تاریخچه محله هفدهم شهریورِ تهران
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ محله هفدهم شهریور در ناحیه ۴ منطقه ۱۸ تهران قرار دارد. خیابان هفده شهریور( خیابان شهباز سابق) در محدوده شرقی-جنوب شرقی تهران واقع است که در مناطق ۱۲ و ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ شهرداری تهران قرار گرفته است و از میدان امام حسین در شمال آغاز و […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ محله هفدهم شهریور در ناحیه ۴ منطقه ۱۸ تهران قرار دارد. خیابان هفده شهریور( خیابان شهباز سابق) در محدوده شرقی-جنوب شرقی تهران واقع است که در مناطق ۱۲ و ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ شهرداری تهران قرار گرفته است و از میدان امام حسین در شمال آغاز و به اتوبان بعثت در جنوب منتهی میشود.
این خیابان در حدفاصل میدان امام حسین تا میدان شهدا (ناحیه شمالی) بین مناطق ۱۲ و ۱۳ و از میدان شهدا تا میدان خراسان بین دو منطقه ۱۲ و ۱۴ مشترک است و از میدان خراسان تا بزرگراه بعثت در منطقه ۱۵ قرار گرفته است. بخش عمده خط ۶ متروی تهران در راستای خیابان ۱۷ شهریور قرار گرفته است و تقریبا دسترسی کاملی از شمالیترین نقطه تا جنوبترین بخش این خیابان دارد.
در زمان پهلوی خیابان شهناز از میدان شهناز شروع شده و به میدان ژاله میرسید و از میدان خراسان میگذشت و از خیابان بیسیم رد میشد تا به تیردوقلو میرسید و با خیابان منصور تقاطع داشت و در نهایت به زمینهای بایر جنوب تهران میرسید.
محله هفده شهریور از شمال با خیابان هفده شهریور و خیابان طالقانی، از شرق با خیابان ارتش جنوبی، از جنوب با خیابان پاستور جدید و از غرب با خیابان شریعتی جنوبی مجاورت دارد و با محلههای نوبار، مقصودیه، ارتش، هفده شهریور، بارون آواک، پاستور، باغ شمال، کوی چرنداب، صائب تبریزی همسایه است.
تاریخچه محله هفده شهریور
محله هفده شهریور در دهه ۳۰ شمسی با اجرای سیاستهای اقتصادی برای توسعه صنعتی، استقرار کارخانهها و صنایع در کشور بنابراین جاده قدیم تهران-کرج به عنوان یکی از مناطق استراتژیک مورد توجه قرار گرفت. همسایگی با راه آهن تهران-تبریز، نزدیکی با فرودگاه بین المللی مهرآباد، قرار گرفتن در مسیر جاده تهران به کرج و نزدیکی به شهر تهران به عنوان بزرگترین بازار مصرف کشور سبب رشد سریع منطقه صنعتی در این ناحیه شد. برخی صنایع معروف همانند کارخانه شیر پاستوریزه ایران، کارخانه ویتانا و کارخانه کارتن سازی ایران دارای اعتبار ملی و حتی بین المللی هستند.
در اواخر دهه ۳۰ و ۴۰ با گسترش و توسعه صنایع در این منطقه، این محله با سرعت زیادی رشد و پیشرفت کرد و کارگران شاغل در این کارخانهها برای سهولت تردد، زمینهای اطراف را برای سکونت انتخاب میکردند. در آن زمان زمینهای محله، متعلق به خاندان فرمانفرما و حاجیان بود که در دهه ۴۰ با خیابان کشی محله آن را به خریداران میفروختند. در واقع هسته اولیه محله خیابان هفدهم شهریور است. در گذشته نام این محله کوی مهرزاد و ۲۵ شهریور بود که پس از انقلاب اسلامی به محله هفدهم شهریور تغییر نام داد. تا قبل از سال ۱۳۵۰ آب شرب محله از طریق ۴ رشته قنات تامین میشد، ولی در سال ۱۳۵۰ شبکه آب لوله کشی در دسترس عموم قرار گرفت. در سال ۱۳۵۶ نیز شهردار وقت دریافت جواز برای ساخت و ساز برای ساکنین را مهیا کرد که باعث ساخت و ساز بسیار زیاد منطقه شد و این امر تا سال ۱۳۶۰ نیز ادامه داشت و بدین ترتیب محله هفدهم شهریور شکل گرفت.
مسیر دسترسی به محله هفده شهریور
این محله در محدوده طرح ترافیک زوج و فرد قرار ندارد بنابراین میتوان به راحتی در این محله تردد کرد. ایستگاه تاکسی خط میدان آزادی-خیابان هفدهم شهریور در خیابان هفدهم شهریور تقاطع خیابان فرجی و ایستگاه میدان آزادی از خط شماره ۴ مترو و ایستگاه مترو عبدل آباد از خط شماره ۳ مترو واقع در تقاطع آیت الله سعیدی و شهید چراغی دسترسی به این محله را برای عموم فراهم کرده است.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰