«عیدگاه» نماد ظرفیت بالای فرهنگ ایرانی- اسلامی در ایجاد شادی و نشاط

سردبیر پرس/خراسان رضوی رویداد «شب‌های عیدگاه» به مدت چهار شب در محل فرهنگسرای جهاددانشگاهی مشهد برگزار شد که برپایی بازارچه‌های فرهنگی، اجرای نواهای خراسانی، بازی‌های رومیزی، اجرای پادکست، نمایشنامه‌خوانی، بازی‌های محیطی، پخش مستند «غیرمسکونی» و صحبت در مورد ناشنیده‌های مشهد از برنامه‌های تدارک دیده شده این رویداد بود. اجرای پادکست رادیو آوان، نمایشنامه‌خوانی، ناشینده‌های مشهد، […]

سردبیر پرس/خراسان رضوی رویداد «شب‌های عیدگاه» به مدت چهار شب در محل فرهنگسرای جهاددانشگاهی مشهد برگزار شد که برپایی بازارچه‌های فرهنگی، اجرای نواهای خراسانی، بازی‌های رومیزی، اجرای پادکست، نمایشنامه‌خوانی، بازی‌های محیطی، پخش مستند «غیرمسکونی» و صحبت در مورد ناشنیده‌های مشهد از برنامه‌های تدارک دیده شده این رویداد بود.
اجرای پادکست رادیو آوان، نمایشنامه‌خوانی، ناشینده‌های مشهد، اجرای موسیقی محلی خراسان و بازارچه فرهنگی از برنامه‌های ثابت این رویداد بود که با استقبال قابل توجه مخاطبان مشهدی و دانشجویان همراه شد.
در دو شب پایانی این برنامه اما حضور تعدادی از خوشنویسان مشهدی شور جدیدی به عیدگاه بخشید و استقبال جالب توجه شهروندان برای تماشای این هنر و سفارش متن خوشنویسی شده به این هنرمندان قابل توجه بود و تازه واردان به محل رویداد را به سوال وا می‌داشت که علت شلوغی این بخش از رویداد چیست.
این خلاقیت باعث شد که تمامی حاضران در رویداد حتی دانشجویان برگزارکننده آن، کاغذ خط‌های متعددی با شعر و متن مورد نظرشان به این هنرمندان سفارش دهند. کاغذهای خوشنویسی شده شهروندان در تمام نقاط محل برگزاری حس جالبی به بازدیدکنندگان و تازه‌واردان به این رویداد می‌داد. البته بخش موسیقی‌ نواحی خراسان نیز از برنامه‌های پربازدید این رویداد بود که هنگام اجرای هنرمندان حاضران زمانی هرچند کوتاه را به تماشای اجرا اختصاص می‌دادند.
یکی از مواردی که پویایی رویداد را دائما به تصویر می‌کشید بازی محیطی «سه راهی» بود که تدارک دیده شده بود تا شرکت‌کنندگان در آن به حل معمایی با پیدا کردن سرنخ‌هایی در محیط بپردازند که جست‌وجو برای حل مسائل و پیدا کردن سرنخ‌ها تصویر جالبی را برای مخاطب به وجود آورده بود و این سوال ایجاد می‌شد که چه اتفاقی رخ داده است که تعدادی دائما در فضای بیرونی درحال کنکاش هستند.
در کنار برنامه‌های ثابت این رویداد، نمایش قرآنی ۱۴۰۰ ساله و اکران مستند غیرمسکونی با نقد نیز از برنامه‌هایی بود که مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده بود و سالن‌های مدنظر برای این برنامه‌ها در زمان اجرا کاملا پر بود.
از نکات مهمی که در برگزاری این رویداد می‌توان به آن اشاره کرد اجرای صفر تا ۱۰۰ این برنامه توسط دانشجویان فعال در بخش‌های مختلف ذیل جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بود که با حمایت معاونت فرهنگی این سازمان رقم خورد.
سعید خدیوی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در گفت‌وگو با سردبیر پرس در حاشیه آخرین شب از رویداد «شب‌های عیدگاه» اظهار کرد: جهاددانشگاهی با توجه به تقارن بهار ایرانی و اسلامی که می‌توان این اتفاق را به فال نیک گرفت، تصمیم گرفت در چهار  شب پایانی ماه مبارک رمضان که منتهی به عید شد این رویداد را برگزار کند.
وی در خصوص نام‌گذاری این رویداد به نام «عیدگاه» اضافه کرد: در فرهنگ اسلامی به رویدادهای فطر و قربان عید می‌گویند، همچنین عیدگاه به جایی گفته می‌شود که در آن نماز عید فطر برگزار می‌شده است، البته نام یکی از محله‌های مشهد که این اتفاق در آن رخ می‌داده نیز بوده است.
خدیوی ادامه داد: هدف این بود که در این رویداد به موضوع نشاط و شادی توجه بیشتری شود و نشان دهیم که فرهنگ ایرانی و اسلامی ما ظرفیت بالایی برای ایجاد امیدواری و نشاط دارد. چراکه در فرهنگ ایرانی عید، همزمان با نو شدن جهان بیرون است، در فرهنگ اسلامی نیز عید فطر روزی است که جهان درون افراد پس از یک ماه روزه داری نو شده است.
وی خاطرنشان کرد: ترکیب این ذو در هیچ فرهنگ دیگری در جهان به چشم نمی‌خورد و ظرفیت بی‌بدیلی است که شما در کنار نو شدن جهان بیرون که از فرهنگ ایرانی گرفته شده است نوشدن جهان درون را نیز همراه دارید.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: همچنین در نظر داریم تا در بلندمدت فضای مجتمع شریعتی را به فضایی برای حضور فعالان فرهنگی با تاکید بر فرهنگ فاخر ایرانی-اسلامی تبدیل کنیم. این فضا هویت و تاریخی قدیمی دارد که زنده کردن آن بسیار مهم است چرا که برای ایجاد هویت در نسل جدید و پیوند آن با نسل‌های گذشته بسیار تاثیرگذار است.
خدیوی گفت: با توجه بر اینکه این رویداد برای اولین بار توسط جهاددانشگاهی برگزار شده و با استقبال خوبی همراه بوده است، البته اگر در ادامه این نوع از رویدادها استمرار داشته باشد اسقبال نیز افزایش خواهد داشت؛ چرا که مردم باید احساس کنند که این مکان، فضایی شهری است. همچنین این مجتمع دارای ظرفیتی است که می‌تواند جهاد را به عنوان کنشگر بین دانشگاه و فضای مردمی در حوزه فرهنگی معرفی کند.وی ادامه داد: در نهایت هدف جهاددانشگاهی این است که با برگزاری این رویدادها در این فضا بین عموم مردم و فضای دانشگاهی ارتباط مستمری برقرار کند.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اضافه کرد: جهاددانشگاهی مشهد همچنین تصمیم به ادامه برگزاری این رویدادها دارد و بازارچه‌هایی را با رویکردهای فاخر فرهنگی در این فضا در مناسبت‌های مختلف برگزار خواهد کرد.
وی در خصوص مشارکت نهادهای فرهنگی مشهد در برگزاری این رویداد عنوان کرد: معاونت فرهنگی شهرداری مشهد در تبلیغات شهری این رویداد از ما حمایت کرد و امیدوارم که در رویدادهای بعدی نیز شاهد افزایش مشارکت نهادهای فرهنگی مشهد باشیم. البته ما تلاش می‌کنیم بازارچه‌ها در این فضا به صورت دائمی در زمینه صنایع فرهنگی فعال باشند و تا ادامه بتوانیم با ترکیب رویدادها با صنایع فرهنگی به رونق اقتصاد فرهنگ در مشهد نیز کمک کنیم.
انتهای پیام