واکنش به خبر«ماجرای یک ساخت و ساز در لواسان» + توضیحات مهر
به گزارش سردبیر پرس، سید محسن جولایی، مدیر دبستان سرمد در نامهای که به سردبیر پرس ارسال کرده در مورد درج خبری در این خبرگزاری توضیحاتی ارائه داده که متن این توضیحات در ادامه میآید: «پیرو درج خبری با کد خبر ۴۹۷۹۷۸۹ در تاریخ ۳۱/۰۴/۹۹ با عنوان «ماجرای یک ساخت و ساز غیرمجاز در شهرک […]
به گزارش سردبیر پرس، سید محسن جولایی، مدیر دبستان سرمد در نامهای که به سردبیر پرس ارسال کرده در مورد درج خبری در این خبرگزاری توضیحاتی ارائه داده که متن این توضیحات در ادامه میآید:
«پیرو درج خبری با کد خبر ۴۹۷۹۷۸۹ در تاریخ ۳۱/۰۴/۹۹ با عنوان «ماجرای یک ساخت و ساز غیرمجاز در شهرک مسکونی «پرواز» لواسان» در آن خبرگزاری موارد زیر را جهت تنویر افکار مخاطبان محترم آن رسانه به اطلاع میرساند:
مؤسسه فرهنگی آموزشی بینش سرمد با کمک جمعی از خیرین و به صورت عام المنفعه و غیرانتفاعی فعالیت خود را با هدف ارائه الگوی جامع در آموزش و پرورش لواسان آغاز نموده است و در این راستا تاکنون اقدام به تأسیس پیش دبستان و دبستان نموده است.
با توجه به نیازهای آموزشی شهر لواسان و کمبود امکانات آموزشی و کمک آموزشی در این شهر، هیأت امنا این مؤسسه در سال ۱۳۹۵ اقدام به خرید پذیره دو قطعه زمین با کاربری آموزشی نموده و در سال ۹۷ با اخذ پروانه از شهرداری لواسان نسبت به ساخت مدرسه پسرانه اقدام نموده است.
با توجه به اینکه این مؤسسه در کنار آماده سازی و ارتقای امور آموزشی و محتوایی خود نیاز مبرم به سخت افزار و ساختمان مناسب جهت تأمین همه ساحتهای شش گانه سند تحول آموزش و پرورش داشت و این امر نیازمند احداث مساحتی بیش از پروانه صادر شده بود، با هماهنگی شهرداری محترم لواسان درخواست تغییر نقشههای موجود در مردادماه ۱۳۹۸ به سازمان نوسازی مدارس ارائه شد و نقشه جدید طی نامه شماره ۵۸۰۵-۶/۱۹۸ مورخ ۲۸/۰۵/۹۸ به آموزش و پرورش منطقه یک و طی نامه شماره ۵/۶۰۱۹۹/۱ مورخ ۰۲/۰۶/۱۳۹۸ به شهرداری لواسان ابلاغ گردید.
بعد از ابلاغ نامه تغییر نقشه توسط آموزش و پرورش، شهرداری نسبت به استعلام از استانداری اقدام نمود.
لازم به ذکر است، که در متن این استعلام به تفاوت بین پروانه ساختمانی و نقشههای اجرایی مورد تأیید نوسازی مدارس اشاره شده و از استانداری استان تهران خواسته شده که در این خصوص تعیین تکلیف نمایند.
پیرو استعلام شهرداری لواسان، در جلسهای که در استانداری تشکیل شد، نقشههای مورد تأیید سازمان نوسازی مدارس ارائه و تفاوتهای متراژ آن با پروانه صادر شده نیز ارائه گردید و پس از آن تأیید استعلام شهرداری لواسان در نامه شماره ۱۳۳۴۰/۴۱/ د مورخ ۲۱/۰۸/۱۳۹۸ خطاب به شهرداری لواسان ابلاغ شد، که در این نامه عبارت «می توانند، طبق نقشههای فنی و ساختمانی مورد تأیید نوسازی مدارس اقدام کنند» ذکر و تاکید شده است.
همچنین در بحث پارکینگ طبق طرح تفصیلی لواسان به ازای هر ۲۵ دانش آموز نیاز به یک پارکینگ و بر اساس ضوابط سازمان نوسازی مدارس مجموعاً نیاز به ۹ پارکینگ وجود دارد، که به میزان لازم برای شرایط عادی و تعداد ۸۰ عدد پارکینگ برای جلسات و زمان حضور اولیا تأمین شده است.
در بحث قرارگیری زمین مدرسه در گذر ۱۲ متری نیز به اطلاع میرساند، در سال ۹۷ پروانه ساخت مدرسه با ذکر این نکته که زمین هیچ گونه اصلاحی ندارد، صادر شده است.
لذا با توجه به درج و بازنشر موارد خلاف واقع در آن رسانه ضروری است، طبق قانون مطبوعات و خبرگزاریها نسبت به درج این تکذیبیه و توضیحات در همان صفحه و سرویس خبری اقدام فرمائید.»
توضیح سردبیر پرس
برخلاف ادعای صورت گرفته فیلم منتشر شده بر مبنای مدارک موجود و اعتراض ساکنان شهرک پرواز تولید شده و عنوان فرمایشی برای این خبر صحیح نیست. انتظار میرود یک مؤسسه آموزشی که رسالت تربیت فرزندان این مرز و بوم را بر عهده دارد در برخورد با رسانههای عمومی مراتب ادب و احترام و دقت در کاربرد الفاظ را رعایت نماید.
همچنین برخلاف عرف، مؤسسه سرمد، اقدام به ارسال دو نامه مجزا در پاسخ به خبر فوق کرده است که آخرین جوابیه را در متن بالا ملاحظه میکنید. شایان ذکر است که در نامه اول به سردبیر پرس آورده شده است که ساخت مدرسه در سال ۹۷ مطابق با قانون مصوب مجلس شورای اسلامی مبنی بر ساخت مدارس بدون طی تشریفات قانونی انجام شده است، اما در نامه دوم گفته شده ساخت مدرسه بعد از اخذ مجوز از شهرداری صورت گرفته است که البته رأی بدوی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری لواسان که چندی پیش صادر شد و در ذیل به آن اشاره شده نشان میدهد در ساخت مجموعه فعلی، تخلفاتی صورت گرفته است.
از سوی دیگر ابهاماتی در خصوص واگذاری زمین این مدرسه و وقفی بودن این ملک وجود دارد که در این زمینه سردبیر پرس نتایج تحقیقات و موارد خود را به سازمان اوقاف ارائه کرده و پیگیری لازم انجام میشود.
همچنین یکی از دغدغههای اصلی ساکنان این شهرک کسری ۹۰ پارکینگ و مشکلاتی است که پس از آغاز به کار مدرسه برای ساکنان شهرک ایجاد میشود که در این زمینه شهرداری باید پاسخگو باشد.
قابل ذکر است که بلافاصله پس از انتشار خبر، کمیسیون ماده ۱۰۰ شماره ۳ شهرداری لواسان نسبت به طبقات فوقانی این بنای غیرمجاز رأی تخریب به شماره ۴۴۱/ص/۹۹/ ک ۱۰۰ صادر کرده است، که البته این رأی تخریب بدوی بوده و هنوز قطعی نشده است، اما صدور همین رأی تخریب بدوی نیز نشان دهنده آن است، که ساخت این بنا به اندازهای که ادعا میشود، عاری از اشکال نبوده است.
در رأی بدوی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری لواسان با توجه به اعلام این شهردای مبنی بر مغایرت مورد تخلف با اصول فنی و شهرسازی و عدم رعایت اجرای طرح جامع و با عنایت به نظریه بر و کف و عبور خیابان ۱۲ متری طرح از داخل پلاک فوق، صدور رأی تخریب برای ابنیه داخل طرح تعریض را الزامی دانسته است.
لذا؛ کمیسیون مستند به تبصره یک ماده صد قانون شهرداری، نسبت به صدور رأی بدوی قلع بنا به میزان ۴ هزار و ۲۴۲ و ۱۳ صدم متر مربع اقدام کرده است.
در همین رأی بدوی در تشریح تخلفات سازه مورد نظر آورده است، که شامل «اضافه بنا مازاد تراکم زیر زمین منفی چهار به مساحت ۱۹۳.۸»، «اضافه بنا مازاد تراکم زیر زمین منفی دو به مساحت ۶۷۵.۶۱»، «اضافه بنا مازاد تراکم زیر زمین منفی یک به مساحت ۱۲۴.۳۵»، «اضافه بنا مازاد تراکم طبقه ۲ به مساحت ۱۱۰۸.۷۲»، «اضافه بنا مازاد تراکم طبقه ۲ به مساحت ۱۱۲.۷۴»، «اضافه بنا مازاد تراکم طبقه ۳ به مساحت ۱۰۴۲»، «اضافه بنا مازاد تراکم طبقه سوم به مساحت ۱۱۲.۷۴»، «اضافه بنا مازاد تراکم طبقه چهار به مساحت ۲۴۹.۴» و «اضافه بنا مازاد تراکم طبقه پنج به مساحت ۹۳.۷۲»، «اضافه بنا مازاد تراکم طبقه چهار به مساحت ۲۴۹.۴»، «اضافه بنا مازاد تراکم طبقه پنج به مساحت ۹۳.۷۲»، «تغییر کاربری زیرزمین منفی دو از تأسیسات انباری به آموزشی به مساحت ۲۱۲.۵» و «تغییر کاربری زیرزمین منفی یک از پارکینگ آموزشی به آموزشی به مساحت ۳۱۴.۵۵» میباشد.
در توضیحات ارائه شده توسط این مؤسسه در یک مورد به تاییدیه از سازمان نوسازی مدارس استناد شده و استدلال آورده است، که نیازی به اخذ پروانه ساختمانی از شهرداری نیست ولی هم زمان در موردی دیگر در همان توضیحات، نسبت به موضوع گذر ۱۲ متری، به پروانه ساختمانی اخذ شده از شهرداری در سال ۱۳۹۷ استناد کرده است.
پیگیریهای سردبیر پرس نشان داد که هم اکنون سرانه آموزشی در دوره ابتدایی ۲۹ نفر میباشد که در مقایسه با شهر تهران که همین عدد به ۳۳ نفر میرسد، وضعیت سرانه آموزشی لواسان برخلاف ادعای این مؤسسهی آموزشی مطلوب است و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
از سوی دیگر سردبیر پرس به خیران توصیه میکند با توجه به اینکه سرانه آموزشی در برخی از شهرستانهای تهران به خصوص در روستاها بیشتر از حد استاندارد است اقدامات عام المنفه و غیر انتفاعی را از مناطق برخورداری مانند لواسان به سمت مناطق محرومی مانند روستاهای شهر ری، شهریار، قدس و… منتقل کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰