توضیح درباره اختلاف نظر روسیه و کشورهای اروپایی در مورد برجام
به گزارش پایگاه خبری سردبیر، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بین المللی در وین، در پیامی در توئیتر مینویسد: جزئیاتی در بیانیه سه کشور اروپایی وجود دارد که روسیه درباره آنها با این کشور (فرانسه، انگلیس و آلمان) اختلاف نظر دارد اما اعتمادی که در این بیانیه وجود دارد مثبتتر است و آن تعهد […]
به گزارش پایگاه خبری سردبیر، «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بین المللی در وین، در پیامی در توئیتر مینویسد: جزئیاتی در بیانیه سه کشور اروپایی وجود دارد که روسیه درباره آنها با این کشور (فرانسه، انگلیس و آلمان) اختلاف نظر دارد اما اعتمادی که در این بیانیه وجود دارد مثبتتر است و آن تعهد کامل به برجام و تلاشهای دیپلماتیکی است که برای حفظ این توافق انجام میشود. دیدگاههای سه کشور اروپایی درباره «اسنپ بک» (بازگشت به عقب) است که اهمیتی ویژه دارد.
روز جمعه ۳۰ خرداد ماه وزرای خارجه سه کشور اروپایی طرف برجام (فرانسه، انگلیس و آلمان) در بیانیهای مشترک، مدعی تعهد به یافتن راه حلی دیپلماتیک برای واداشتن ایران به اجرای کامل تعهدات خود ذیل برجام شدند.
آنها در بخشی از این بیانیه، به رغم این ادعا که همچنان به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پایبند هستند، اعلام کردند که لغو تحریم تسلیحاتی ایران که طبق قطعنامه در اکتبر سال میلادی جاری محقق میشود، تبعات سنگینی برای ثبات و امنیت منطقه دارد و اینکه تحریمهای تسلیحاتی اتحادیه اروپا تا ۲۰۲۳ به قوت خود باقی خواهد ماند.
کشورهای اروپایی طرف برجام همچنین از طرح این موضوع و هماهنگی نزدیک با روسیه، چین و دیگر اعضای شورای امنیت خبر دادند.
این در حالی است که در بخش دیگری از این بیانیه، کشورهای اروپایی طرف برجام به تهدید آمریکا مبنی بر توسل به مکانیسم ماشه برای بازگرداندن همه تحریمهای ضد ایرانی واکنش نشان داده و اعلام کردند: هر گونه اقدام یک جانبه برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل تبعات منفی جدی در شورای امنیت سازمان ملل خواهد داشت.
آنها همچنین اعلام کردند: ما از چنین تصمیمی که با تلاشهای فعلی برای حفظ برجام ناسازگار است، حمایت نخواهیم کرد.
در بخش دیگری از بیانیه سه کشور اروپایی طرف برجام میخوانیم: بر این باوریم که باید به دغدغههای مشترک در باب برنامه هستهای ایران، موشکهای بالستیک و فعالیتهای ثباتزدای منطقهای در درازمدت رسیدگی کنیم. برای رسیدن به چنین نتیجهای، همچنان به این باور اصرار داریم که راهبرد فشار حداکثری (آمریکا) آنگونه که باید راه به جایی نمیبرد. بنابراین، به اینکه همزمان با توسل به دیپلماسی و گفتگوی موثر، ایران را به مسئولیت پذیری وادار کنیم، ادامه میدهیم.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰