مصرف آب در تبریز ۳۰ درصد افزایش داشته است/ لزوم مصرف منطقی آب

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، یوسف غفارزاده ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به وضعیت منابع آبی در کشور گفت: میزان بارش در کشور ایران، یک سوم میانگین بارش در جهان است و از سوی دیگر، میانگین مصرف آب شرب در جهان ۱۴۰ لیتر در شبانه روز بوده که این میزان در ایران […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، یوسف غفارزاده ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به وضعیت منابع آبی در کشور گفت: میزان بارش در کشور ایران، یک سوم میانگین بارش در جهان است و از سوی دیگر، میانگین مصرف آب شرب در جهان ۱۴۰ لیتر در شبانه روز بوده که این میزان در ایران به ۲۵۰ لیتر رسیده که بدین ترتیب، مصرف آب شرب در کشور دو برابر میانگین جهانی است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر در میزان بهره وری به خصوص در بخش کشاورزی در کشور ایران، یک چهارم میانگین جهانی است که بدین ترتیب باید به دنبال مصرف درست آب بوده و در منابع آب بازنگری داشته باشیم.
افزایش ۳۰ درصدی مصرف آب
غفارزاده با بیان اینکه همگی باید به دنبال مدیریت مصرف بوده و با میزان آب کم، بیشترین بهره وری را داشته باشیم، گفت: مشکل تأمین آب شرب به خصوص پس از شیوع بیماری کرونا شکل جدیدی یافته چرا که در این ایام شاهد افزایش ۳۰ درصدی مصرف آب بین مردم هستیم که با توجه به ظرفیت معین تأمین آب شرب، قطعاً مشکل بزرگی را در این زمینه شاهد خواهیم بود.
وی افزود: اگر تلاش کنیم تا مصرف معقول داشته باشیم، قطعی آب در هیچ کجا اتفاق نخواهد افتاد چرا که ظرفیت‌ها به شکل منطقی در نظر گرفته شده و در صورت مصرف خارج از حد، قاعدتاً شاهد قطعی آب خواهیم بود.
راهکارهای ساده برای مدیریت مصرف آب را فراموش نکنیم
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان با اشاره به انجام راهکارهای ساده برای جلوگیری از مصرف زیاد آب گفت: در کوچک‌ترین مسئله‌ای همچون مسواک زدن و یا شستن دست می‌توان مدیریت مصرف داشت. باید توجه کنیم آبی که با هزینه زیاد تصفیه شده و چندین کیلومتر راه را می‌پیماید تا به منزل ما بیاید، چقدر هزینه بر و ارزشمند است.
غفارزاده ادامه داد: رعایت بهداشت در دوران کرونایی بر تک تک افراد لازم است، اما به طور مثال برای شستن دست لزومی به باز گذاشتن شیر آب به مدت ۲۰ ثانیه نبوده و نیازی به هدر رفت آب در تمامی مدت شستشوی دست وجود ندارد.
نگرانی از آمار غرق شدگی ها در سدهای استان
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اظهار تأسف از روند غرق شدگی ها با آغاز فصل گرما در سدهای استان گفت: در سال جاری شاهد غرق شدگی یک نفر در رودخانه ارس و هفت نفر دیگر در سدهای استان بوده‌ایم که از هم استانی‌های عزیز می‌خواهیم به این امر توجه کنند که سد محل شنا نبوده و احتمال هر گونه حادثه‌ای در صورت شنا در این مناطق وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ‏همچنین با اشاره‌ای به آخرین وضعیت مخازن سدها گفت: هم اکنون میزان آب مخازن ۱۰ سد بزرگ استان به جز ارس و خداآفرین، ۳۸۶ میلیون مترمکعب است که سال گذشته این میزان ۴۳۰ میلیون بود که آمار نشان از کاهش ۱۰ درصدی حجم آب مخازن سدها دارد.
۶۵ درصد سدهای استان پر است
غفارزاده ظرفیت مخازن سدها را ۵۹۰ میلیون مترمکعب دانسته و از پر بودن ۶۵ درصد از سدهای استان خبر داد.
وی با اشاره‌ای به سد شهید مدنی و شهریار استان نیز گفت: سد شهید مدنی دارای ظرفیت ۳۵۰ میلیون مترمکعب و سد شهریار نیز ۷۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت آبی دارد که هر دوی این سدها در اولویت تأمین اعتبار قرار دارند.
تأمین بخشی از اعتبار مورد نیاز برای سد شهریار و شهید مدنی
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ‏ادامه داد: سد شهید مدنی برای آبگیری اولیه نیاز به ۱۶۰ میلیارد و شهریار نیز نیازمند ۲۶۰ میلیارد تومان بوده که امسال قرار بر تأمین اعتبار ۲۰ میلیاردی برای سد شهید مدنی و ۶۰ میلیاردی برای سد شهریار است که پیگیر اعتبارات تکمیلی برای این پروژه‌های مهم خواهیم بود.