کتاب «سوغاتی‌های خوراکی ایران» به چاپ سوم رسید

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، کتاب «سوغاتی‌های خوراکی ایران» نوشته فرخ هاشمی به‌تازگی توسط انتشارات ایزد راد به چاپ سوم رسیده است. نویسنده کتاب در اثر پیش‌رو، ضمن معرفی هر استان، سوغاتی‌های خوراکی آن‌ها را با تصویر معرفی کرده است. عناوین بخش‌های مختلف این‌کتاب به این‌ترتیب‌اند: استان آذربایجان شرقی _ تبریز، استان آذربایجان غربی _ […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، کتاب «سوغاتی‌های خوراکی ایران» نوشته فرخ هاشمی به‌تازگی توسط انتشارات ایزد راد به چاپ سوم رسیده است.
نویسنده کتاب در اثر پیش‌رو، ضمن معرفی هر استان، سوغاتی‌های خوراکی آن‌ها را با تصویر معرفی کرده است.
عناوین بخش‌های مختلف این‌کتاب به این‌ترتیب‌اند:
استان آذربایجان شرقی _ تبریز، استان آذربایجان غربی _ ارومیه، استان اردبیل _ اردبیل، استان اصفهان _ اصفهان، استان البرز _ البرز، استان ایلام _ ایلام، استان بوشهر _ بوشهر، استان تهران _ تهران، استان چهارمحال و بختیاری _ شهرکرد، استان خراسان رضوی _ مشهد، استان خراسان جنوبی _بیرجند، استان خراسان شمالی _ بجنورد، استان خوزستان _ اهواز، استان زنجان _ زنجان، استان سمنان _ سمنان، استان سیستان و بلوچستان _ زاهدان، استان فارس _ شیراز، استان قزوین _ قزوین، استان قم _ قم، استان کردستان _ سنندج، استان کرمان _ کرمان، استان کرمانشاه _ کرمانشاه، استان کهکیلویه و بویراحمد _ یاسوج، استان گلستان _ گرگان، استان گیلان _ رشت، استان لرستان _ خرم‌آباد، استان مازندران _ ساری، استان مرکزی _ اراک، استان هرمزگان _ بندرعباس، استان همدان _ همدان، استان یزد _ یزد،
در قسمتی از این‌کتاب که مربوط به استان خوزستان است، می‌خوانیم:
طبیعت و موقعیت و آب و هوا
استان خوزستان با گستردگی ۶۴۰۵۵ کیلومتر مربع در جنوب غربی ایران در نزدیکی خلیج فارس و اروندرود جای دارد و مرکز استخراج نفت ایران است. این استان در مناطق کوهستانی و بلند دارای تابستان‌های معتدل و زمستان‌های سرد، در نواحی کوهپایه‌ای دارای آب و هوای نیمه‌بیابانی و در نواحی پست و جلگه‌ای دارای آب و هوای بیابانی است.
این استان دارای ۲۴ شهرستان و به مرکزیت شهر اهواز می‌باشد. دیگر شهرستان‌های این استان عبارتند از: آبادان، امیدیه، اندیکا، اندیمشک، ایذه، باغملک، باوی، بندر ماهشهر، بهبهان، دزفول، خرمشهر، دشت آزادگان، رامشیر، رامهرمز، شادگان، شوش، شوشتر، گتوند، لالی، مسجدسلیمان، هفتگل، هندیجان و هویزه می‌باشد.
جاذبه‌های گردشگری
آثار باستانی، طبیعی و فرهنگی از جاذبه‌های این‌استان به حساب می‌آیند. پل سفید،‌ سرای معین‌التجار، پل سیاه، آرامگاه علی ابن مهزیار اهوازی، بازار اهواز، پارک بازی جزیره، جاذبه‌های کارون و پل‌های آن، مسجد جامع، آثار طبیعی ازجمله رودخانه‌های پرآب مانند: کارون، کرخه، دز، مارون و سواحل زیبای خلیج‌فارس باعث جذابیت بیشتر این‌استان برای گردشگران داخلی و خارجی شده است.
لیست سوغاتی‌های خوراکی
از مهمترین سوغاتی‌های خوراکی این استان می‌توان موارد زیر را برشمرد:
۱. انواع شیرینی‌های سنتی (لوز کنجدی _رنگینک)
۲. انواع خرما (استعمران (سایر) _خضراوی _زاهدی _ کبکاب _ برهی _ گنتار _ خاصویی _ شکر _ حلاویی _ دیری _ بریم _ شاکری _ دیلگاری _ مکسون _ سودانی)
۳. انواع حلواهای سنتی (شکری _ ارده _ کنجدی _ قبیط _ خرما _ زردک)
۴. فرآورده‌های خرما (قهوه هسته _ قند خرما _ شیره خرما (سیلو) _ سرکه خرما (لیف خرما) _ حلوا خرما _ خرما شکلاتی _ نان خرمایی _ چیپس خرما)
۵. انواع کلوچه‌های سنتی (کلیچه _ خرمایی _ شوشتری _ دزفولی)
۶. شیره ارده
۷. انواع محصولات دریایی (ماهی _ میگو)
۸. انواع نان‌های سنتی (تیری _ نان شیر محلی _ نان وصاع _ نان شات _ نان سنگک _ نان مقدس _ طابگ)
۹. ادویه‌جات
چاپ سوم این‌کتاب با ۱۴۲ صفحه مصور رنگی، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۱۸۰ هزار تومان عرضه شده است.

منبع : مهر نیوز