سعادتآباد؛ محله ساداتنشین تهران
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ سعادت آباد در شمال غربی تهران و ناحیه یک منطقه دو شهرداری تهران قرار دارد که ازشمال به بزرگراه یادگار امام (ره)، از شرق به بزرگراه شهید چمران، از غرب به بلوار شهید پاکنژاد و از جنوب به خیابان مدیریت و بلوار شهید دادمان دسترسی دارد و از […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ سعادت آباد در شمال غربی تهران و ناحیه یک منطقه دو شهرداری تهران قرار دارد که ازشمال به بزرگراه یادگار امام (ره)، از شرق به بزرگراه شهید چمران، از غرب به بلوار شهید پاکنژاد و از جنوب به خیابان مدیریت و بلوار شهید دادمان دسترسی دارد و از بالا با محلههای کوهسار و شهرک بوعلی و بهرود و پرواز، از پایین با محله دریا، از غرب با آسمان و سپهر و از شرق با آرارات و ونک همسایه است.
گفتنی است در این منطقه اقوام کرد، لرد و ترک و … زندگی میکنند و مذهب آنها شیعه و بهاییت است و عمده سعادت آبادیها، کارمندان شرکتهای خصوصی، معلمان و کارمندان بانک هستند، با توجه به آمارهای موجود تعداد جمعیت سعادتآباد حدود ۱۷۰ هزار نفر است. این محله دارای آب و هوای خنک و تمیز است.
از محلههای سعادت اباد میتوان به میدان کتاب، درختی، شهرک قائم، شهرک نفیسی، شهرک والفجر، شهرک مهران، خیابان اعجازی، خیابان چمن آرا، خیابان شهید مطهری، خیابان آفتاب، خیابان بیستون و خیابان فرناز اشاره کرد.
تاریخچه محله سعادت آباد
زمان تشکیل این منطقه در تهران به دهه ۲۰ بازمی گردد و قبل از این دهه این منطقه خالی از سکنه بود؛ در همین دهه و در دوره قاجار، سید ضیاءالدین طباطبایی ( بزرگ مرد شیرازی)، این منطقه را به طور کامل از شاهزاده محمدجعفر میرزاقاجار خریداری میکند و تمامی اقوام سید خودرا وارد این منطقه میکند تا در آن کشاورزی انجام دهند.
اما قبل از دهه ۲۰ در این زمین بزرگ، قلعه حاجیسیدحسن که در شرق فرحزاد و جنوب غربی درکه کنونی بود، قرار داشت. این قلعه پس از مرگ وی به منصورآقا نامی میرسد و منصورآقا هم آن را میفروشد که سه دانگش را شاهزاده محمدجعفر میرزا خرید؛ و بعدها در ۱۳۲۷ سیدضیاالدین طباطبایی سه دانگ این آقازاده را با ۲۵ هزار تومان به آبادانی خرید.
سید ضیاالدین طباطبایی مالک محله سعادتآباد در یکی از روزهای سال ۱۳۲۷ خورشیدی در خانواده سیاسی به دنیا آمد. وی در کودکی و نوجوانی زبانهای روسی، فرانسه و انگلیسی را آموخت و سفرها کرد. پدر وی از خطبای خوب عهد مظفری بود. سید ضیا با حمایت از مشروطه و در آوردن لباس روحانی و پوشیدن کت و شلوار در منظر عموم و داشتن زندگی سیاسی به اروپا با ۲۵ تومان تبعید شد. او برای گذراندن امورات خود کار تجارت (واردات ماشین از فرانسه و ایتالیا و صادرات قالی و قالیچه از ایران) را انجام داد و پس از سالها گذراندن در دیار غربت خواهان بازگشت به وطنش شد و موافقت شد که به ایران بازگردد بنابراین وی در شمال غربی تهران که آن زمان بیابانی بود ساکن شد و شروع کرد به کار کشاورزی و محله سعادتآباد شکل گرفت. وی تمامی فامیل خود را به این محله فراخواند و همین امر سبب شد این منطقه سادات آباد نام بگیرد؛ به مرور زمان، افراد غیر سید نیز در این محله به کشاورزی و پرورش خرگوش پرداختند و باعث رونق و آبادانی این منطقه شدند و به همین دلیل سادات جای خود را به سعادت داد و بعد از مدتها مهندس آهی قسمتی از زمینهای سید را خریداری کرد و کوی مکانیر و پارک سعادت آباد را طراحی و سپس ساخت و سازهای جدید را در محله آغاز کرد و باعث رونق بیشتر این محله شد و بعد در دوره پهلوی باقی قسمتها ساخته شد و بعد از انقلاب نیز تکمیل گشت.
در دهه ۷۰ بود که ساخت و سازهای وسیع در حد خانههای یک تا دو طبقه ساخته شد، اما پس از آن در دهه ۸۰ ساخت و سازهای افزایش یافت و ساختمانهای مدرن در این منطقه جای خود را به بناهای قدیمی دادند.
مسیر دسترسی به محله سعادت آباد
برای رفتن به سعادت آباد با مترو از خط بنفش خط ۷ مترو تهران میتوان استفاده کرد.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰