمع مردم و مسؤولان، گفت: ارتقا و تأمین فضای اداری مورد نیاز در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفته است و در مجموع دادگستری‌های کل کشور […]

به گزارش سردبیر پرس، ابراهیم شاهرخیان، در آئین آغاز به کار مجتمع قضائی صدرا در شیراز که از جمله مصوبات سفر رئیس قوه قضائیه به استان فارس بود، در جمع مردم و مسؤولان، گفت: ارتقا و تأمین فضای اداری مورد نیاز در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفته است و در مجموع دادگستری‌های کل کشور به چهار میلیون و ۲۰۰ هزار مترمربع فضا نیاز دارند که هم اکنون تنها ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع فضای اداری جهت ارائه خدمات قضائی در اختیار است و ۲۰ درصد این فضاها به شدت فرسوده و نیازمند مرمت است.
وی با بیان اینکه نهضت تأمین فضای اداری و قضائی مناسب در کشور شکل گرفته است، گفت: در استان فارس در بیش از ۲۰ حوزه قضائی ساخت، توسعه، ترمیم و مرمت را انجام دادیم و در آینده نزدیک شاهد تکمیل ۲ مجتمع شماره سه و چهار دادگستری شیراز خواهیم بود که با متراژ ۶۵ هزار متر مربع فضای مناسبی را برای سال‌های طولانی در اختیار دستگاه قضائی قرار خواهد داد.
وی، رسیدگی و صدور حکم درباره تظلمات و شکایات، احیای حقوق عامه و اجرای عدالت، پیشگیری از وقوع جرم و نظارت بر اجرای صحیح قوانین را از جمله وظایف و تکالیف قوه قضائیه خواند و افزود: ورودی زیاد پرونده‌ها به مراجع قضائی یکی از دغدغه‌های جدی مجموعه قضائی محسوب می‌شود و علی‌رغم تلاش همه‌جانبه قضات و کارکنان همچنان با چالش در این حوزه مواجه هستیم.
شاهرخیان با بیان اینکه در برخی شعب ماهانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ پرونده وارده وجود دارد، گفت: انتظار رسیدگی سریع، دقیق و عادلانه و به دور از هر گونه اطاله از سوی مراجعان وجود دارد و ما به دستگاه قضائی مکلف به پاسخ دهی به آن هستیم.
وی، دادرسی الکترونیکی را یکی از راه کارهای پیش روی قوه قضائیه در راستای کاهش آسیب‌های طولانی شدن فرایند دادرسی خواند و افزود: در این شیوه رسیدگی، دادرسی بدون حضور افراد در هر نقطه کشور برگزار می‌شود.
معاون مالی، عمرانی و پشتیبانی قوه قضائیه خاطر نشان کرد: در بحث رسیدگی و تحقیق از زندانیان، ۸۰ درصد رسیدگی در کشور به صورت الکترونیکی انجام می‌شود که این امر دستاورد مناسبی است، اما تلاش برای تأمین زیر ساخت‌ها و افزایش این آمار همچنان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: اقدامات گسترده‌تری نیز بر اساس برنامه‌های اجرایی سند تحول قضائی در مجموعه قوه قضائیه در حال انجام است و در این دوره در حال گذر از دادرسی سنتی به دادرسی نوین و استفاده از فناوری‌های جدید و هوشمندسازی‌های فعالیت‌ها هستیم.
شاهرخیان یادآور شد: قوه قضائیه با توسعه خودکاربری‌ها و صدور شناسه قضائی (ثنا) تمامی تلاش خود را در جهت تسهیل در ارائه خدمات قضائی بدون حضور فیزیکی افراد و در هر ساعت از شبانه روز انجام داده است.
معاون مالی، عمرانی و پشتیبانی قوه قضائیه تصریح کرد: در سال گذشته حدود سه میلیون وقت رسیدگی به صورت غیر حضوری در قوه قضائیه صادر و دادرسی مربوطه انجام شده است.
وی به گواهی سو پیشینه و ابلاغ اوراق قضائی نیز اشاره کرد و افزود: صدور گواهی سو پیشینه به صورت الکترونیکی از جمله برنامه‌هایی بود که مورد توجه قرار گرفت و امروزه بیش از ۹۵ درصد گواهی‌های صادره به صورت الکترونیکی در سامانه قرار می‌گیرد.
شاهرخیان افزود: با دسترسی به چهار بانک اطلاعاتی از جمله حساب‌های بانکی، حساب‌های بورسی، بانک املاک و پلاک انتظامی و در اختیار قرار دادن اطلاعات به قضات ذیربط منجر به تسریع در رسیدگی و اتقان آرا و دقت در رسیدگی‌ها می‌شود.
معاون مالی، اداری و پشتیبانی قوه قضائیه در بخشی دیگر گفت: بیش از ۱۳ هزار پرسنل قضائی و اداری جذب قوه قضائیه شده است که یکی از برنامه‌های ما ارتقا وضعیت آنان در همه ابعاد است که با پیگیری‌های انجام شده اقداماتی خوبی شکل گرفته است.

منبع : مهر نیوز