اولین کافه کتابخانه تهران کجاست؟
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ از آن روزی که آقا محمدخان قاجار تصمیم گرفت طهران را به عنوان پایتخت انتخاب کند نام دارالخلافه را برگزید تا همه بدانند طهران یک سر و گردن از تمام شهرها بالاتر است. آن روزها شهر ۴ محله داشت که با بزرگترشدنش به ۶ محله وسعت پیدا کرد و […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ از آن روزی که آقا محمدخان قاجار تصمیم گرفت طهران را به عنوان پایتخت انتخاب کند نام دارالخلافه را برگزید تا همه بدانند طهران یک سر و گردن از تمام شهرها بالاتر است. آن روزها شهر ۴ محله داشت که با بزرگترشدنش به ۶ محله وسعت پیدا کرد و حالا کافهکتاب دارالخلافه میراثی از همان دوران است که با ورود به آن از طهران قدیم به تهران امروز گذر خواهید کرد.
اینجا خانهی نقلی و زیبای داماد مظفرالدینشاه است که خشت به خشتش راوی قصههای دور و درازی خواهد بود برای نسل امروز که عاشق فرهنگ اصیل ایرانند.
اما ماجرای تبدیل شدنش به کافهکتاب شنیدنی است؛ خانهی مهینالملک وزینانی که همان داماد مظفرالدینشاه بوده است مانند تمام ساختمانهای آن دوره تبدیل به خرابه شده بود تا اینکه صاحب فعلی آن این میراث را از ورطه نابودی نجات میدهد و با خریداری و مرمت صفر تا صد آن دوباره این بنا را سرپا میکند. این خانه ۲۶۰ متری با سبک معماری داخلی ایرانی مانند همهی خانههای قدیمی اندرونی بیرونی و شاهنشین دارد.به محض ورود به این کافهکتاب تمام جزئیات طراحی و لوازم دورهی پهلوی را خواهید دید و اتاقهایی که ۶ محلهی معروف طهران قدیم را به نمایش گذاشته است؛ چیزی شبیه به تاریخشناسی تصویری.
در کنار تمام المانهای قدیمی این خانه همچون حوض وسط حیاط و پنجرههای چوبی با کاشیکاریهای قدیمی و دیوار آجری کتابخانهی آن با ۳ هزارو ۵۰۰ مجله و کتاب در موضوعات مختلفو کاملاً رایگان دارد که یکی از جذابترین چیزهای این کافه است و بنا بر گفتهی صاحب آن، اسنادی در این کتابخانه هست که در کتابخانهی ملی پیدا نخواهد شد.
همچنین کلکسیونی جمع شده توسط صاحب فعلی کافه دارخلافه بر زیباییهای اینجا افزوده است، در کنار تمامی آنچه گفتیم خوردن و آشامیدن در این فضا لذتی فوقالعاده دارد. آدرس: خیابان امام خمینی(ره)، خیابان شیخ هادی، کوچه مظفریخواه، پلاک ۱۷
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰