«بهجَت‌آباد»؛ محله‌ای در مرکز شهر تهران

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ بـِهجَت‌آباد محله‌ای در مرکز شهر تهران که یکی از اصیل‌ترین محله‌های محدوده شهرداری منطقه ۶ است که در مجاورت خیابان ولیعصر قرار دارد. دروازه بهجت آباد در زمان قاجار، یکی از دروازه‌های شمالی تهران بود. محله بهجت‌آباد به شکل سه‌گوش می‎باشد که این محله بین خیابان میرزای شیرازی، […]

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ بـِهجَت‌آباد محله‌ای در مرکز شهر تهران که یکی از اصیل‌ترین محله‌های محدوده شهرداری منطقه ۶ است که در مجاورت خیابان ولیعصر قرار دارد. دروازه بهجت آباد در زمان قاجار، یکی از دروازه‌های شمالی تهران بود.
محله بهجت‌آباد به شکل سه‌گوش می‎باشد که این محله بین خیابان میرزای شیرازی، خیابان ولی‌عصر (پهلوی سابق) و بلوار کریمخان زند قرار دارد و نقطه برخورد آن‌ها در میدان ولی‌عصر، قرار دارد.

آپارتمان‌های بهجت آباد و آپارتمان‌های ساعی جزو اولین بنا‌های بلند مسکونی در ایران هستند که بین سال‌های ۱۳۴۳ تا ۱۳۴۹، بین خیابان حافظ و خیابان ولیعصر احداث شدند. همچنین یک پارک و یک قنات در منطقه، نام بهجت‌آباد بر خود دارند. واژه بهجت به معنی سرور و شادی است
تاریخچه بهجت‌آباد
در قحطی سال ۱۲۸۸ قمری آبادی و بنیاد بهجت‌آباد توسط میرزایوسف مستوفی‌الممالک آشتیانی، صدر اعظم، ساخته شد. بهجت‌آباد نیز به نام یکی از دختر‌ان میرزایوسف که همسر جلال‌الدوله پسر مسعودمیرزا ظل‌السلطان است نامگذاری شد.
میرزایوسف مستوفی‌الممالک، زمی‌های بالادست محله سنگلج را تا فاصله بالای آب کرج در تملک موقت خود داشت. او قسمتی از آن زمین را به پسرش «حسن مستوفی‌الممالک» بخشید بنابراین باغ حسن‌آباد، پیرامون میدان حسن‌آباد ساخته شد. در بالای میدان، یوسف‌آباد تشکیل شد و در آخر به محله بهجت‌آباد که اقلیت ارامنه در آن سکونت داشتند، منتهی می‌شد که همگی جزو مایملک میرزا یوسف مستوفی الممالک بود.
ابتدا نظر برآن بود که زمین‌های بهجت‌آباد به عنوان محل ساخت دانشگاه تهران در نظر گرفته شود، ولی به علت محدود و سیل‌گیر بودن آن به دستور رضاشاه دانشگاه تهران را در زمین‌های باغ جلالیه ساختند.
از اماکن مهم بهجت آباد می‌توان به پارک بهجت‌آباد(ابن سینا)، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، سازمان صنایع دستی، دانشگاه آزاد، بازار بهجت‌آباد، پارکینگ طبقاتی بهجت‌آباد، شرکت آب و فاضلاب، مرکز تلفن رجایی، بنیاد شهید، نمایشگاه کتاب پارک پزشک، خبر آنلاین و بیمارستان یاس اشاره کرد.

خیابان‌های مهم محله بهجت آباد شامل؛ خیابان ولیعصر، خیابان حافظ، خیابان استاد نجات‌الهی، بلوار کریم‌خان زند (تهران)، خیابان شهید مطهری، خیابان میرزای شیرازی، خیابان زرتشت، خیابان لارستان، خیابان سربداران و خیابان شهید دکتر عضدی است.
اماکن مهم این محله شامل؛ بوستان بهجت آباد، بوستان مریم شرقی، طلا و جواهر پاساژ نگین دلاور، بوستان میرزای شیرازی، بوستان مریم غربی، بوستان مریم مقدس و مجموعه استخر و سونای لارستان است.

محله بهجت‌آباد از شمال به خیابان مطهری و خیابان بهشتی و خیابان خالد اسلامبولی، از جنوب به بلوار کریمخان زند و میدان ولیعصر، از شرق به خیابان میرزای شیرازی و از غرب به خیابان اسد آبادی، خیابان ولیعصر و خیابان دکتر فاطمی منتهی می‌شود.
محله بهجت‌آباد در همسایگی محله‌های یوسف آباد، محله کشاورز، محله آرژانتین، محله سنایی، محله ایرانشهر و محله نجات اللهی و محله جهاد قرار دارد.
این محله در محدوده‌ی طرح ترافیکی زوج و فرد قرار دارد. استفاده از طرح‌های ترافیکی و ساخت پارکینگ‌هایی مانند پارکینگ حافظ که در تقاطع خیابان حافظ و ولی عصر قرار دارد باعث شده تا حدودی مشکل ترافیک این منطقه کاهش یابد.
انتهای پیام/خ