تابستان ۲۰۲۳ از عصر روم باستان هم گرمتر بود
به گزارش سردبیر پرس به نقل از اسپیس، محققان دانشگاه کمبریج انگلیس و جاناتان گوتنبرگ در ماینز واقع در آلمان تحقیقی انجام دادند تا ماهیت عجیب دمای تابستان ۲۰۲۳ را بهتر نشان دهند. آنها روی داده های آب وهوایی از نیمکره شمالی زمین تمرکز کردند و متوجه شدند ۲۰۲۳ میلادی در ۲ هزار سال گذشته […]
به گزارش سردبیر پرس به نقل از اسپیس، محققان دانشگاه کمبریج انگلیس و جاناتان گوتنبرگ در ماینز واقع در آلمان تحقیقی انجام دادند تا ماهیت عجیب دمای تابستان ۲۰۲۳ را بهتر نشان دهند.
آنها روی داده های آب وهوایی از نیمکره شمالی زمین تمرکز کردند و متوجه شدند ۲۰۲۳ میلادی در ۲ هزار سال گذشته رکورد گرمترین تابستان را دارد و دمای آن حتی از داغ ترین آب وهوا در زمان امپراطوری روم نیز بیشتر است.
محققان از داده های حلقه درختی بیش از ۲ هزار سال کمک گرفتند تا اطلاعات شرایط آب و هوایی باستانی را بازسازی و آن را با رکوردهای دمای دستگاهی مقایسه کردند.
محققان با درنظر گرفتن تاثیر انتشار گازهای گلخانه ای مدلی ساختند تا تغییرات اقلیمی را درک کنند و روند گرمایش جهانی فعلی را در بستر آن بگنجانند.
داده های حلقه های درختی به آنها کمک کرد تا دمای تابستان در نیم کره شمالی زمین را بازسازی کنند و به درک بهتری از آب وهوای فعلی پی ببرند. حلقه درختی در حقیقت دایره هایی متحدالمرکزی هستند که در مقطع تنه درختان یافت می شوند و هر حلقه نشان دهنده یک سال از رشد درخت است.
عرض این حلقه ها با توجه به عوامل مختلفی مانند آب و هوا، دما، بارش و شرایط خاک طی سال متفاوت است. این مدل به آنها اجازه داد دمای بازه های زمانی تاریخی از جمله عصر امپراطوری روم و عصر یخبندان کوچک را مقایسه کنند.
مدل مذکور نشان داد آب وهوای تابستان ۲۰۲۳ میلادی به شدت داغ بوده است. در بیانیه محققان اشاره شده هرچند ۲۰۲۳ میلادی گرمترین سال تاریخ ثبت شده، اما عمر شواهد ابزاری فقط تا سال ۱۸۵۰ میلادی است و بیشتر سوابق به مناطق خاصی محدود هستند.
با تنظیم مجدد دمای پایه برای قرن نوزدهم با استفاده از داده های حلقه درخت، محققان دریافتند که سال ۲۰۲۳ ۲٫۰۷ درجه سانتیگراد گرمتر از میانگین دمای تابستان بین سالهای ۱۸۵۰ و ۱۹۰۰ بوده است.
پژوهش مذکور همچنین نشان داد هرچند عوامل تغییرپذیری آب و هوای طبیعی مانند فورانهای آتشفشانی و رویدادهای ال نینو بر تغییرات دمایی تاریخی تأثیر داشته اند اما روند گرمایش جهانی اخیر ناشی از انتشار گازهای گلخانهای در حال بدتر شدن است.
پروفسور اسپر مولف ارشد تحقیق از دانشگاه جاناتان گوتنبرگ در این باره می گوید: درست است که آب وهوا درحال تغییر است اما گرمایش در ۲۰۲۳ میلادی که به دلیل انتشار گازهای گلخانه ای به وجود آمده بود با پدیده ال نینو تشدید شد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰