پیشنهاد ایران برای راه اندازی سامانه «جان بریکس»

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، دکتر محمد علی زلفی گل در آئین رونمایی از سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) که امروز ۲۱ خردادماه برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه علم به انسان قدرت فرازمینی و قدرت افزایش بهره وری در عرصه‌های مختلف می‌دهد.امروز سامانه‌های هوشمند و دانش فناوری اطلاعات به بشر این امکان را داده […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، دکتر محمد علی زلفی گل در آئین رونمایی از سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) که امروز ۲۱ خردادماه برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه علم به انسان قدرت فرازمینی و قدرت افزایش بهره وری در عرصه‌های مختلف می‌دهد.امروز سامانه‌های هوشمند و دانش فناوری اطلاعات به بشر این امکان را داده است که در کمترین زمان و با کمترین هزینه به اهداف خود برسد.
وزیر علوم ادامه داد: علم قدرت فرازمینی و این قدرت را به بشر داده است که ماهواره به فضا پرتاب کند و از این رو عقل حکم می‌کند که بشر نهایت استفاده از فناوری برای رفع نیازها داشته باشد.
زلفی گل خاطرنشان کرد: دانش هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات امکان اجرای راحت‌تر امور را داده و تأسیس و ایجاد سامانه‌های مختلف در این دوره از وزارت علوم نیز در راستای افزایش بهره وری در آموزش عالی، تحقیقات و فناوری بوده است.
وی در ادامه با بیان اینکه ایجاد این سامانه‌ها در راستای رفع برخی از خلاءها بوده است، گفت: یکی از این خلأها در حوزه بهره برداری و کاربردی سازی نتایج رساله‌ها و پایان نامه‌ها بوده است. در همین راستا یکی از نقدهایی که به ما می‌شد این بود که چرا تحقیقات در دانشگاه‌ها، تقاضا محور نیست و چرا از رساله‌ها و پایان نامه‌ها در راستای رفع نیازهای کشور بهره برداری نمی‌شود.
وزیر علوم ادامه داد: در بررسی‌ها و برنامه‌ای که در وزارتخانه داشتیم به این نتیجه رسیدیم که عرضه و تقاضا در بخش تحقیقات نداریم و اساتید و محققان و پژوهشگران با نیازهای کشور و مسائل روز کشور آشنا نیستند. به همین منظور سامانه ایده‌ها و نیازها با عنوان نان راه اندازی شد و در برنامه هفتم توسعه دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی مکلف شدند مسائل و نیازهای خود را در سامانه نان ثبت کنند.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون در سامانه نان ۲۰ هزار نیاز و ایده ثبت شده است. این سامانه همرسان طرف عرضه نیاز با محققان، دانشمندان و اساتید دانشگاه‌ها است.
زلفی گل ادامه داد: همچنین امتیاز ویژه به اساتید داده شده که بر اساس آن در صورتی که استادی موضوع رساله و پایان نامه‌های خود را از سامانه نان انتخاب کند، می‌تواند ۲۰ درصد از ورودی‌های هر رشته را بدون نیاز به برگزاری آزمون از میان استعدادهای درخشان و نخبگان مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان انتخاب کند.
وی، سامانه نان را بخشی از پازل هوشمند سازی آموزش عالی عنوان کرد و افزود: امروز با راه اندازی سامانه جان بخش دیگری از این پازل کامل شد.
وزیر علوم از برنامه این وزارتخانه برای راه اندازی سکوی هوشمندسازی آموزش عالی خبر داد و گفت: قرار است با توجه به حجم زیاد داده‌ها در بخش آموزش، تحقیقات و فناوری، تجمیع داده‌ها در این حوزه‌ها صورت گیرد و این اقدام، دسترسی کاربران را به داده‌ها برای سیاستگذاری و وضع قانون فراهم می‌کند.
زلفی گل ضمن بیان مطلب که وزارت علوم در راستای افزایش رقابت پذیری شرکت‌ها و هسته‌های فناور، سامانه جان را پیاده سازی کرده است، گفت: در این سامانه محصولات دانش بنیان بارگذاری می‌شود تا علاوه بر اینکه محصولات معرفی می‌شوند، برای آنها بازارسازی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه این سامانه همچنین به سامانه توانیران وزارت صحت متصل شده است، افزود: در سامانه توانیران دستگاه‌ها، پروژه‌های خود را بارگذاری می‌کنند تا در صورتی که نیاز به تجهیزاتی دارند از طریق توانمندی شرکت‌های فناور، اقدام کنند.
وزیر علوم با اشاره به حضور نماینده وزارت علوم در نشست بریکس گفت: نماینده وزارت علوم در این جلسه پیشنهاد ایران را برای ایجاد سامانه «جان بریکس» مطرح کرده که براساس آن در صورت موافقت کشورهای عضو، آنها یک سامانه مشابه راه اندازی خواهند کرد و آن را به سامانه جان متصل می‌کنند و از این طریق یک داد و ستد بین‌المللی ایجاد خواهد شد.