نظامآباد؛ محلهای با ۶۰ سال قدمت
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ نظامآباد، یکی از محلههای شرق تهران در محدودهٔ منطقه ۷ شهرداری قرار دارد که از شمال به بزرگراه رسالت، از غرب به محله مجیدیه، از شرق به محلههای نارمک و تهراننو و از جنوب به محله امام حسین (میدان امام حسین) ختم میشود. این محله یکی از قدیمیترین […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ نظامآباد، یکی از محلههای شرق تهران در محدودهٔ منطقه ۷ شهرداری قرار دارد که از شمال به بزرگراه رسالت، از غرب به محله مجیدیه، از شرق به محلههای نارمک و تهراننو و از جنوب به محله امام حسین (میدان امام حسین) ختم میشود. این محله یکی از قدیمیترین و کهنترین مناطق تهران است که بیش از ۶۰ سال قدمت دارد.
تاریخچه محله نظامآباد
نظامآباد در زمان قاجار خارج از دروازههای تهران قرار داشت. وقتی ناصرالدین شاه کاخ و باغ عشرتآباد را در نزدیکی این محل (میدان سپاه و پادگان ولیعصر کنونی) بنا کرد، به عنوان منطقه ییلاقی بیرون شهر شناخته شد. کاخ عشرت آباد مکانی تشریفاتی و تفریحی بود.
نظامآباد تا قبل از سال ۱۳۲۰ به شکل زمینهای بایری بود که روستای حسینآباد در آن واقع بود. در زمان رضاشاه، کاخ عشرتآباد مصادره و به پادگان عشرتآباد تبدیل شد. بنابراین مهاجرین شهرهای مختلف به این منطقه از تهران روی آوردند. به همین دلیل ساکنین ابتدایی این محله کارگرانی از شهرهای مختلف خصوصاً از شهرهای اراک، اصفهان و سبزوار بودند. از سال ۱۳۳۵ و با شروع واگذاری زمین در نظامآباد ساخت و سازهای مسکونی گسترش یافت.
علت نامگذاری محله نظامآباد
در گذشته زمینهای منطقه متعلق به شاهزادگان قاجار بود که توسط یک ارتشی به نام نظاممافی (احتمالاً محمدعلی نظاممافی) تصاحب و به مردم فروخته شد، به همین دلیل نام این منطقه ابتدا نظام مافی بود که بعدها به نظامآباد تغیر یافت.
در روایتی دیگر علت نامگذاری استقرار نظامیان ارتش شاهنشاهی در این محدوده در زمانهای گذشته بیان شده است.
محله نظامآباد از شمال به مجیدیه و رسالت، از شرق به نارمک و وحیدیه، از جنوب به محله امام حسین(ع) و از غرب به محله خواجه نظام و پلیس منتهی میشود.
پروژه بزرگراه امام علی(ع) درمحله نظامآباد در سال ۱۳۹۰ آغاز شد و در سال ۱۳۹۲ نیز پایان یافت که از بزرگترین پروژههای عمرانی شهر تهران میباشد و انجام این پروژه باعث شده تا محله نظام آباد، از بافت قدیمی خارج شود.
از خیابانهای اصلی و مهم نظام آباد میتوان به خیابان شهید مدنی یا نظام آباد، خیابان سبلان، خیابان ناجی، خیابان شارق، خیابان امیر شرفی، خیابان کهن، خیابان حسینی در نظام آباد جنوبی، خیابان سبلان، خیابان لشگر، خیابان ارباب مهئی، خیابان وحیدیه. اشاره کرد.
مراکز تجاری و ورزشی نظام آباد شامل؛ سینما شاهد، باشگاه رسالت، پارک فدک، مرکز تجاری امیر، مجموعه ورزشی سلمان فارسی، بوستانهای نظام آبادو تیراژه شماره ۲ است.
نظام آباد دارای ۵ ایستگاه مترو با نامهای؛ ایستگاه مترو میدان امام حسین(ع)، ایستگاه مترو شهید مدنی در خیابان شهید مدنی، ایستگاه مترو سبلان در خیابان سبلان، ایستگاه مترو فدک و ایستگاه مترو گلبرگ است.
محله نظام آباد دارای ۳ مسجد و ۵ حسینیه است که نشانگر بافت مذهبی این محله دارد.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰