حیات سیاسی من در بستر فعالیت انقلاب اسلامی شکل گرفت

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، «علیرضا زاکانی» کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه صف اول، با اشاره به سوابق خود، ضمن تسلیت شهادت شهدای خدمت، اظهار داشت: بنده متولد تهران هستم. قبل از انقلاب سنی نداشتم. حیات سیاسی من به عنوان یک نوجوان در بستر تظاهرات فعالیت‌های انقلاب اسلامی شکل گرفت. وی ادامه […]

به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، «علیرضا زاکانی» کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه صف اول، با اشاره به سوابق خود، ضمن تسلیت شهادت شهدای خدمت، اظهار داشت: بنده متولد تهران هستم. قبل از انقلاب سنی نداشتم. حیات سیاسی من به عنوان یک نوجوان در بستر تظاهرات فعالیت‌های انقلاب اسلامی شکل گرفت.
وی ادامه داد: برای ما شهید چمران اسطوره بود و هست.
زاکانی افزود: در ماه‌های اول جنگ توفیق رفتن به جبهه را داشتم و شهید چمران برایم اسطوره بود و هست.
کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: پایین‌ترین مسوولیتم در دوران دفاع مقدس است.
وی ادامه داد: در ۴۵ سال گذشته پس از انقلاب برای روز به روز کار خود پاسخگو هستم. هر مقطعی که انقلاب بر عهده بنده گذاشت در آن صحنه حاضر بودم و دنبال کردم. مبارزه با فساد در ابعاد اقتصادی با قوی‌ترین شاخصه‌ها را آغاز کردم.
فساد نه جریان اصولگرا می‌شناسد نه اصلاح طلب
زاکانی گفت: معتقد بودم که برای برخورد با فساد باید از قوی‌ترین آدم‌ها آغاز کنیم که برای خود یک حریمی را تعریف کرده‌اند. ده‌ها بار برای حق مردم دادسرا رفته‌ام و بیش از ۷ الی ۸ بار دادگاه رفته‌ام که الحمدالله از همه آنها سربلند بیرون آمده‌ام.
وی افزود: شیرین‌ترین بخش ماجرا این بود که از حق مردم دفاع کرده‌ام.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه از اوایل دهه هشتاد مبارزه با فساد را آغاز کردم، گفت: فساد نه جریان اصولگرا می‌شناسد نه جریان اصلاح طلب. فساد همه جا وجود دارد.
وی ادامه داد: در واحد تخریب و اطلاعات و عملیات جنگ مسئولیت‌های مختلف داشتم. از مسئول واحد اطلاعات و عملیات محور نجف ۳ گرفته تا مسئول گردان و قائم مقام لشکر ۲۷ بودم. در بهترین دوره زندگی ام در بهترین نقطه در خدمت میهن بودم. بعد از آن شش ماه درس خواندم و در دانشگاه علوم پزشکی تهران بعد از ۸ سال ترک تحصیلی قبول شدم. تا یک ماه بعد از ورود به دانشگاه توجه دیگران را به خود جلب نکردم، اما دوستانم در دانشگاه آن را گفتند و مسئول گروه ۲۲۰ نفره‌ای شدم و بعد بسیج دانشگاه را راه‌اندازی کردم و تقریباً ۱۴ سال در جریان جنبش دانشجویی خدمت‌گزاری کردم و تشکل کشوری جنبش دانشجویی را با بیش از ۲۰۰۰ واحد فعال کردیم.
نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری افزود: از سال ۱۳۸۲ به دعوت دوستانم در انتخابات مجلس شرکت کردم و دوره‌های هفتم تا نهم در مجلس بودم. مسئولیت‌های نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰، هیات رئیسه مجلس، هیات رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات و فراکسیون‌های مختلف و رئیس کمیسیون برجام هم بودم. مجدداً در مجلس یازدهم از قم به مجلس وارد شدم و به مرکز پژوهش‌های مجلس رفتم.
زاکانی افزود: امروز هم به عنوان شهردار تهران افتخار نوکری ۳۳ ماهه مردم تهران را دارم.
وی گفت‌: بعد از دفاع مقدس از بسیج دانشگاه شروع کردم، اما به سرعت به بسیج دانشجویی کل کشور کشیده شد.
نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: پاسخگوی هر مسئولیتی که در چهل و پنج سال گذشته داشتم، هستم.
پاک باش و خدمتگزار شعار ماست
زاکانی در ادامه با اشاره به شعار محوری خود، عنوان کرد: پاک باش و خدمتگزار شعار ماست. نام دولت ما دولت خدمت است. اساس این دولت مشارکت با مردم است.
زاکانی تصریح کرد: قوا هر کدام سر جایشان نیستند، چون قانون اساسی تاکید دارد دولت ملی و دولت‌های محلی داریم و برای آن ستونی از خدمت در حوزه‌های اقتصادی، عمرانی، اجتماعی و فرهنگی و سلامت و رفاهی تعیین کرده است. اساس کار دولت ملی هم سیاست‌گذاری، حامی، تسهیل‌گر و ناظر است. این دولت مکمل دولت محلی است هر چند که در حوزه امنیت کار را خودش بر عهده می‌گیرد. دولت‌های محلی شکل نگرفته و دولت ملی، فربه شده است. در چارچوب قانون اساسی نیازمند اثرگذاری و بالا بردن ویژگی‌های نخبگی و اشراف بر امور کشور هستیم.
علت اصلی فسادهایی که یافتم ترک فعل و تعارض منافع و بود
وی ادامه داد: علت اصلی فسادهایی که یافتم ترک فعل و تعارض منافع و بود. رعایت قانون را نکرده و ارتباطات نامناسب برقرار کردند، برخورد سخت بود. فساد اصولگرا و اصلاح‌طلب نمی‌شناسد و همه جا هست. یک جا حتماً بیشتر است و در جاهای دیگر کمتر است. در جریان انقلاب، انقلابی‌نماها داشتیم و بنده اتفاقاً با آنها شروع کردم. در دوره آقای خاتمی در دفتر آقای حداد به بنده گفتند می‌دانید اینها از چه جریانی هستند، گفتم بله ولی بنده فساد را جریانی نمی‌کنم و کار را از اصولگراها شروع کردم تا اصلاح‌طلبان حساب کار خودشان را بکنند. باید فقط از مردم خجالت کشید و نه از هیچ جریان و گروه دیگری.
زاکانی افزود: شهر تهران خود یک کشور است و این تعبیر رهبر انقلاب است. قریب بر ۱۰ میلیون نفری که در تهران ساکن هستند. مدیریت شهری در تهران از در تمامی سطوح در حال خدمت رسانی است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: برای اولین بار مدیریت شهری برای تامین و توزیع این کار بزرگ را انجام می‌دهد. در کشور باید با مختصات صحیح بازبینی کنیم.
وی در مورد آسیب شناسی موضوع دیوان سالاری، گفت: مشکلات شهر تهران بسیار متنوع است. توجه ما به کارکردها و خدمتگزاری خودمان توجه به نوع جنس مدیرتی است که بتواند به صورت تسهیل شده آن دیوانسالاری و بروکراسی را بشکند و در متن جامعه با مشارکت مردم و سایر نهادها بتواند بهترین خدمت را ارائه دهد مادر این مسیر حرکت کرده‌ایم و در خصوص دیوان سالاری بزرگ و دست و پاگیر دولت هم ابتدا باید اختیارات را در کشور تقسیم کرد.
زاکانی تصریح کرد: اختیارات را به مناطق و نواحی شهر تهران تقسیم کردیم. بعد از آن، با استفاده از ظرفیت فناوری، مردم را از پشت در مدیریت شهری خلاص کردیم. همین تجربه را می‌توانیم در سلسله مراتب دولتی و مدیریت کلان کشور و سایر اجزای موثر در این ساختار پیاده کرد.
زاکانی در مورد برخوردش بعد از انتخاب به عنوان رییس‌جمهور با گزارشگران فساد و خبرنگاران در این حوزه، گفت: در موضوع فساد گام‌های موثری را برداشتیم و توانستیم ده‌ها هزار میلیارد تومان امکانات به یغما رفته را برگردانیم. به طور مثال در پروژه‌های مشارکتی اختلالاتی را مشاهده کردیم، دنبال کردیم و یکی یکی برگرداندیم. سال گذشته با برگرداندن فقط دو پروژه ۷۰ هزار میلیارد و در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان از این اموال را به حساب شهرداری برگردانیدم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: در مورد مبارزه با فساد هیچ راهی جز اینکه به مردم رجوع کنیم نداریم. اصحاب رسانه نماینده‌های مردم هستند و می‌توانند این واسطه گری را داشته باشند.
بر اساس شایسته‌سالاری افراد را منصوب می‌کنم
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در مورد نقش اعضای ستاد انتخاباتی خود پس از عهده گرفتن ریاست جمهوری، اظهار کرد: تا انتخابات این افراد یک وظیفه‌ای دارند و پس از انتخابات یک وظیفه دیگری بر عهده ما می‌آید. بر اساس شایسته‌سالاری این افراد را منصوب می‌کنم.
وی با اشاره به ویژگی‌های شایسته سالاری، ادامه داد: شایسته سالاری دارای ویژگی علم و دانش و تجربه، سلامت و پاک دستی و طهارت و توانمندی است.
وی با بیان اینکه امروز خودم را در معرض انتخاب مردم قرار دادم، پس باید خودم را بهتر بدانم که پا به این عرصه گذاشتم. سعی کردم در دوره مسوولیتم دائماً خودم را با این موضوع تنظیم کنم، گفت: دلم با مردم قم است، چون به نمایندگی آنان به مجلس رفتم اما پوزش می‌طلبم به دلیل رفتن به مدیریت شهری نتوانستم نماینده آنان در مجلس باشم.
زاکانی تصریح کرد: بنابراین افراد در ستاد زحمتشان را تا انتخابات می‌کشند و اگر مردم من را لایق نوکری خود دیدند سپس ما از میان نخبگان بهترین‌ها را برای خدمت رسانی به آنها انتخاب می‌کنیم.
رئیس جمهور، رئیس جمهور همه مردم است
زاکانی گفت: رئیس جمهور، رئیس جمهور همه مردم است. باید به همه توجه کنیم حتی کسانی که خارج از کشور هم هستند جزو این ملت سرافراز هستند.
وی ادامه داد: دوره کسی که بگوید «من فقط می توانم» گذشته است. هر رئیس جمهوری روی کار می‌آید باید نگاه درستی به ظرفیت‌ها و فرصت‌های کشور داشته باشد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: بزرگترین سرمایه ما سرمایه انسانی است. این سرمایه انسانی باید به بهترین نحو در جهت منافع انقلاب و منافع ملی به کار گرفت.
افرادی که در دور یک میز می‌نشینند باید هم داستان باشند
زاکانی تصریح کرد: افرادی که در دور یک میز می‌نشینند باید هم داستان باشند. متعهد به جهت گیری که شهید رئیسی برای ما به یادگار گذاشت، باشیم. امکانات و اقتضائاتی که فراهم کرد را مصون بداریم.
وی افزود: افرادی که دور یک میز می‌نشینند در مسیر رشد و اعتلای کشور و گره گشایی از معیشت مردم باید متعهد باشند. سفره مردم بسیار مهم است. این سفره کوچک شده است لذا باید فراغ کرد. پیشرفت و آبادانی کشور در برخی از فرصت‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله معدن، زیرساختی، فرهنگ، اجتماعی، اقتصادی و … معطل مانده است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در مورد بکارگیری افراد در مناطق مختلف در دولت خود اظهار کرد: به اعتقاد بنده برخی از همین افراد که در دولت هستند، افراد شایسته ای هستند و به طبع نگاهم کامل نیست. از میان همین افراد می‌توان به بهترین نحو استفاده کرد. مثلاً کسی همچون آقای علی آبادی با ارزش است. همچنین آقای محرابیان که ویژگی‌های ممتازی دارد. همچنین آقای اسماعیلی دارای ویژگی‌های ممتازی است. در حقیقت هر کدام از این دوستان ویژگی‌های خوبی دارند.
وی ادامه داد: البته در این راستا نیازمند تغییر و پوست اندازی هستیم تا بتوانیم ظرفیت‌های عظیم دانشی، علمی و انسانی را به سمت رشد و تعالی کشور بسیج کنیم.
زاکانی گفت: دولت امکانات و اقتضائات بسیار جدی دارد. افرادی چون آقای منصوری و آقای لطیفی و آقای خاندوزی جزو افرادی هستند که می‌توان با آنها کار جدی انجام داد.
وی افزود: بیرون از دولت نیز یک ظرفیت بی نظیری از عنصر انسانی وجود دارد که باید به ظرفیت‌های دولت افزوده شود تا بتوانیم بار ملت را برعهده بگیریم. باری که متعلق به ملت است. مردم سالاری دینی عبور از این شرایط سخت و انتقال بار مردم به مردم است. مردم اگر در اقتصاد، فرهنگ، سیاست، اجتماع، محور شدند مردم سالاری دینی محقق خواهد شد و حضور پای صندوق‌های رای یک جلوه حداقلی از مردم سالاری دینی است.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در مورد پایش وعده‌های انتخاباتی خود توسط صدا و سیما تصریح کرد: هر زمان بیایید با آغوش باز استقبال می‌کنیم.
شهید رئیسی یک شخصیت ممتازی بودند
وی در مورد شخصیت شهید رئیسی ادامه داد: شهید رئیسی یک شخصیت ممتازی بودند که در طول ۴۵ سال پس از انقلاب اسلامی در هر منصبی که بودند به فداکاری، اخلاص، متانت، محبت، دست پاکی و کارایی شناخته شده‌اند. هیچ گاه از زیر بار کار، شانه خالی نکرد. رئیس جمهور ما یک نفر از مردم بود نه بیش از آن.
شهید رئیسی هیچگاه نگاه بالا به پایین به مردم نداشت
زاکانی گفت: شهید رئیسی هیچگاه نگاه بالا به پایین به مردم نداشت و در متن جامعه بود. لذا محبتی که داشت و ارتباطی که با امام جامعه برقرار کرده بود ایشان خودشان را در طول ولی می‌دید نه در عرض ایشان که این مسئله مهمی است.
وی افزود: شهید رئیسی یک نصابی را برجای گذاشت که در آن دوستان انقلاب در سراسر جهان به حمایت او امیدوار شدند و دشمنان انقلاب ناامید شدند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: شهید رئیسی در داخل ایران انسجام ملی را به گونه‌ای رقم زد که در مراسم تشییع باشکوه خود حرکت میلیونی شکل گرفت و از خارج ۹۵ گروه برای اظهار همدردی به ایران آمدند که در نوع خود بی نظیر بود.

منبع : مهر نیوز